En resa till Bali & Lombok av Susan och Rikard

Vi hade länge funderat på att åka till Bali, och då Moments och Annika kom fram med förslaget att kombinera Bali med Lombok så kändes det perfekt!

Vår resa till Bali och Indonesien gick via Singapore med Singapore Airlines och checkade så småningom in på Sudamala Suites & Villas i Sanur där vi fick ett härligt välkomnande. Här tillbringade vi dom närmaste 6 dagarna.

Stort och rymligt rum med direkt utgång till poolen. Rätt så inhägnad uteplats, så om man önskar privatliv så passar detta bra. Vi hade stranden på promenadavstånd, max 10 minuter. Passerade flertalet restauranger, dryckesställen och givetvis massage på vägen. Hittade ett massagefavoritställe som fick besök av oss minst varannan dag!

Hotellet hade en egen plats reserverad på stranden och givetvis ingick solstolar. Precis vid ingången till stranden fanns en restaurang som vi besökte flitigt då det var dags för lunch, god mat och hyfsade priser. Nära hotellet fanns massor med restauranger så att välja ställe var lite utav ”ole dole doff”. Vi blev inte besvikna någonstans! Det finns flertalet barer att besöka men inget intensivt kvällsliv.

Det är oerhört imponerade av hur hjälpsamma folk är på denna ö! Vi gjorde bland annat en dagsutflykt med en guide där vi besökte flertalet tempel samt Monkey Forrest. Eftersom taxi är rätt billigt, speciellt om man avtalar om priset i förväg, så åkte vi en halvdag till Kuta Beach. Kändes rätt skönt att komma tillbaka till lugnet i Sanur efteråt!

Sen var det dags att packa väskorna och flyga till en grannö; Lombok. Här skulle vi stanna i 8 nätter och hade bokat ett ”systerhotell” till det vi hade på Bali. Sudamala Suites & Villas i Senggigi var strået vassare än i Sanur. Otroligt fina rum och en fantastisk personal!

För att komma till själva byn Senggigi fick vi ta en kort taxitur som kostade ca 10 kr. Här fanns massor med restauranger att välja emellan men tyvärr ingen shopping att prata om. Även på denna ö möttes vi av samma hjälpsamhet hos människorna!

Vi besökte Gili-öarna med båt och valde att lägga till vid 2 av dem, Gili Meno och Gili Air. Blev också många snorkelstopp under färden. Givetvis avsatte Rikard en halvdag till fiske också, det blev dock magert med fångsten denna gången.

Stranden vid hotellet var tyvärr inte speciellt badvänlig då större delen av botten består av korall. Så för en gångs skull använde vi poolen en hel del. Vi hade som sagt att jättefint rum med en stor uteplats rätt mot havet. Vår AC var lite krånglig i början, vilket åtgärdades direkt när vi sa till. Döm om vår förvåning när dom erbjöd oss att bli uppgraderade för att kompensera det bekymret vi haft. Så vi flyttade in i en privat villa med egen 9 meters pool – vi har nog aldrig bott så lyxigt!

Allt har sitt slut och vår hemfärd närmade sig. Men ännu hade vi ett stopp kvar och det var Singapore. Vi bodde på hotell Elizabeth men gjorde inget mer än sov där. Hela dagen tillbringades i rörelse för att hinna se så mycket som möjligt av staden under ett dygn. Många och långa promenader och givetvis en och annan Singapore Sling.

Sentosa Island var en upplevelse i sig, likaså färden med linbanan för att sig dit. China Town var ett myller av mat och shopping. Givetvis avslutades resan med ett besök på Marina Bay Sands och ”båtbaren” på toppen av byggnaden. Vilken utsikt!

Det var trötta men nöjda resenärer som klev på planet tillbaka… Tack igen till Moments, och speciellt till Annika, som än en gång skräddarsytt en resa till oss!

 

En liten obemannad fiskebåt
Detta är en resa du knappast glömmer i första taget
Pool och bad i Lombok
På vår resa ser du fantastisk arkitektur och natur
Res hit med oss på Navigare
En oas av sinnesfrid
På Bali med Susan och Rikard
Här är en större stad

Skrivet av: Susan & Rikard

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Paketresa Singapore & Bintan Island

Just kombinationen storstad och en exotisk ö med kritvita stränder tycker vi är en helt fantastisk kombination. Som exempelvis Singapore och Bintan Island. En perfekt kombination helt enkelt.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Kombinationsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Storstadsresor

Rundresa Bali

Har du sett Bali finns det förmodligen ändå fortfarande mycket mer att upptäcka! Det här är nämligen ön som bjuder på allt ifrån paradislika stränder, regnskog, berg och hav till kultur och chict beachhäng.

Läs mer om resan

Familjeresor | Kombinationsresor | Lifestyle | Rundresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Rundresa Indonesien

Om man vill boka en resa till Indonesien kan det vara svårt att välja vad som ska ingå. Vi har hittat lösningen – att välja lite av allt!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Kombinationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness