Anekdoter från förr: På EM-kval i Madrid

I kalla november 2007 åkte Andreas och jag med vänner, släktingar och bekanta tillsammans med leverantörer och hundratals kunder till Madrid för att se Spanien-Sverige på mäktiga Bernabeu.

Marcus berättar:

“Vi var ordentligt modstulna i halvtid, Spanien förnedrade Sverige helt enkelt, men vi sa i paus att nu får vi njuta av Spaniens briljans. Den briljansen ledde senare till två EM guld och ett VM-guld med stjärnor som Iniesta, Xavi, Ramos och Casillas. I efterhand är det lättare att förstå storheten i det laget och därmed också acceptera förlusten. Man ska komma ihåg att Sverige mönstrade ett riktigt bra lag med bland annat Zlatan, Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg.”

“Två saker står ut bland mina minnen:

Gänget med farbröder som köpt underställ men hamnade under infravärmen högt uppe uppe under tak. De höll på att svettas ihjäl i värmen och de blev rödare och rödare i ansiktet ju längre matchen höll på! Resultatet spelade säkert in men man kan konstatera att det är bra drag i infravärmen på Santiago Bernabeu!

När vi lunkade tillbaka till hotellet var det många som bara ville gå och lägga sig och glömma förlusten, men vi hamnade på ett hak (i ordets rätta bemärkelse) strax bakom hotellet. Vi blev ett gäng som till slut hade det riktigt roligt till sena timmen med musikquiz och bastanta romdrinkar. Det blev många sköna garv. Spanjorerna hade nog mest lust att sparka ut de högljudda och störiga svenskarna som borde varit tysta och nedstämda”.

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Fotbollsresa Spanien, La Liga

Spanska ligan är just världens bästa liga med lag som Real Madrid & Barcelona och stjärnor som Messi, Ramos & Costa.

Läs mer om resan

Fotbollsresor | Grupp & konferensresor | Storstadsresor

Konferensresa Vilafamés, Spanien

Här bland mandel- och olivlundarna ligger den medeltida byn uppkrupen mot berget. Bland de mysiga gränderna kan du strosa långsamt upp mot borgruinen för att njuta av utsikten, när fötterna börjar bli trötta tar du en välförtjänt vila på någon av restaurangerna.

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor | Storstadsresor