Bröllop på Kuredu, Maldiverna

See it to believe it – MALDIVERNA och KUREDU here we come!

23 mars
Idag flyger vi vidare efter 4 nätter i Dubai! Dubai har varit så häftigt att se, perfekt med ett stopp där några dagar innan vi flyger vidare mot Maldiverna. För att komma ut till Kuredu resort flyger vi med ett sjöflygplan i ca 40 minuter från Maldivernas huvudstad Male. En häftig upplevelse är få flyga över det azurblå havet och sen att få landa på vattnet. Vi hade båda levt i tron om att det var mest smekmånadspar som reste till Maldiverna men när vi kom fram insåg vi att det var gamla, barnfamiljer, kompisar, par och ensamma som valt samma destination som oss.

När vi landar välkomnas vi av personalen som står uppradade och spelar trummor för oss. Vi får även en svalkande välkomstdrink och information om var vi skall bo på ön och lite tider för frukost, lunch och middag o.s.v. Vårt hem för de kommande 8 dagarna är en fristående liten beachbungalow med betongväggar och grästak som är belägen på den norra sidan av ön. Den är jättefin och ligger bara ett tiotal meter från havet, allt på rummet är rent och snyggt, en annorlunda inredningsdetalj är att toaletten och duschrummet ligger till hälften utan tak så om man vill kan man ta en kvällsdusch och titta på stjärnhimlen samtidigt.

24 mars
Vi börjar dagen med en frukost på Bonthi restaurang, som är vår restaurang för hela vistelsen på ön. Det är den restaurangen som ingick i vårt All inclusivepaket. Vi kunde givetvis äta på de andra restaurangerna men då skulle man få betala halva priset av det ordinarie priset.

Efter frukost gick vi på en strandpromenad, det tar ca 45 minuter att gå runt ön. Vi stannade till vid poolen på den östra sidan och tog ett ”svalkande” dopp där. Vi upplevde att det var lite lugnare här vid O bar än vid vår pool vid Bonthi bar. Fast resorten är nästintill fullbelagd så upplevdes det ändå inte som trångt eller alltför mycket folk.

På promenaden mötte vi ett annat svenskt par som varit till Kuredu fem gånger. De berättade för oss att istället för att resa utomlands till Spanien eller Grekland varje år så sparade de hellre och åkte till Maldiverna vartannat år. De säger att detta är den bästa ön på maldiverna, och vi håller med fastän vi inte vart på någon annan, men vad skulle egentligen kunna bli bättre än det här!?!

Varje kväll är det alltid någonting extra som resorten arrangerar och ikväll är det White Night Party vid barområdet, där alla som har bär vita kläder. Som tur var hade Annika, vår resesäljare på Moments, redan informerat om detta tema så vi hade packat med lite vita kläder. Vi tycker att Kuredu är duktiga på att fixa det där lilla extra för att du skall få en så bra upplevelse som möjligt.

25 mars
Vi ställer klockan tidigt dels för att få se den vackra soluppgången och även träna lite yoga på stranden.

Efter en god frukost var det sen dags att snorka vid husrevet. Husrevet når man direkt från stranden och vi behöver inte simma långt ut innan vi ser massor av färgglada fiskar i olika former och storlekar samt flera sköldpaddor. Såå himla häftigt!
Om man inte har sin egen snorklingsutrustning så finns det både att hyra och köpa på ön.

Ikväll är det Earth Hour. Den internationella kampanj som uppmanar alla att under en timme släcka ned all elektricitet för att uppmärksamma klimatfrågan. Elektriciteten stängdes av på hela ön mellan kl 20-21.30. Förberedelserna hade pågått hela dagen och middagen serverades ute på stranden under bar himmel med stjärnorna och tända ljus som enda belysning.
Det bjöds även på levande musik, tända eldar och såklart en helt fantastisk middag. Ännu en oförglömlig kväll.

26 mars
Vi har åkt till Maldiverina för att gifta oss och idag skall vi träffa vår bröllopskoordinator Candice. Bröllop är imorgon så vi träffas för att gå igenom lite detaljer och funderingar kring brudbukett och fotograferingen. Candice var jättetrevlig och hjälpsam så vi känner oss lugna inför vår stora dag.

Idag gjorde även Joakim sitt avrostningsdyk på husevet då han inte dykt på över 12 månader. Pro Divers hette de som han dök för och de gav ett mycket seriöst och professionellt intryck. De arrangerar dykturer, kurser samt snorkelturer.

Middagsbuffen på resturangen serverade alltid flera olika varmrätter och med olika teman från olika delar av världen, det fanns även ett stort bord med desserter och frukt. Vi är jättenöjda med maten och tack vare att de hade lite olika teman tröttnade vi aldrig på utbudet. Kvällens event var ett sandkrabberace där man skulle gissa på den snabbaste sandkrabban att komma i mål.

27 mars
Idag skall vi gifta oss!

Vi har båda vart lite smånervösa hela dagen inför eftermiddagens och resans höjdpunkt men passade ändå på att snorkla lite på förmiddagen för att se vad husrevet hade att erbjuda idag.
Vid 17 tiden kommer Candice och hämtar oss för vidare transport till till Sangu Beach där vigseln skall äga rum. Ingen därhemma vet om att vi skall gifta oss eller att vi åkt till Maldiverna, alla tror att vi bara åkt ett par dagar till Dubai. De kommer att bli superöverraskade när de kommer få veta att vi faktiskt gift oss! Och på Maldiverna dessutom! Vårt paradis på jorden.

De har gjort det jättefint för oss och vi går hand i hand genom en allé av palmblad formade som hjärtan och med rosa blomblad strödda i sanden. Har svårt att fatta att allt detta är sant, vill nypa oss i armen flera gånger för att försäkra oss om att detta inte är en dröm. Efter att vi utbytt löften och bytt ringar med varann så får vi varsitt kokosnötskal fylld med sand som vi tömmer ned i en gemensam skål, en symbol för att två nu har blivit ett.

Det har återigen varit en helt fantastisk dag. Den bästa tänkbara. En barfotavigsel på en sandstrand i Maldiverna är verkligen något vi kan rekommendera.

28 mars
Efter frukost brukar vi ta en strandpromenad och sen lite snorkling i det kristallklara vattnet för att titta på fiskar i fantasifulla färger. Mitt på dagen är värmen tryckande och solen brännhet så mellan kl 12-15 var skuggan vår bästa vän. Vi gjorde även ett par besök på öns gym då det blev alltför varmt men även för att vi tycker om att träna.

På eftermiddagen gjorde Joakim sist första båtdyk. På Kuredu finns både en läkare samt dekompressionsskammare om det skulle behövas. Även detta dyk beskrev Joakim som otroligt fint och han önskade att luften i tuben aldrig skulle ta slut. På dykbåten träffar han ett par herrar som åkt till Maldiverna i över 10 år och gjort över 400 stycken dyk bara på Maldiverna.

29 mars
Vi båda var lite rädda för att få långtråkigt av att endast bo på en liten ö i åtta dagar. Att vi skulle ha drabbats av den stora ö-frossan, en potentiellt dödlig form av galenskap som orsakas av tristess och panik av att vara fast på en ö. Men tänk vad fel vi hade, här finns massvis med aktiviteter om man vill, man kan bland annat att spela golf eller badminton, gå på gym, paddla SUP, vindsurfa, spela beachvolleyboll, snorkla, dyka o.s.v.
Innan kvällens middag åker vi ut på en Sunset Cruise för att se på solnedgången. Vi har även turen att få se många delfiner som leker och simmar bredvid båten.

30 april
Hemresedagen känns lite vemodig. Vi har haft det så himla bra och vill inte riktigt åka hem. Såklart ska det bli kul att få komma hem och möta allas reaktioner när vi berättar att vi gift oss på Maldiverna.

Vi har redan nu börjat planera vår kommande resa till Kuredu – vi kommer absolut att åka tillbaka.

Ha det bäst! /Maria och Joakim

Paret vill även dyka och roa sig också
Brölopsresa på Maldiverna
En pool på Kuredu
Detta är en bra och lugn ö
Här serveras bra mat
En pool en sen natt på Aruba
Många väljer att gifta sig på en resa till Maldiverna
Lokalbor är delaktiga på festen
Detta ska föreställa ett hjärta
Kärleken spirar på stranden

Skrivet av: Maria & Joakim

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Flexibla paketresor till Maldiverna Olhuveli Resort

Förgyll tillvaron genom att åka till Maldivernas Olhuveli Beach & Spa! Vår paketresa till Maldiverna bjuder dig de mjukaste av vita sanddyner, turkost vatten, en avslappnad miljö och samtida lyx och bekvämligheter.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa Maldiverna, Kuredu Resort

Kuredu Island Resort & Spa är ett unikt hotell som alltid får högsta betyg av våra kunder. Varmt välkommen att upptäcka detta sköna paradis, du med!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Kombinationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa Maldiverna, Baros Maldives

Baros Maldives är nog så nära drömmen om paradiset man kan komma. En idyllisk lagun med kristallklart vatten och en anläggning med fantastisk mat & service.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Kombinationsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Resa Maldiverna, Velassaru Maldives

Låt oss uppfinna ett nytt ord: tillflykts-ö. Det skulle nämligen vara det ord som bäst beskriver Velassaru. Här är det du, solen och de kritvita stränderna. Allt annat är upp till dig.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Maldiverna, Banyan Tree Vabbinfaru

Vabbinfaru är en intim liten paradisö med kritvita stränder, turkos vatten och vajande kokosnötsträd – och Banyan Tree Vabbinfaru är hotellet som låter dig ha detta paradis precis utanför dörren.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Kombinationsresa Sri Lanka & Maldiverna

Paradis möter Paradis. Njut av en fantastisk kombinationsresa och upplev både Sri Lanka & Maldiverna.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Kombinationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Maldiverna 10 nätter, Ras Fushi

Efter en kort transfer med speedboat från Males flygplats är dags att slänga av sig skorna, packa ner dem i resväskan och plocka fram dem igen när det är tid att åka hem. Välkomna till Maldiverna och Ras Fushi!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Skidresa med heliskiing i Kanada

"Champagne powder. Here in Canada we don´t just have powder snow. We have champagne powder snow"

Läs mer om resan

Lifestyle | Skidresor

World Cup i ishockey 2016

Den klassiska turneringen är tillbaka! World Cup i ishockey 2016 spelas i Kanada, närmare bestämt i Toronto och Air Canada Centre. Se Tre Kronors stjärnor live!

Läs mer om resan

Ishockeyresor | Storstadsresor

Resa till Maldiverna, Centara Grand Resort

Upplev känslan av äkta barfotalyx i kombination med ett generöst all-inclusiveupplägg. Välkommen till Centara Grand Resort & Spa!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor