Bröllop på Mauritius

Förväntningar uppfyllda på Mauritius...

Den 21/10 satte vi oss i bilen mot Arlanda. Förväntningarna var höga både hos oss och hos våra tre barn som är 4, 6 och 8 år gamla. Den första utmaningen för familjen var flygresan. Aldrig tidigare hade vi åkt så långt som vi nu skulle göra med barnen. För att underlätta resan ned hade vi valt att dela upp den och övernatta på hotellet på Dubais flygplats. När vi kommit av flygplanet i Dubai möttes vi av personal som tog oss till hotellet så det fungerade väldigt bra. Dagen därpå flög vi till underbara Mauritius och när vi hämtat bagaget väntade transfer till hotellet. Resan till vårt hotell, Zilwa Attitude, tog en dryg timma. Det var relativt skumpigt på vägarna och väldigt många rondeller, så har man barn som lätt blir åksjuka så bör man ha påsar nära till hands.

Väl på hotellet blev vi väl mottagna. Då det var sent på kvällen var vi väldigt hungriga vilket personalen förstod så vi blev först erbjudna mat. Därefter visades vi till rummen dit bagaget redan tagits. Vi bodde i en så kallad family apartment, där barnen sov i det ena rummet och vi i det andra, och rummen hängde ihop via en gemensam hall. Rummen var enkelt men funktionellt inredda vilket passade oss.

Första morgonen var det spännande att se hur det såg ut i omgivningarna runt hotellet. Vi såg ju inte mycket kvällen innan då det var mörkt redan när vi landade på flygplatsen. Vi blev inte besvikna över utsikten från rummet, det turkosa vattnet och alla pooler på hotellområdet! Frukost åt man i huvudrestaurangen, där det fanns något för alla smaker: färsk frukt, nypressad apelsinjuice,nygräddade pannkakor och omeletter samt croissanter och pain au chocolat. Alla var nöjda! Barnen som alltid var klara först kunde sitta med fötterna i en av poolerna medan vi avslutade kaffet. En lyx vi inte har hemma!

Dagarna på Zilwa förflöt i ett skönt lugn med bad varvat med vattenaktiviteter och god mat och dryck. Tillgängligheten på snorklingsturer, lån av jolle (den kallas laser men är nog snarare en 420) och vindsurfing var väldigt bra. Vi hade omväxlande mycket vind och ganska mycket vind vilket begränsade användandet av jolle och vindsurfingbrädor något. Ett tips om man känner sig lite rostig på att segla är att komma ut en lugn dag i början för att sedan kunna känna sig trygg med lite blåsigare väder. 420-jollarna är egentligen avsedda för två personer men Zilwa har dem nedriggade med enbart storsegel och ingen fock så det går utmärkt att klara dem ensam. En sak att tänka på om man åker med mindre barn som inte är simkunniga är att tillgången på barnflytvästar var dålig.

Snorklingsutrustning fick man låna och dessa grejer fungerade i allmänhet bra. Vi gjorde en dagstur med hotellets katamaran som var helt underbar! Bra snorkling och bad i lugn och ro och lunch på båten. Precis som i land var servicen jättebra och lämnade inget övrigt att önska.

En annan dag åkte vi till en närliggande strand i Pereybere. Där fanns en längre sammanhängande strand än på Zilwa och så var det ju roligt att se något annat. Annars höll vi oss mest på hotellområdet då bad stod högst på allas önskelista. Favoritstället var vid bortre delen av hotellområdet nära båthuset där man kunde välja mellan bad i pool eller hav, vattenaktivitet eller båtbaren. Dessutom låg Lor-Disab där, den bästa lunchrestaurangen med live-cooking och egengjord isglass.

Vi passade även på att gifta oss på Mauritius och bättre omgivningar är svårt att tänka sig. Vi valde att gifta oss på en närliggande ö (Ti Zil) där vi vid vigseln var helt själva. Hotellet hade en bröllopskoordinator som fixade med det praktiska runt vigseln och där fanns det lite mer att önska. Hon hjälpte absolut till men vi var tvungna att själva ta kontakt med henne och vi upplevde att hon hade väldigt lite tid för oss. Hursomhelst så blev vigseln bra även om den musik vi önskat inte blev helt rätt. På kvällen hade hotellet fixat middag på stranden åt oss, ett verkligt minne för livet.

Spaavdelning var väl värt ett besök. Det var som att komma in i en oas där det rådde totalt lugn. Vill ligga på den där massagebänken utomhus i 28° C igen…

Varje kväll var det live-uppträdande nära huvudbaren och huvudrestaurangen. Extra roligt var det när uppträdandena var lokalinspirerade.

Efter 10 dagar på Mauritius var det dags att åka hem fast ingen av oss ville det. Det har varit en oförglömlig semester som överträffade allas förväntningar och vi skulle mer än gärna åka tillbaka till Mauritius och Zilwa Attitude .

Karin & Lasse

Skrivet av: Karin & Lasse

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Paketresa Mauritius, Émeraude Beach

På den kilometerlånga, vita sandstranden ligger Émeraude Beach Attitude där gästerna åtnjuter en hänförande utsikt över det turkosa havet.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Outrigger Resort

Chosefri lyx på Mauritius gröna och sköna sydkust. Upplev havet och korallreven. Smaka den goda maten! Upptäck den lummiga grönskan och kullarna runt Bel Ombre.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Heritage Awali

I harmoni med naturens egen skönhet bjuder Heritage Awali Golf & Spa Resort, Mauritius en magisk plats med exklusiv service och komfort. Vi rekommenderar detta hotellet till familjer och par samt alla som spelar golf!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Golfresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Mauritius, Heritage Villas

Drömmer du om den perfekta villan? Kika då på våra läckra villor i Bel Ombre, på Mauritius sydkust. I omedelbar anslutning har du en fantastisk golfbana och två förstklassiga hotell.

Läs mer om resan

Generationsresor | Golfresor | Grupp & konferensresor

Resa Mauritius, Shandrani Resort

Shandrani ligger på en egen halv-ö på Mauritius sydöstkust. Hotellet är idealiskt för familjer som vill ha en lyxig resa.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Pointe aux Biches

Barfota. Ställ redan nu in dig på att ta av dig skorna när du checkar in på hotellet för att sedan ta på dem när det är dags att checka ut.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Bröllopsresa Mauritius

Säg ja. Säg det med ett leende. Gärna på en kritvit sandstrand med det gnistrande blå havet som bakgrund. Vi hjälper er gärna att förverkliga drömmen om ett bröllop på Mauritius

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Sydafrika & Mauritius

Upplev det bästa av två världar. Sydafrika och Mauritius är en idealisk kombination där intrycken, smakerna & dofterna stannar kvar länge.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Generationsresor | Golfresor | Rundresor | Safariresor | Sol & Bad

Resa Mauritius, Le Cardinal

Le Cardinal är ett förstklassigt lifestyle hotell som ligger i vackra Trou aux Biches på Mauritius nordvästra kust.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Mauritius, Trou aux Biches Resort

Mauritius mest romantiska hotell? Ja, i alla fall enlig hotellet själva! Trou aux Biches Resort är ett lyxigt hotell som ligger på Mauritius vackra nordvästkust där solnedgångarna är dramatiskt vackra och stränderna pudervita.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness