En resa till Le Telfair, Mauritius

Det var dags att besöka Mauritius en andra gång. Nu på den södra delen och en aktiv semester då vi valt att bo på det kända Heritage Telfair Golf & Spa Resort.

En 10 dagars paketresa till Mauritius med gourmet bliss där ALLT och lite till ingår!

Golf varje dag, alla restauranger, fri roomservice 24h och alla aktiviteter som gym, yoga, reiki, workout, badminton, tennis, pilbåge, vandringar, motorbike och utflykter med båt mm.

Vi blev väl bemötta av vår lilla hustomte som tog oss till vårt krypin. Villakänsla fast det var annan lägenhet i ovanplan, vi valde nedre planet just för att kunna gå in och ut som vi vill från stranden sett. Med deras egna APP så hade jag direkt kontakt med concierge om det var någo. Full service hela tiden! Nice…

Heritage Le Telfair hade haft stängt strax innan vi kom för renovering och ombyggnationer. Allt var fräscht och nytt och man kände denna nystartkänsla av både personal som inredning. Mycket personal… alla med olika uppgifter därav olika klädstilar som visar nivåerna på deras yrke.

Detta är ett ställe för KITE surfing märkte vi. Cirka 20 -25 st att skåda ute på havet. Snorklingen var däremot
sådär när man har Maldiverna och jämföra med.

Det blev dags för golf och efter lite resonemang fixade de till våra bokningar för hela vistelsen då missförståndet var att de bokat oss som tvåboll och inte treboll. Banan var fantastisk, 18 hål runt berg och palmer samt alla dessa bananträd. Att sedan första rundan gick sådär, skyller vi på att vi inte spelat in den än…haha! Förstå lyckan att som familj, två vuxna och en tonåring, ha möjligheten att spela ett spel som
gemensamt intresse i en tropisk och solig och varm miljö. Kan det bli bättre?

Efter alla golfrundor togs vi emot med kalla handdukar och vår utrustning rengjordes varje dag inför
nästa runda. Sådan lyx borde man ha hemma. Klubbrestaurangen bjöd på den obligatoriska kalla ölen, magiska hamburgare på högrev eller klassiska Ceasar salladen med service på topp så klart. Shuttle till hotellet fast vi gick ofta den biten… man äter och äter så rörelse var viktigt.

Stora poolområden och ett gäng med restauranger. Tur att vi hade förbokat restaurangerna annars var det kört… På denna resort kan du absolut komma om du inte spelar golf. Finns så mycket annat och göra och
självklart kan man skippa och boka restauranger också men då blir det bufféer vilket vi gärna undviker. Vårt favorit ställe blev Ginja, Asian food. Magiskt kök och toppservice. Skulle enbart åka tillbaka för att besöka detta ställe samt golfen.

Invid golfbanan hade dem en fantastisk byggnad som heter Chateau del Ombre, ”slottet”, där var det bara bokade middagar som gällde… Fantastisk utsikt över hela området och slottslik miljö med slottspark. Tyvärr var servicen inte vad man kunde hoppas på.

Invid poolen fanns det berömda Cavendish bar och glass huset… där hängde vi ofta… crepes med glass och en bar som var öppen från morgon till kväll, théer från Mauritius, romprovning, drinkar, milkshakes eller bara lite snacks. Snookerbord och en liten shop med fina grejer.

Kids club och Teenage club blev poppis med PS4 och andra roliga spel. Man kunde även där hyra fyrhjulingar och köra upp i naturreservatet. Vi lånade moutainbikes där istället, puh det var svettigt!!

Man kan aldrig tro att hela resortet sväljer 300 gäster samt 600 personer i personal… aldrig trångt eller stimmigt utan mer lugnt och personligt. Spa provade vi på så klart och det höll väldig hög klass. Jag jobbar själv i samma branch = KRÄSEN. Fina små spa och behandlingshus och väldigt duktiga terapeuter.

Min man fyllde ju år under vistelsen så jag gick bananas och bokade en helikopter tur… ALLTSÅ WOW!!! Så kul att se Mauritius från ovan då vi förra gången var på denna ö bilade runt och nu fick vi se det igen fast uppifrån. Mäktigt! Så himla kul och vilken oförstörd yta det ändå finns kvar på Mauritius. Så mycket berg och tropisk djungel.

Denna Mauritiusvistelse var ut över det vanliga då det var aktivitet från morgon till kväll än bara sol och bad och horisontalläge. Passade oss utmärkt denna gång och vi hörde en liten fågel viska om att det kanske kommer en 18 håls bana till i framtiden och då vill vi absolut tillbaka.

Det var dags att åka hemåt med det traditionella stoppet i Dubai, denna gång bara en natt. Lite shopping, samma lunchkrog och middagskrog, här har vi våra rutiner…

TACK Moments och Annika Gullberg åter igen för en bra arrangerad resa!!
Vi ses 2018!

Lev som en kung på våra resor
Bra boende på våra paketresor till Mauritius
Mauritius är en bra plats att bada på
Bänkar och uteserveringar i solen
Du kan också spela golf på vissa av våra paketresor
Riktiga piloter med flygvana
Fågelvägen till paradiset
Plockar upp en sjöstjärna men andra kan vara giftiga!

Skrivet av: Familjen Bergqvist

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Paketresa Mauritius, Émeraude Beach

På den kilometerlånga, vita sandstranden ligger Émeraude Beach Attitude där gästerna åtnjuter en hänförande utsikt över det turkosa havet.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Outrigger Resort

Chosefri lyx på Mauritius gröna och sköna sydkust. Upplev havet och korallreven. Smaka den goda maten! Upptäck den lummiga grönskan och kullarna runt Bel Ombre.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Heritage Awali

I harmoni med naturens egen skönhet bjuder Heritage Awali Golf & Spa Resort, Mauritius en magisk plats med exklusiv service och komfort. Vi rekommenderar detta hotellet till familjer och par samt alla som spelar golf!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Golfresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Mauritius, Heritage Villas

Drömmer du om den perfekta villan? Kika då på våra läckra villor i Bel Ombre, på Mauritius sydkust. I omedelbar anslutning har du en fantastisk golfbana och två förstklassiga hotell.

Läs mer om resan

Generationsresor | Golfresor | Grupp & konferensresor

Resa Mauritius, Shandrani Resort

Shandrani ligger på en egen halv-ö på Mauritius sydöstkust. Hotellet är idealiskt för familjer som vill ha en lyxig resa.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Pointe aux Biches

Barfota. Ställ redan nu in dig på att ta av dig skorna när du checkar in på hotellet för att sedan ta på dem när det är dags att checka ut.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Bröllopsresa Mauritius

Säg ja. Säg det med ett leende. Gärna på en kritvit sandstrand med det gnistrande blå havet som bakgrund. Vi hjälper er gärna att förverkliga drömmen om ett bröllop på Mauritius

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Sydafrika & Mauritius

Upplev det bästa av två världar. Sydafrika och Mauritius är en idealisk kombination där intrycken, smakerna & dofterna stannar kvar länge.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Generationsresor | Golfresor | Rundresor | Safariresor | Sol & Bad

Resa Mauritius, Le Cardinal

Le Cardinal är ett förstklassigt lifestyle hotell som ligger i vackra Trou aux Biches på Mauritius nordvästra kust.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Mauritius, Trou aux Biches Resort

Mauritius mest romantiska hotell? Ja, i alla fall enlig hotellet själva! Trou aux Biches Resort är ett lyxigt hotell som ligger på Mauritius vackra nordvästkust där solnedgångarna är dramatiskt vackra och stränderna pudervita.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness