5 sköna spa-anläggningar (del 1): SHA-Wellness

Drömmen om paradiset och dess lugn och lycka tycks vara långa vägar bort, och ett ouppnåeligt mål. Men paradiset är bara några timmars flyg bort: diskret beläget i Albir, någonstans mellan Benidorm och Alicante i Valencia, Spanien.

Paradiset för kropp och själ – SHA Wellness Clinic

Här ligger SHA Wellness Clinic som öppnade upp sina portar för åtta år sedan och har sedan dess dedikerat sin verksamhet till att förbättra människors hälsa och välbefinnande genom att slå ihop uråldriga orientaliska discipliner och revolutionära västerländska tekniker. Detta är den perfekta platsen att besöka för dig som har låtit stressen ta över din vardag och känner hur livets motgångar vilar på dina axlar. Eller för dig som känner att du är värd att skämmas bort och lite extra lyx i vardagen.

Denna klinik använder sig av sin helt egna teknik som de kallar för SHA metoden, eller ”Método SHA” som den heter på spanska. SHA metoden sammansmälter de mest effektiva naturliga behandlingarna med både terapeutisk näring och de senaste framstegen inom västerländsk medicin, särskilt när det kommer till förebyggande mediciner mot genetik och anti-aging. Syftet med denna metod är att se till att varje gäst får en fantastisk vistelse och ska känna sig hälsosammare, förnyad och yngre både på insidan och utsidan. Målet är även att se till att varje gäst ska uppleva en fundamental förändringar i dennes kropp, en förbättring i deras liv, sakta ner kroppens åldringsprocess, och förebygga sjukdomar.

SHA metoden inkluderar även en ren och hälsosam diet som en del av deras program och filosofi. Gästerna kan avnjuta tre mål om dagen på klinikens egen restaurang, Shamadi. Dessa måltider är utformade efter kaloriintag, och för de gäster som verkligen vill gå ner mycket i vikt så erbjuder de kalorisnåla, men hälsosamma, måltider med endast 500 kalorier per dag. Andra måltider varierar mellan 1200 till 1700 kalorier per dag, och maten är främst växtbaserad men en del fisk syns på menyn också.

På SHA Wellness Clinic finns det ett brett urval av program och behandlingar att välja mellan; alla skapade och kontrollerade av världskända experter. SHA har alltid sett till att allting är ypperligt planerat ända in i minsta detalj för att du som gäst ska få det som utlovas. Experterna på SHA rekommenderar att stanna i minst sju dagar, men helst 14, för att få den ultimata SHA upplevelsen. För detta erbjuder SHA ett 7-dagarsprogram som inkluderar SHA Fitness, Anti-Tobacco, Anti-Stress och Rejuvenation (föryngring). För den som söker att gå ner i vikt och få en hälsosammare insida så rekommenderar de deras 14-dagarsprogram som inkluderar viktminskning och detox. För de som är riktigt lyckligt lottade och kan ta ledigt i en hel månad, så erbjuder de även ett 28-dagarsprogram.

Trots att SHA gärna poängterar att de inte är ett spa, så har de faktiskt just ett fantastiskt spa på anläggningen. Välj mellan att koppla av i en inomhus- eller utomhuspool, avnjut en massage, eller förnya dig själv i en traditionell bastu eller ångbastu. SHA har även varma och kalla grusgångar som är små undervattensgångar gjorda på småsten i olika storlekar. Genom att gå på dessa så ska fötternas olika tryckpunkter stimuleras. Mellan behandlingar, måltider och avkoppling så finns det även en hel del aktiviteter så som dagliga långpromenader, yoga och pilates; allt för att gästen ska må så bra som möjligt!

Denna fantastiska plats ligger i en magisk och fridfull miljö vid spanska medelhavskusten och är välsignad med varmt klimat och vackra vyer. Resultaten talar för sig själva: paradiset på jorden, utspritt över fem stycken byggnader som bildar en perfekt harmoni tillsammans med den närliggande naturen, placerat på toppen av Sierra Helada del Albir med utsikt över Medelhavet och den fridfulla staden Altea. Allt detta, dess magiska läge, och utomordentlig service för ditt välmående, hälsa och skönhet går att finna på SHA Wellness Clinic.

Precis som Moments, är SHA Wellness medlemmar i Traveller Made. Detta ger dig som kund till Moments ett gäng olika fördelar, bland annat uppgradering till nästa rumskategori (beroende på tillgång), tidig incheckning och sen utcheckning (beroende på tillgång) samt 2 cryoterapisessioner eller en välkomstmassage.

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Fotbollsresa Spanien, La Liga

Spanska ligan är just världens bästa liga med lag som Real Madrid & Barcelona och stjärnor som Messi, Ramos & Costa.

Läs mer om resan

Fotbollsresor | Grupp & konferensresor | Storstadsresor

Konferensresa Vilafamés, Spanien

Här bland mandel- och olivlundarna ligger den medeltida byn uppkrupen mot berget. Bland de mysiga gränderna kan du strosa långsamt upp mot borgruinen för att njuta av utsikten, när fötterna börjar bli trötta tar du en välförtjänt vila på någon av restaurangerna.

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor | Storstadsresor