Anekdoter från förr: Spotify-diktatorn

På vårt gamla kontoret, på Södra Bulltoftavägen var musik en viktig faktor. Både Marcus & Andreas är musiknördar och nymodigheten Spotify gick varm.

Vi hade köpt en liten baslåda och två diskanter som ändå levererade hyggligt ljud och mer än tillräckligt för kontoret. På den tiden hade vi nästan inga grannar och farbrorn som drev någon slags ventilationsfirma hade, lämpligt nog, någon slags nedsättning av hörseln så vi kunde kräma på ganska bra mellan samtalen. Marcus berättar:

“Jag var något av en självutnämnd Spotify-diktator. Ofta till övrigas förtret men då jag och Andreas är ganska synkade i musiksmaken så var det oftast inga större diskussioner. Däremot blev det lite annat när Annika började :). Annika är ganska bred i sin musiksmak och har exempelvis ingenting emot hårdrock. Ni som upplevt 80-talet vet ju vilka motsättningar som fanns mellan synthare & hårdrockare. Jag och Andreas hörde till den första kategorin och således spelades mycket musik av elektroniskt slag på kontoret. 

Ville man få Annika totalt ur gängorna så var det bara att sätta på 22-minuters versionen av Kraftwerks “Autobahn” från 1974. Jag tror att hon vid mer än ett tillfälle var nära att hamna på hispan eller var sekunder (bokstavligen) från att säga upp sig…”

Marcus musiknörderier och diktatorfasoner visste inga gränser. Om man gjorde misstaget att berätta för honom att man satt och bokade kunder till exempelvis Österrike så kunde man vara helt säker på att “Vienna” med Ultravox smögs igång. Eller “San Francisco” när man hade kunder dit. På den tiden bokade vi väldigt mycket Berlin och då spelades givetvis både Kent och Leonard Cohen. Även “Rocketman” med Elton John har, av förklarliga anledningar, spelats en hel del.

Nuförtiden blir det mest musik i respektives hörlurar och det är kanske tur det med tanke på att vi nu har fler grannar än tidigare. Tipset är att vi nog hade åkt snabbare än man hinner säga Spotifydiktator…

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan