Exklusiva lodger och camps del 4  – Corocora Camp, Colombia

Corocora Camp bjuder in till en helt unik upplevelse mitt i Llanos våtmarker och prärier i sydamerikanska Colombia. Här kan du leva ut dina cowboydrömmar och spendera dina dagar ridandes på hästar, leta efter pumor, eller driva in boskap. Hos Corocora Camp bor du i exklusiva tält i ett privat reservat – en luxuös tillvaro mitt ute i ingenstans!

Om du någonsin har drömt om att leva ute på en farm, eller lekt cowboy när du var liten, så kommer du att känna igen dig i denna miljö som finns här i Llanos våtmarker och prärier i det sydamerikanska landet Colombia. Campet Corocora bjuder in till en genuin upplevelse när det kommer till cowboylivet då du som gäst här får tillbringa din tid med äkta llaneros som cowboys heter här i Colombia. En dag här på campet kan se ut så att du får lära dig olika tricks och tekniker för att driva in boskap, hantera ett lasso, och avsluta dagen med att avnjuta en fantastisk måltid grillad mitt i campet.

När det kommer till cowboylivet så går nog mångas tankar direkt till den vilda västern i USA och inte till Colombia. Men det vilda västern-livet finns även att uppleva här, och kulturen och traditionerna här är både många och gamla. Och det är inte enbart cowboylivet som lockar turister att komma hit när de är på en resa i Colombia, utan även det fantastiska landskapet och djurlivet som finns här i Llanos-området – ett landskap som går att njuta av uppe på hästryggen! Corocora Camp är nämligen även känt för deras väldresserade och älskade hästar, som campets besökare självklart får ta del av som en del av upplevelsen.

 

Llanos-området mitt i Colombia

Los Llanos har sedan långt tillbaka i tiden varit bebott av så kallade ”cowboys”, och farmerna sträcker sig över hela området. Området lockade med sin avlägsenhet, och det privata farmlivet som man kunde ha här. Detta var självklart långt innan turisterna började intressera sig för att komma hit, men det är fortfarande denna avlägsenhet och cowboyliv som lockar. Med Corocora Camp går det att uppleva denna unika resa till Colombia, och leva ett cowboyliv i en annan miljö än den nordamerikanska. Området är fortfarande stort och orört, samt ostört från andra besökare, och bjuder in till en alldeles oförglömlig resa.

Landskapet varierar mellan våtmarker, prärier, floder, och stora skogar, alla med ett rikt djurliv. Dessa marker är hem för ovanliga däggdjur, fåglar, reptiler och amfibier, men även för de hästar som Corocora är så stolta över. För den som har turen med sig så kan man få syn på en puma ute i det vilda, eller den ovanliga rosa floddelfinen! Det här är även rena paradiset för den som älskar fåglar då 19 % av jordens alla fågelarter går att hitta i Colombia, vilket gör Colombia till den främsta platsen för fågelskådning. Så glöm inte att ta med en lista över de 350 fågelarter som bor här i Llanos för att kunna bocka av så många som möjligt!

 

Tält på Corocora, Colombia

Lev i luxuösa tält ute på Llanos-landskapet!

 

Att bo på Corocora Camp

Corocora Camp består av fyra sovtält och ett tält som är till för alla. Förutom tält så finns här även bekväma hängmattor uppe i träden att slappna av i, och verandor utrustade för att kunna njuta av utsökta måltider samtidigt som man även njuter av utsikten. Campinglivet här är inte det vanliga tältandet som man gör hemma i Sverige utan något vatten eller el, för här finns det både rinnande vatten och elektricitet som drivs av en kombination av solarpaneler och generatorer.

De fyra sovtälten är tillverkade av tyger från olika delar av Colombia för att representera genuin colombiansk kultur. Varje tält har sin egen privata veranda med solstolar och en traditionell hammock. Inne i tältet finns det antingen en stor dubbelsäng eller två separata sängar, ett stort badrum med tillbehörande toalettbord, toalett och dusch, samt mycket förvaringsutrymme för bland annat kläder och bagage. Gällande teknik så finns här varken TV eller andra tekniska bekvämligheter, däremot är varje tält försett med ett radiokommunikationssystem och portabla USB-batterier.

I tältet som är till för alla Corocoras gäster finns det mer att underhålla sig med. Här finns det brädspel, yogamattor, utomhusaktiviteter så som badminton och frisbee, en bar fullspäckad med både alkoholhaltiga drycker och alkoholfria, musik, böcker, samt bord både inomhus och utomhus att äta vid.

 

Interiör i tälten på Corocora

Bekväma tält att spendera en lugn stund i!

 

Lev som en cowboy på Colombiaresan

Den här unika resan till Colombia och Los Llanos skulle inte vara komplett utan en massa aktiviteter! Corocora Camp erbjuder flera spännande och roliga aktiviteter för sina gäster, främst aktiviteter som är anpassade för det cowboyliv som man lever här.

  • Att åka på safari kanske inte är det första man tänker på när man tänker på att göra en resa till Colombia, men här ute i Llanos-området så är det en utmärkt utflykt att lägga till i sitt schema! Det kommer dock inte finnas någon möjlighet att få syn på några lejon eller elefanter, eller någon tät djungel. Men, Colombia är ett av de mest orörda länderna i hela världen, och lider ingen brist på varken natur- eller djurliv. Corocora Camp bjuder in till en unik safariupplevelse antingen uppe på hästryggen, en kanot, eller via bil, och möjligheten att få syn på några av landets fyrbenta invånare, bland annat pumor, jaguarer och vitsvansade hjortar. Har man riktig tur kan man även få chansen att få syn på den ovanliga rosa floddelfinen!
  • Hästridning. Det bästa sättet att upptäcka detta vackra och nästan helt orörda landskap är uppe på hästryggen. Faktum är att vissa delar av landskapet inte går att orientera förutom tillsammans med en häst då de blir översvämmade under regnperioden. Tillsammans med en lokal llanero kan alla Corocoras gäster följa med ut på en spännande ridtur, och både erfarna ryttare och nybörjare är välkomna!
  • Spendera en dag med lokalbefolkningen. För den som söker en genuin känsla av Colombia på resan så rekommenderas det att spendera en dag med den lokalbefolkning som bor här i Llanos-området, eller de colombianska cowboyerna. Testa på att lära dig att kasta lasso, ta en ridtur barfota och lär dig några traditionella melodier för att driva in boskapen tillsammans med detta vänliga folk!
  • Studera vildkatter. Som tidigare nämnt så är Llanos-området hem för stora kattdjur så som pumor och jaguarer, men även för den mindre vildkatten som är unik för Central- och Sydamerika – ozeloten. Cunaguaro-projektet jobbar med att bevara och studera dessa kattdjur, och Corocoras besökare har även chansen att studera dessa vackras kattdjurs beteende via uppsatta kameror i området.

 

Cowboy-ridning över Llanos, Colombia

Rid över Llanos-landskapet som en äkta cowboy!

 

Corocora Camp är den perfekta platsen att besöka på en resa till Colombia, särskilt om man är intresserad av djur och natur, eller vill leva ut sina cowboydrömmar. Corocora har även en utmärkt video på deras hemsida som ger en unik inblick i hur en resa hit skulle kunna se ut, perfekt för den som planerar ett besök hit: https://www.corocoracamp.com/

 

Bildkälla: Corocora Camp Colombia

 

 

 

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor