Chilla i villa – Italien

Bella Italia! Vi på MOMENTS älskar Italien och här finns det mesta som man behöver i livet; maten, värmen, havet och de vackra landskapen. Nu kan vi också lägga till lyxiga boenden i form av kvalitetssäkrade villor i olika storlekar och prisklasser!

I skrivande stund finns det 365 villor i vår portfolio, endast i Italien. Det är naturligtvis omöjligt att skriva om alla dessa men vi har valt ut ett par villor i olika delar av Italien som ni kan läsa lite mer om här. För ordningens skull har vi även valt olika prisklasser och storlek på villorna. Söker du något specifikt så är det bara att kontakta oss genom formuläret nedan eller på 020-820820.

Alla villorna kvalitetssäkras kontinuerligt och det ingår alltid en personlig concierge som ser till att ni kan fokusera på att ha semester.

Villa Lavise – Umbrien

Lavise är en kärleksfullt restaurerad villa på två våningar som erbjuder intima utrymmen och rum samt en enastående 360-graders utsikt över den bedårande Umbriska landsbygden. Villan har låga takbjälkar i trä och all inredning följer en ljus och stilren färgpalett. Man har satsat på mjuk belysning och bekväma sittplatser och hela villan utstrålar en mysig och varm atmosfär – perfekt för familjen eller ett kompisgäng som söker skön avkoppling. Utsikten bjuder på böljande kullar och berg så långt ögonen kan se. Oavsett om man tänker sig att äta utomhus på terrassen eller att njuta av solen runt den privata infinitypoolen så kommer lugnet att göra gott för kropp & själ.

Villa Lavise kostar cirka 8.300 kronor per vecka i lågsäsong. Priset är per person om man är 6 gäster. Ladda ner en PDF av Villa Lavise. Umbrien kan jämföras med Toscana – landskapet böljar; de gröna dalarna, mjuka kullarna och små pittoreska byarna förför de flesta besökare som hittar hit. Umbrien är också något mindre “känt” än kusinen Toscana och av den anledningen ligger prisbilden lite lägre generellt.

 

Villa Dagea – Apulien

En kort promenad från stranden och innästlad bland de ikoniska och tidlösa olivträden i Apulien, finner man Villa Dagea. Villan är en påkostad oas, full av lyxiga detaljer som valts för att skapa minnen som håller i länge… I denna lantliga region i Italien, där tiden går långsammare, laddar du batterierna med ett lugnt tempo, fantastisk mat och spektakulära vyer. Villan är försedd med lyxiga bekvämligheter som de finaste madrasserna, premiumlinne, exklusiva porslin och privat uppvärmd pool. Dessa exceptionella bekvämligheter, tillsammans med en toppservice, bidrar till att göra denna intima villa till en fullträff på din semester. Utforska det historiska området, simma i det kristallklara vattnet, smaka på den fantastiska lokala maten, njut av de arkeologiska och naturliga platserna i närheten. Upplev en exceptionell semester när du är på Villa Dagea och skapa varaktiga minnen med familj & vänner!

Villa Dagea kostar cirka 12.530:- per vecka i lågsäsong. Priset är per person om man är 6 gäster. Ladda ner en PDF av Villa Dagea. Apulien, Puglia på Italienska, är en relativt oupptäckt pärla för oss svenskar. Exempel på sevärdheter är de ikoniska Trullihusen och grottbyn Matera. Glöm för all del inte bort maten och stränderna! Inför sommarsäsongen 2020 lanserade SAS direktflyg från Köpenhamn till Bari men flera bolag (exempelvis Lufthansa) flyger till Brindisi också.

 

Villa Naxos – Sicilien

Det är svårt att föreställa sig en mer magisk miljö: att smutta på kylt vitt vin på din privata terrass med utsikt över det kristallklara Medelhavet medan den heta sicilianska solen lyser upp landskapet. Det blir knappast bättre än så! Villa Naxos erbjuder cirka 350m² yta inomhus och mer än det dubbla utomhus. På alla tre våningsplan är inredningen modern och villan har nyligen renoverats med stor uppmärksamhet på detaljer. Villan ligger vid havet i en lugn del av det livliga Naxos, Taorminas strandstad. Här har man som gäst privat tillgång till den svarta vulkaniska stenstranden nedanför! Som mest går det att få in 12 gäster fördelat på 6 rum men det går även att dela av villan så att man utnyttjar 4 av rummen och då kan man vara totalt 7 personer. Poolen ligger på baksidan av huset och omsluts av ett stort, stenlagt soldäck som är utrustat med vardagsrumsmöbler. Ett stort träd skänker skugga och skyddar dig från solen under de hetaste timmarna. Intill köket, under en grönskande pergola, finns det ett stort bord som är perfekt för att njuta av avslappnade måltider. Naxos ligger endast ett par minuters bilresa bort och här finns ett stort utbud av butiker & restauranger. Taormina ligger mindre än 15 km bort.

Villa Naxos kostar cirka 6.800:- per person per vecka i lågsäsong. Priset är per person om man är 7 eller 12 gäster. Ladda ner en PDF av Villa Naxos.

 

Villa Cardinale – Toscana

För den riktigt stora familjen eller det stora kompisgänget finns här en formidabel herrgård som kan ta upp till 22 personer. Denna villan kan även fungera för ett företag som vill ha ett helt ställe för sig själv. I närheten produceras både vin och olivolja och man har endast cirka 40 minuter till historiska Siena. Florens ligger cirka 1½ timme bort. Historiskt har villan använts för aristokratiska italienska familjer. Det tog två år för nuvarande ägare att noggrant renovera gården och äntligen har den återfått sin forna prakt – nu med alla möjliga moderna bekvämligheter. Förutom den imponerande villan och dess fyra våningar finner man här en tennisbana, privat wellness-spa med bastu och privat gym. Här finns givetvis också pool med sköna utrymmen.

Villa Cardinale kostar cirka 15.600:- per person per vecka i högsäsong (maj-september) om man är 22 gäster. Ladda ner en PDF av Villa Cardinale.

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Seniorresa Toscana

Strax öster om Florens ligger vingården uppe på en kam med utsikt över två dalar. Vi befinner oss i utkanten av Chiantidistriktet

Läs mer om resan

Lifestyle | Seniorresor

Skidresa Alagna, Hotel Monterosa

100 meter från skidliften och i hjärtat av den italienska alpbyn Alagna ligger vackra Hotel Monterosa.

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor | Skidresor

Skidresa Italien, Nira Montana Hotel

I den lilla byn La Thuille (1.400 m.ö.h), som ligger inbäddad bland bergstoppar hittar man en hotellpärla i form av Nira Montana

Läs mer om resan

Familjeresor | Grupp & konferensresor | Skidresor

Konferensresa Sicilien

Sicilien omfamnar oss med värme och mångkultur. Här har sjöfararna landat, styrt och spridit sin kultur. Greker, romare, spanjorer och normander - de har alla varit här och satt sin prägel på ön under olika historiska epoker.

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor

Konferensresa Toscana

Strax öster om Florens ligger vingården uppe på en kam med utsikt över två dalar. Vi befinner oss i utkanten av Chiantidistriktet

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor