Bröllop på Mauritius

Vi hade i många år pratat om att gifta oss men det hade aldrig blivit av. Vår dröm var att gifta oss på en vit strand någon stans där havet är varmt och solen skiner.

Bröllop på Mauritius juli 2017

Vi hade pratat lite om Maldiverna och i början av året började vi googla runt för att få uppslag. Av en tillfällighet hittade vi Moments. Vi ställde lite frågor och fick jättebra hjälp av Annika. Det slutade med att vi bestämde oss för en resa till Mauritius. Anledningen till att vi valde Mauritius framför Maldiverna var bland annat för att det är enkelt att gifta sig där, det finns många olika utflykter man kan göra och dessutom är det billigare att resa dit.

Vårt resesällskap bestod av fyra vuxna och fyra barn mellan fyra och elva år. Flyg, hotell, transfer och bokning av vigsel ordnades av Annika på Moments. Det blev enkelt för oss precis som vi ville ha det. Det enda praktiska som vi behövde ordna med innan avresa var personbevis som vi skulle ha med oss i original, bevittnade och daterade inte äldre än tre månader, förutom ringar och bröllopskläder förstås. För säkerhets skull packade vi alla kläder som vi skulle ha till bröllopet i handbagaget.

Väl framme på Mauritius blev vi väl omhändertagna. Vi bodde på hotell Le Victoria vilket var fantastiskt fint med stora rum och underbar sandstrand. All inclusive under hela vistelsen var skönt och behändigt. Maten var bra och det var inget problem att få lättare mat och dryck både på stranden och vid poolen.

Hotellets bröllopskoordinator hjälpte oss med allt det praktiska kring bröllopet. Hon visade oss runt och vi fick välja vigselplats, blommor, frisörbesök, mat mm. Vi blev även hämtade i taxi och skjutsade till två ställen i huvudstaden Port Louis för att signera papper och träffa vigselförrättare. Bröllopskoordinatorn var väldigt mån om att vi skulle bli nöjda.

Mauritius är en vacker bergig ö och det finns mycket att se. Även om det inte vore något problem att tillbringa all tid på hotellstranden med tillhörande rev och vid poolen så är det väl värt att se sig omkring. Den bästa utflykten var nog dagsturen med båt där vi fick se och simma med delfiner och äta lunch på en sandö. Det klara varma vattnet ger många fina snorkelställen. Vi gjorde även en dagstur på land där vi fick se mer av den fantastiska ön, bland annat sockerrörsodlingar, romtillverkning och ett hindutempel. Innan vi skulle besöka hindutemplet fick vi tips från hotellpersonalen att ta med bananer till aporna. Barnen blev helt till sig när aporna ryckte bananerna ur våra händer. Den botaniska trädgården Pamplemousses är också väl värt ett besök med exotiska träd från olika delar av världen och jättenäckrosor.

Höjdpunkten var förstås vigseln och den levde upp till alla våra förväntningar. Strålande sol på stranden med havets vågor i bakgrunden. Röd matta utrullad, mousserande vin serverat på silverfat och fruktjuice till barnen. Fint dekorerad bröllopstårta. Allt var väldigt romantiskt. Att vi dessutom blev väl omhändertagna hela dagen gjorde att vi inte kan vara annat än helnöjda. Bröllopsmiddagen var utomhus på en liten restaurang alldeles intill stranden med havsutsikt. Personalen hade dukat extra fint och fanns där för oss hela tiden. De gav verkligen det där lilla extra. En servitör lärde vår åttaåring att vika båtar av servetter och sen var han sysselsatt med det resten av kvällen och semestern.

Vi pratar om när vi ska åka tillbaka till denna vackra och ljuvliga ö med så gästvänliga invånare. Kanske blir det för att fira tioårig bröllopsdag!

 

Kritvit sand och havsblått vatten
Ännu en makalös pool
Även barnen kan ha kul på resan
Kanske ser du detta träd på en paketresa till Mauritius
Många väljer att gifta sig på resor till Mauritius
Sitt och sola bredvid en palm på stranden
Alla har inte chansen att åka på resor till Mauritius
Fotboll på stranden
Inga landkrabbor här inte
Delfiner som simmar i vattnet
En liten ö i miniformat
Köp frukt och skaldjur vid hamnen
Apan plockar bananen från pojken

Skrivet av: Anna och Anders

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Paketresa Mauritius, Émeraude Beach

På den kilometerlånga, vita sandstranden ligger Émeraude Beach Attitude där gästerna åtnjuter en hänförande utsikt över det turkosa havet.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Outrigger Resort

Chosefri lyx på Mauritius gröna och sköna sydkust. Upplev havet och korallreven. Smaka den goda maten! Upptäck den lummiga grönskan och kullarna runt Bel Ombre.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Heritage Awali

I harmoni med naturens egen skönhet bjuder Heritage Awali Golf & Spa Resort, Mauritius en magisk plats med exklusiv service och komfort. Vi rekommenderar detta hotellet till familjer och par samt alla som spelar golf!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Golfresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Mauritius, Heritage Villas

Drömmer du om den perfekta villan? Kika då på våra läckra villor i Bel Ombre, på Mauritius sydkust. I omedelbar anslutning har du en fantastisk golfbana och två förstklassiga hotell.

Läs mer om resan

Generationsresor | Golfresor | Grupp & konferensresor

Resa Mauritius, Shandrani Resort

Shandrani ligger på en egen halv-ö på Mauritius sydöstkust. Hotellet är idealiskt för familjer som vill ha en lyxig resa.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Pointe aux Biches

Barfota. Ställ redan nu in dig på att ta av dig skorna när du checkar in på hotellet för att sedan ta på dem när det är dags att checka ut.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Bröllopsresa Mauritius

Säg ja. Säg det med ett leende. Gärna på en kritvit sandstrand med det gnistrande blå havet som bakgrund. Vi hjälper er gärna att förverkliga drömmen om ett bröllop på Mauritius

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Sydafrika & Mauritius

Upplev det bästa av två världar. Sydafrika och Mauritius är en idealisk kombination där intrycken, smakerna & dofterna stannar kvar länge.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Generationsresor | Golfresor | Rundresor | Safariresor | Sol & Bad

Resa Mauritius, Le Cardinal

Le Cardinal är ett förstklassigt lifestyle hotell som ligger i vackra Trou aux Biches på Mauritius nordvästra kust.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Mauritius, Trou aux Biches Resort

Mauritius mest romantiska hotell? Ja, i alla fall enlig hotellet själva! Trou aux Biches Resort är ett lyxigt hotell som ligger på Mauritius vackra nordvästkust där solnedgångarna är dramatiskt vackra och stränderna pudervita.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness