En resa till Aruba av Susan & Rikard

Vi reser ganska frekvent och har hittills inte besökt samma land 2 gånger. Har även tidigare fått hjälp av Annika på Moments och då varit supernöjda med arrangemanget!

Vår resa till Aruba den 5-20 februari 2015

Efter många om och men bestämde vi oss för att resa till Aruba och valde ut ett hotell. Då vi kontaktade Annika visade det sig att just detta hotell samarbetar hon med. Aruba är inget billigt resmål och vi ville unna oss lyxen med havsutsikt samt all-inclusive. För att sänka priset på resan något så valde vi att bo på 2 olika hotell; Divi Tamarjin dom 5 första nätterna och resterande på Manchebo Beach. Vi flög med KLM från Köpenhamn med ett byte i Amsterdam. Bra bolag att flyga med!

Med facit i hand är vi glada över att vi valde att bo på två olika hotell. På bägge hade vi all-inclusive men dom skiljde sig åt ganska markant. Tamarjin är mer ett traditionellt AI-hotell med buffe´restaurang och en väldig blandning av gäster. Här fanns även a la carte restauranger att välja på, samt det var fritt att utnyttja systerhotellets alla faciliteter och restauranger. God mat och dryck och underhållning på kvällarna. Alla rum har havsutsikt och rymliga balkonger. Stranden vid systerhotellet var klart bredare och finare.

Manchebo är ett mindre hotell beläget på den bredaste delen av Eagle Beach. Gästerna höll en högre medelålder och allt var lugnare här. Fina rymliga rum, balkongerna kunde dock ha varit lite större. Otroligt vacker strand och ordet trängsel existerar inte! Fantastiskt trevlig personal som gjorde allt för att gästerna skulle trivas! Efter bara några dagar kände man sig välbekant med dom flesta.

Första kvällen då vi kom upp på rummet stod där en ishink med en flaska champagne som hotellet bjöd på med anledning av min kommande 50-årsdag (tack Annika för att du påtalade detta för dom) Här fanns ingen buffe´restaurang, däremot 3 stycken a la carte restauranger som man förbokade varje dag. Mycket vällagad smakfull mat oavsett om man valde fisk eller kött. Vissa viner och maträtter fick man betala extra för (endast några dollar), men det behövdes inte eftersom vinerna och maten höll en så hög kvalitet. Det enda som i matväg hade kunnat vara bättre, var i så fall frukosten. Utbudet på den var ganska mediokert. Då man som AI gäst stannar minst 4 nätter så bjuder hotellet på en ”out-door” middag. Vi valde en fiskrestaurang i High Rise området som var helt okay.

Tyvärr råkade jag bryta mitt nyckelben då jag blev omkullkastad av en våg. Fick fantastisk hjälp av receptionspersonalen som körde mig till läkare/sjukhus/apotek utan någon som helst kostnad. Skulle tro att ca 90 % av turisterna på Aruba kommer från USA. Här kan 5 st kryssningsfartyg lägga till dagligen.

I huvudstaden Oranjestad finns mestadels lyxaffärer men är väl värd att besöka med sin lustiga färggranna arkitektur. Överlag håller Aruba en ganska hög prisnivå. Vi hade även turen att den årliga karnevalen gick av stapeln då vi var där. Åker man hit är det nog för att njuta av sol och bad och bli bortskämd av dom vänliga arubianerna. Aktiviteter och sevärdheter är ganska begränsade. Vi valde att ta en heldag med Jeepsafari där vi besökte en strutsfarm, ett kapell, California Lighthouse, den lavasten-beklädda andra sidan av ön samt snorklade på Baby beach. Tanken var även att vi på varsitt håll skulle djuphavsfiska och rida. Tyvärr fick vi avstå från detta pga frakturen.

På Aruba är temperaturen väldigt behaglig då det i princip alltid blåser ljumma vindar. Hög solskyddsfaktor rekommenderas!

Susan & Rikard

Skrivet av: Susan & Rikard

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Resa Aruba, Manchebo Hotel

Välkommen till Aruba i södra Västindien eller som lokalbefolkningen kallar sin ö ”One happy island”. Här njuter man av lata dagar på stranden och lugna romantiska kvällar.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad

Resa Aruba, Bucuti & Tara Beach Resort

Bonbini! Välkommen till Arubas kritvita stränder, varma sol, kristallklara vatten och vänliga befolkning

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad