Exklusiva lodger och camps del 2  – Aman-i-Khas, Indien

Beläget i norra Indien, närmre bestämt Rajasthan, finns det exklusiva och luxuösa campet Aman-i-Khas. Aman-i-Khas tar lyxcamping till en helt ny nivå med deras 10 stycken tält inspirerade av Mogulriket, och deras exceptionella service. Förutom en helt ny campingupplevelse så förväntas även tigersafari då nationalparken Ranthambore är den främsta platsen att få syn på bengaltigrar ute i det vilda – safari har aldrig varit så här lyxigt tidigare!

Att åka på safari kanske drar tankarna till savannerna och slätterna ute i afrikanska länder så som Kenya och Tanzania, men safari är även det en stor del av turismen i Asien. Safariupplevelser för att lyckas få syn på stora katter, till exempel leoparder på Sri Lanka och tigrar i Indien, är en stor del av den asiatiska turismen och som på så sätt bjuder in till en helt oförglömlig resa till länderna i öst.

Det exklusiva campet Aman-i-Khas har fördelen med att vara beläget i nationalparken Ranthambore, vilket gör detta till den perfekta platsen för dem som vill åka på tigersafari på sin resa till Indien. Här, hos Aman-i-Khas, går det dagligen turer ut i det vilda för att kunna få sig en titt på den ståtliga bengaltigern, och eftersom Ranthambore är den främsta platsen att få syn på dessa stora katter på, så är chansen rätt stor. Nationalparken har fått stor uppmärksamhet för deras dedikation att skydda och bevara bengaltigrarna efter skrämmande sjunkande siffror på deras antal. Som tur är så förekommer inga skjutningar eller infångningar av tigrarna här längre, och det enda sättet att fånga dessa på är att fånga dem på bild!

Förutom en oförglömlig safariupplevelse så är själva vistelsen på campet även den oförglömlig. Lyxcamping har aldrig varit lyxigare som med Aman-i-Khas fantastiska faciliteter så som spaavdelning med massage och andra behandlingar, ett bibliotekstält, swimmingpool, en stor plats med brasa att mysa vid på kvällarna, och restaurangtält som serverar utsökta indiska måltider.

 

Brasa med utsikt vid camp Aman-i-Khas

Avsluta dagen vid Aman-i-Khas stora brasa!

 

Att bo på Aman-i-Khas

Förutom sina otroliga faciliteter där alla kan vistas, så har Aman-i-Khas även 10 stycken privata tält för sina gäster att bo i under resan till Indien. Alla tält är inspirerade av Mogulriket och kommer med allt som en kan tänkas önska sig för att leva som en riktig kejsare eller kejsarinna. Tälten är riktigt stora och är placerade för att se till att man får det så privat som möjligt. Inne i tälten finner man ett stort sovrum, ett vardagsrum och badrum som alla är separerade från varandra med stora bomullsdraperier – alla rummen elegant inredda! Dessutom tillkommer det en veranda som är perfekt att slappna av på och titta på fåglarna som flyger runt i campet.

Rummen är utrustade med: en stor dubbelsäng eller två separata sängar, en stor bäddsoffa som är perfekt att slappna av i, två stycken skrivbord, en matsalsplats, ett badrum med dusch, badkar och separat toalett, garderob med två stycken toalettbord, veranda, luftkonditionering, takfläkt, uppvärmning för eventuella kalla nätter, och WiFi.

Förutom allt det här så är hela campet all-inclusive med mat, tvättservice och tillgång till svalkande drinkar. Och det slutar inte där: varje tält får även sin egen betjänt som är tillgänglig för dig dygnet runt! Dessa betjänter, och annan personal på campet, kommer att göra allt för att din resa här på Aman-i-Khas ska bli så bra som möjligt och ingen förfrågan är för stor eller för liten – de kommer att hjälpa dig med det! Och personalen och gästerna är inte de enda som bor här på Aman-i-Khas, här bor även två krokodiler nere i de närbelägna sjön – verkligen en exklusiv campingresa till Indien!

 

Aman-i-Khas lyxiga tält

Lev som en kejsare inne i Aman-i-Khas lyxiga tält!

 

Mer än bara safari i Indien

Aman-i-Khas ligger i utkanten av nationalparken Ranthambore, närmre bestämt i den grönskande snårskogen som finns i Ranthambore. Ranthambore är inte enbart hem för campet Aman-i-Khas, utan även hem för ett rikt djur- och växtliv: här bor tigrar, krokodiler, leoparder, schakaler, sambarhjortar och ungefär 300 fågelarter! För de som också är intresserade av att uppleva mer av den indiska kulturen så finns här även fortet Ranthambore som är ett av Indiens äldsta fort, och i närheten ligger även fortet Khandar som kan vara Indiens mest dramatiska fort.

Med Aman-i-Khas unika läge så bjuder de även in till flera olika aktiviteter. Precis som tidigare nämnt så är Ranthambore hemmet för flest bengaltigrar ute i det vilda i hela världen, och det är främst därför som många besökare väljer att lägga till detta på sin resa till Indien. Här bor ungefär 50 bengaltigrar, och år 2015 firade man även att nya tigerungar hade fötts i närheten av Aman-i-Khas. En resa hit till Aman-i-Khas är inte fullbordad utan att ha åkt ut på minst en safaritur, och dessa turer erbjuder campet dagligen. För den som vill ta sig ut till fots så erbjuder de även en guidad promenad ut i Ranthambores vackra flora och fauna, och denna tur kommer att föra dig till den sköna sjön Surwal. Förutom ett rikt undervattensliv, med bland annat krokodiler, så finns här mängder av fågelarter att beskåda. Om du är intresserad av fågelskådning så ta med dig ett par kikare och papper och penna för att kunna bocka av flera fågelarter på din lista!

Ranthambore sprudlar även av genuin indisk kultur, särskilt lokal kultur. Här finns, som tidigare nämnt, ett av Indiens äldsta fort, fortet Ranthambore, som är över 1000 år gammalt! Inne i fortet går det att kolla på barackerna som fortfarande finns kvar efter att besättningen brukade försvara fortet i forna tider, samt en fullständig samling av svärd, gevär och krut. Passa även på att besöka Old City för att göra fina och unika fynd bland deras smycken formade av hundra år gammalt guld och silver, eller testa den lokalt tillverkade parfymen som doftar av gräs!

 

Fort Ranthambore, Indien.

Gör ett besök till ett av Indiens äldsta fort, fortet Ranthambore!

 

Oavsett om du reser till Indien för att upptäcka dess unika kultur, spana in bengaltigrar, eller bara koppla av i en luxuös miljö, så har Aman-i-Khas det du letar efter! Om du vill få en inblick i hur det kan vara att bo på Aman-i-Khas innan du bokar din resa hit så spana in den här videon från Youtubekanalen Wildluxe Luxury Travel Show, som ger en kort men omfattande rundtur av hur ett besök hit kan se ut:

 

Läs mer om vad Aman-i-Khas har att erbjuda på deras hemsida.

Spana in de resor som Moments har till Indien.

Bildkälla: Aman-i-Khas

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Yogaresa till Goa, Indien 2017

En yogaresa kan vara början på din inre resa. Eller en fortsättning på den...

Läs mer om resan

Lifestyle | Spa & Wellness

Exotisk rundresa i Kerala, Indien

Grönskan. Det första som slår en när man kommer till Kerala är den lummiga grönskan.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Kombinationsresor | Rundresor | Spa & Wellness