50-årsresan till Mauritius och Dubai

Vad skall man göra när man fyller 50 år var den ständiga frågan i mitt huvud. Alla förväntar sig en stor fest, men själv hade jag en drömresa i tankarna. Efter kontakt med Annika på Moments kom vi fram till att en kombinationsresa där julen skulle firas i Mauritius och nyår i Dubai var det jag eftersökte.

50 årsresan till Mauritius och Dubai (50 åringen Anders, Annelie och Filip)

Sommaren 2015 gjorde också att längtan till värme och bad blev ännu större och väl framme den 19 december satt vi på planet mot Mauritius med mellanlandning i Dubai. Äntligen framme på flygplatsen i Mauritius kände vi så värmen som man har längtat så länge efter, transfern till hotellet blev en bonus sightseeing eftersom den trevliga chauffören var bra på engelska och visste det mesta om ön.

Hotellet som bokats heter Le Canonnier, som vi hade ganska höga förväntningar på efter bilderna på nätet. Vi inser snabbt att det är ett fantastiskt fint hotell, och efter en god välkomstdrink med ett fint mottagande och smidig incheckning så fick vi vårat Superior rum i markplan med uteplats. Utsikten från uteplatsen, ja vad säger man!! Le Canonnier bjuder på förstklassigt läge, service och restauranger. Vi hade All Inklusive (vilket vi normalt är motståndare till efter ett antal totalt misslyckade och dåliga All Inklusive resor tidigare) och här fick vi uppleva vad riktig All Inclusive innebär.

Frukost-, lunch- och middagsbufféerna hade stor variation med kockar som ordnar vissa rätter efter önskemål. På området finns det även två Ala Carte restauranger (en Italiensk och en fiskrestaurang) som man kan boka istället för att gå till huvudrestaurangen, där bjöds det på en meny bestående av aptitretare, förrätt, huvudrätt och efterrätt. Vi valde att nyttja dessa 4 kvällar av 9. En av Ala carterestaurangerna (Le Navigator) serverade också luncher och en Cesarsallad med ett glas rosé tillsammans med läget är ren livskvalité.

Hotellet inbjuder till en hel del aktiviteter som ingår i All Inklusive paketet, snorkling, vattenskidor, segling, tennis, pilbågsskytte mm. Mot betalning fanns det bl.a. djuphavsfiske och dykning med tuber. Vi valde att tillbringa dagarna på hotellområdet och utnyttjade de aktiviteter som fanns.

Ett par dagar tog vi en promenad längs stranden till vi kom bort till Public Beach. Där bjöds det på en salig blandning av människor, försäljning etc. En dag köpte vi en åktur liggandes på mage på ett större madrassliknande föremål som drogs av en speed Boat, efter ett antal varv orkade vi helt enkelt inte att hålla oss kvar. I en 360 graders sväng så slungades 2 av 3 av madrassen. Vilken åktur!! Själv tog jag en joggingtur i ca 45 minuter i värmen (mellan 30-35 grader) 6 dagar av 9, det fina med detta är att man kommer ut bland hus och natur på ett fint sätt. Löpturerna var också bra med tanke på vad restaurangerna bjöd på dagligen.

På Mauritius finns det en mängd utflykter att göra, vi bestämde oss för att göra en heldagsutflykt med att simma med delfiner och snorkling mm. Vi blev upphämtade 06:00 på morgonen av en taxi, och efter ca 1,5 timmars resa kom vi fram till båtarna som skulle ta oss ut till delfinerna. Det var en fantastisk upplevelse när vi senare hoppade i vattnet och fick kontakt med vilda delfiner i deras hemmiljö, att möta dessa fantastiska djur är en stor upplevelse som vi aldrig kommer att glömma. Dagen fortsatte till en lagun där vi hoppade i land på en liten ö och bjöds på en barbecue lunch på stranden.

På julaftonskvällen hade hotellet ordnat med en livekrubba (med ett riktigt spädbarn), och därefter bjöds det på en julbuffé som är nog det största buffébord vi har upplevt, det fanns allt kändes det som. Efter nio dagar på Mauritius bar det den 29 december av till Dubai där vi skulle tillbringa 4 nätter i en juniorsvit på Carlton Palace hotell (f.d. Metropolitan Palace).

Dubai är Dubai, finns det några gränser för vad man kan bygga mm, verkar inte så. I Dubai finns det obegränsat med upplevelser och att som oss endast ha tre dagar att tillgå måste man helt enkelt välja ut ett par saker. Vi valde att åka med hop-on hop-off buss runt om staden vilket blev en bra sightseeing runt Dubai.

Ett besök på fantastiska köpcentret Dubai Mall med över 1 200 butiker blev det naturligvis. Väl där en tur upp i Burj Khalifa tornet som är världens högsta byggnad (828 meter och 163 våningar). Väl uppe på nivån som turisterna får komma till (125 våningen, 456 meter) är utsikten och vyn magisk.

Besökte också Dubai Akvarium inne i Dubai Mall, som bla har en av världens största saltvattensakvarium med en 8 meter hög och 33 meter bred utsiktsplats där du kan se rakt in i akvariet. I akvariet finns över 33 000 fiskar och havsdjur, varav hela 85 arter är representerade, och allt detta inne i ett enormt köpcentra!!

Nyårsfirandet åkte vi ut till Burj Khalifa för att få uppleva ett helt fantastiskt fyrverkeri vi aldrig sett förut. Vi var sena sade de i hotellobbyn när vi började dra oss mot tunnelbanan 5 timmar innan tolvslaget. Nu blev det dock dramatiskt då ett lyxhotell i området började brinna på 20 våningen några timmar före tolvslaget så vi trodde att de skulle ställa in fyrverkeriet, men inte. Det är ju Dubai som jag sade tidigare. Fyrverkeriet var också en upplevelse för livet.

Väl hemma på Arlanda den 2 januari 2016 möts vi av snö och kyla men med minnena från denna fantastiska resa så sprids en värme inom en och längtan efter nya äventyr finns där redan.
Vill avsluta med att tacka Annika på Navigera Moments för hennes engagemang och hjälpsamhet som gjort denna upplevelse möjlig.

Anders, Annelie och Filip

Njuter av stranden på Le Telfair

Skrivet av: Anders med familj

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Paketresa Mauritius, Émeraude Beach

På den kilometerlånga, vita sandstranden ligger Émeraude Beach Attitude där gästerna åtnjuter en hänförande utsikt över det turkosa havet.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Outrigger Resort

Chosefri lyx på Mauritius gröna och sköna sydkust. Upplev havet och korallreven. Smaka den goda maten! Upptäck den lummiga grönskan och kullarna runt Bel Ombre.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Heritage Awali

I harmoni med naturens egen skönhet bjuder Heritage Awali Golf & Spa Resort, Mauritius en magisk plats med exklusiv service och komfort. Vi rekommenderar detta hotellet till familjer och par samt alla som spelar golf!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Golfresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Mauritius, Heritage Villas

Drömmer du om den perfekta villan? Kika då på våra läckra villor i Bel Ombre, på Mauritius sydkust. I omedelbar anslutning har du en fantastisk golfbana och två förstklassiga hotell.

Läs mer om resan

Generationsresor | Golfresor | Grupp & konferensresor

Resa Mauritius, Shandrani Resort

Shandrani ligger på en egen halv-ö på Mauritius sydöstkust. Hotellet är idealiskt för familjer som vill ha en lyxig resa.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Pointe aux Biches

Barfota. Ställ redan nu in dig på att ta av dig skorna när du checkar in på hotellet för att sedan ta på dem när det är dags att checka ut.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Bröllopsresa Mauritius

Säg ja. Säg det med ett leende. Gärna på en kritvit sandstrand med det gnistrande blå havet som bakgrund. Vi hjälper er gärna att förverkliga drömmen om ett bröllop på Mauritius

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Sydafrika & Mauritius

Upplev det bästa av två världar. Sydafrika och Mauritius är en idealisk kombination där intrycken, smakerna & dofterna stannar kvar länge.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Generationsresor | Golfresor | Rundresor | Safariresor | Sol & Bad

Resa Mauritius, Le Cardinal

Le Cardinal är ett förstklassigt lifestyle hotell som ligger i vackra Trou aux Biches på Mauritius nordvästra kust.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Mauritius, Trou aux Biches Resort

Mauritius mest romantiska hotell? Ja, i alla fall enlig hotellet själva! Trou aux Biches Resort är ett lyxigt hotell som ligger på Mauritius vackra nordvästkust där solnedgångarna är dramatiskt vackra och stränderna pudervita.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness