Belmond Reid’s Palace Hotel, Madeira

Avskilt från resten av de fullspäckade semesterorterna finns hotellet Belmond Reid’s Palace på den portugisiska ön Madeira. En stilla pärla mitt i Atlanten som bjuder in till en fridfull och avslappnade semester bland sin engelska hemtrevnad i den tropiska miljön. Belmond Reid’s Palace är till och med så pass privat att de inte ens avslöjar vilka kända gäster de har haft, endast den med tillgång till deras Golden Book får veta det. Så, avnjut eftermiddagsteet på deras terrass i denna härliga fusion av brittisk gästvänlighet och tropiska vindar i eftermiddagssolen långt ifrån vardagens stress och alla bekymmer.

Från dess rosa fasad till balsalen kantad med kristallkronor och afternoon tea på terrassen: Belmond Reid’s Palace är en magnifik tillflyktsort på den portugisiska ön Madeira. I detta palats bland den tropiska omgivningen mitt i Atlanten har kända namn som Winston Churchill, George Bernard Shaw och Captain Scott tagit det lugnt och lyxat till det på, och nu bjuder vi in dig att göra detsamma!

 

Utsikt över Belmond Reid’s Palace.

Njut av svalkande simturer och fantastisk utsikt över Atlanten vid Belmond Reid’s Palace.

 

Reid’s Palace byggdes av William Reid som kom ända från Skottland år 1891 för att öppna detta hotell. Ända sedan det öppnade sina portar till allmänheten sent artonhundratal så har Reid’s Palace lockat till sig Europas kungligheter och aristokrater, och även dagens stora namn tar sig hit för att semestra idag. Precis som ön Madeira själv har lockat till sig en mer sofistikerad och äldre grupp turister, så gör även Belmond Reid’s Palace det. Här kan du alltså slippa stökiga festsugna ungdomar, och bara njuta av att vara vid hotellets poolsida eller i en solstol med en drink i handen i deras sköna trädgårdar.

 

Solstolar i trädgården på Belmond Reid’s

Fyll på förrådet av D-vitamin och njut av lugnet i någon av Belmond Reid’s alla solstolar.

 

Rummen är inredda i en mysig engelsk stil, som ett litet traditionsenligt engelskt Bed & Breakfast, som ger ett hemtrevligt intryck. Blommiga tyger, linne, och lackerade möbler är bara några få av de stereotypiska engelska detaljerna. Alla rummen är dessutom utrustade med rymliga balkonger med utsikt över den breda Atlanten eller de palmkantade trädgårdarna. Och trots den lite traditionella och gammalmodiga känslan så är rummen även utrustade med moderniteter som flat-screen TV, iPod docking station, och gratis WiFi. Dessutom tillkommer det gratis dricka och snacks i minibaren på rummet. De rymliga sviterna, som Churchill Suite och George Bernard Shaw Suite, badar i naturligt ljus och badrummen är inredda med vackert portugisiskt kakel som ger en extra lyxig touch.

 

Gästrum i engelskt tema på Hotel Belmond Reid’s

Hemtrevlig miljö i Belmond Reid’s engelskt inredda gästrum.

 

Reid’s är den perfekta platsen att fly vardagen på. Med dess avskildhet så drar sig till och med kändisar hit då inga paparazzis kan komma hit och man får verkligen vara ifred och ta det lugnt här. Hotellet är till och med så pass privat när det kommer till sina kända gäster att de håller sin gästbok – Golden Book – med bilder och signaturer, inlåst i ett kassaskåp som sällan lämnar sin plats. Till Reid’s kan även hela familjen komma och njuta tillsammans då de har en barnklubb där barnen kan leka av sig med andra barn och låta föräldrarna få en lugn stund. Till barnklubben hör en stor halmtäckt stuga till att leka i, en egen pool att plaska runt i, och ett helt gäng med barnpassare för att ta hand om och underhålla barnen. Under tiden som barnen är här så kan föräldrarna passar på att rå om sig själva i hotellets egna luxuösa, dock diskreta spa, eller ta sig ett parti Bridge i ett av hotellets rum som är helt dedikerat till bridgespelande. Hotellet håller även i dansklasser varje måndag, så passa på att lära dig grunderna i danser som salsa, vals och foxtrot!

 

Hotellet har tre restauranger: William Restaurang, The Dining Room som är deras tidigare balsal, och Ristorante Villa Cipriani. Här serverar de utsökta lokala och säsongsbaserade maträtter vilket gör dem till några av Funchal och Madeiras bästa restauranger. Avnjut en utsökt middag på Michelin-stjärniga William, eller sippa på en härlig drink på terrassen – här finns mat och dryck för alla tillfällen! Dessutom dukar de upp för afternoon tea varje dag mellan klockan tre och halv fem på eftermiddagen, med delikata smörgåsar, nybakade scones och söta bakelser tillsammans 24 sorters teer eller ett glas bubblande champagne. Den här eleganta traditionen är något som Belmond Reid’s är stolta över och kommer att fortsätta att förse sina gäster med.

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan