Bröllop på Shandrani, Mauritius

I mitten av oktober lämnade vi ett kylslaget Sverige och styrde vår kosa mot vår bröllopsresa till Mauritius. Vi var fyra förväntansfulla som sedan tidig vår varit inställda på resan och nu var det äntligen dags! Våra två tjejer hade sett fram emot bad och lek, vi själva emot en välbehövlig paus och inte minst mot vårt planerade bröllop.

Med bad- och bröllopskläder nedpackade i väskorna flög vi först till Paris för att där byta till Air Mauritius och en 12 timmars flight mot vår destination. Om vi innan var lite oroliga för den långa flygresan, så var vi när vi kom fram väldigt nöjda med att allt flöt så smidigt. Vi hade valt att bo på Shandrani Resort och Spa som ligger nära flygplatsen vilket kändes väldigt skönt när vi kom fram, det var bara ca 15 minuters bilfärd genom sockerplantagerna till Shandrani.

Vi anlände tidigt på morgonen och allt var lugnt och stilla. Vi tänkte först att det var för den tidiga timmen men allt efter vart dagen led behölls denna lugna atmosfär. En del av förklaringen är att området är stort med två pooler, tre stränder och fyra restauranger. Därtill finns sex tennisbanor, en enklare golfbana och ett spa-område. Vi blev väl mottagna och fick sätta oss ner och vänta i lobbyn där vi blev serverade lite uppfriskande att dricka och fick information om vår vistelse. Därefter kunde vi gå och äta frukost och fick också tillgång till ett ombytesrum i väntan på vårt egna rum. Redan från första stund kom vi i kontakt med den vänlighet och service som kom att genomsyra resten av vistelsen.

Vi bodde i en familjelägenhet med två sovrum varav det ena hade en toalett med dusch i anslutning och till det stora rummet fanns ett badrum med badkar, dusch och separat toalett samt en stor klädkammare. Rummen var rena och fräscha och hade utsikt mot trädgård och strand. Vi hade nära till huvuddelen av anläggningen där reception, en av poolerna, bar, butik och tre restauranger var belägna. När vi skulle ta oss runt till övriga delar så var det inga stora avstånd men när de små fötterna i sällskapet blev trötta så gick det bra att lifta med någon personal som tog sig runt på området i ”golfbilar”, något som barnen tyckte var riktigt roligt.

De första dagarna av vår vistelse ägnade vi åt förberedelserna av vårt bröllop varvat med sol och bad. Hotellets bröllopskoordinator stod för de mesta av förberedelserna så för vår del var det i ärlighetens namn mest sol och bad och andra vattenaktiviteter. För att ordna med formaliteterna inför bröllopet blev vi eskorterade av hotellets chaufför in till huvudstaden Port Louis. Detta blev utöver det egentliga ärendet även en sightseeing där chauffören berättade om Mauritius och de platser vi passerade. Mauritius har uppenbart mycket mer att erbjuda än sol och bad, så även om vi själva hade ett speciellt syfte med denna resa blev vi genast sugna på att återvända för att se mer av denna vackra ö.

Två av Shandranis stränder ligger skyddade i en lagun med vit sand, turkost vatten och korallrev. Här finns diverse aktiviteter fritt att utnyttja såsom trampbåt, segling, kajaker, vattenskidor, en tur med glasbotten-båt eller snorkling för att titta på koraller och fiskar. Den tredje stranden ”The wild beach” ligger ut mot öppet hav och det var också här vi valde att gifta oss. På vår bröllopsdag var stranden lugn och sanden så torr att även om vi med brudklänning och kostym satte oss ner så rann den vita sanden av som socker. Två dagar senare gick vågorna höga och det blev uppenbart att vi var mitt ute i Indiska oceanen, ”The wild beach” levde verkligen upp till sitt namn. Av detta märktes dock inget inne i lagunen, mer än att vi på håll hörde vågornas dån och att det var lite mer strömt än vanligt.

Allt resorten hade att erbjuda fyllde mer än väl våra dagar och att bara få vara är inte att underskatta heller. Som bröllopspresent från hotellet fick vi varsin massage på anläggningens spa. Detta var verkligen en oas och vi passade på att boka ytterligare massagebehandling. Vi har många härliga minnen med oss hem från Mauritius av god mat och dryck, underbar miljö, vänligt bemötande, en avslappnad atmosfär och inte minst en underbar bröllopsdag.

Vi vill passa på att tacka Moments, framförallt Annika Gullberg, som hjälpte oss planera och boka vår resa, en resa som fortsätter värma oss även efter hemkomsten.

Maria & Joakim

Skrivet av: Maria & Joakim

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Paketresa Mauritius, Émeraude Beach

På den kilometerlånga, vita sandstranden ligger Émeraude Beach Attitude där gästerna åtnjuter en hänförande utsikt över det turkosa havet.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Outrigger Resort

Chosefri lyx på Mauritius gröna och sköna sydkust. Upplev havet och korallreven. Smaka den goda maten! Upptäck den lummiga grönskan och kullarna runt Bel Ombre.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Heritage Awali

I harmoni med naturens egen skönhet bjuder Heritage Awali Golf & Spa Resort, Mauritius en magisk plats med exklusiv service och komfort. Vi rekommenderar detta hotellet till familjer och par samt alla som spelar golf!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Golfresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Mauritius, Heritage Villas

Drömmer du om den perfekta villan? Kika då på våra läckra villor i Bel Ombre, på Mauritius sydkust. I omedelbar anslutning har du en fantastisk golfbana och två förstklassiga hotell.

Läs mer om resan

Generationsresor | Golfresor | Grupp & konferensresor

Resa Mauritius, Shandrani Resort

Shandrani ligger på en egen halv-ö på Mauritius sydöstkust. Hotellet är idealiskt för familjer som vill ha en lyxig resa.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Pointe aux Biches

Barfota. Ställ redan nu in dig på att ta av dig skorna när du checkar in på hotellet för att sedan ta på dem när det är dags att checka ut.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Bröllopsresa Mauritius

Säg ja. Säg det med ett leende. Gärna på en kritvit sandstrand med det gnistrande blå havet som bakgrund. Vi hjälper er gärna att förverkliga drömmen om ett bröllop på Mauritius

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Sydafrika & Mauritius

Upplev det bästa av två världar. Sydafrika och Mauritius är en idealisk kombination där intrycken, smakerna & dofterna stannar kvar länge.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Generationsresor | Golfresor | Rundresor | Safariresor | Sol & Bad

Resa Mauritius, Le Cardinal

Le Cardinal är ett förstklassigt lifestyle hotell som ligger i vackra Trou aux Biches på Mauritius nordvästra kust.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Mauritius, Trou aux Biches Resort

Mauritius mest romantiska hotell? Ja, i alla fall enlig hotellet själva! Trou aux Biches Resort är ett lyxigt hotell som ligger på Mauritius vackra nordvästkust där solnedgångarna är dramatiskt vackra och stränderna pudervita.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness