En resa till Zanzibar – paradiset utan motstycke!

Flygplatsen möter oss när vi kommer dit med en helt annan nivå av standard än vad vi är vana vid. Inga bagageband utan en man som går med två väskor åt gången och lämnar till rätt ägare. Redan här märkte vi att de verkligen levde efter sitt motto på ön. ”Pole pole, hakuna matata” (Ta det lugnt, inga bekymmer).

Zanzibar, Nungwi beach, The Z Hotel (flyg Köpenhamn -> Doha -> Zanzibar) 10 nätter (1/12-11/12 2018)

Servicen var hög, vi fick absolut inte dra våra väskor själva utan de tog väskorna och letade upp vår chaufför till oss. Bilfärden gick genom ett landskap med bananplantager, kokospalmer och små lokala byar. Ca. 2 h senare var vi framme vid hotellet och välkomnades med samma servicegrad som flygplatsen samt att vi fick en rundvandring på hela hotellområdet innan de visade oss till rummet. Från poolområdet öppnades en magisk paradisstrand upp sig. Sand vit som snö och vatten lika klart som vårt egna dricksvatten. Hela vistelsen var som ett spabesök med relax, service och underbart rent ut sagt.

Vår plan var att vi skulle göra max en sak per dag vilket resulterade i en båttur i solnedgången, snorkling vid Mnemba ön, egen sjöstjärnesafari vid lågvattnet, vandring med guide i kryddplantagen och besök vid sköldpaddsreservatet vid Nungwi beach norra del. Samtidigt fick vi gott om tid att njuta av sol och bad.

Alla ville prata med en på stranden, såväl försäljare som massajerna från fastlandet. De berättade om sina liv och hur livet på Zanzibar fungerade. Oftast hade de en baktanke i att försöka sälja saker som utflykter eller souvenirer men de blev inte arga om man nekade att köpa. När vi köpte vår kryddvandring blev säljaren vår egen guide då han tidigare själv hade jobbat på kryddplantagen. Det resulterade även i att vi blev bjudna på en lokal lunch som hans fru tillagat till oss, det blev den godaste maten på hela resan. Denna säljare kallade sig själv ”Billabong” då han gick runt med en Billabong keps. Kvällarna spenderades oftast med en drink och otrolig solnedgång på hotellets takbar.

Det ryktades om att det var regnperiod när vi åkte ner men vi fick snabbt bekräftat av lokalbefolkningen att det var ”Short rain period” alltså korta åskskurar sen soligt igen. Dock såg vi aldrig något regn förrän vi skulle åka hem. Däremot var alla lokala förmågor övertygade om att i början av december var bäst att åka till Zanzibar på grund av att det var minst turister och oftast bra väder.

Vi älskade denna resan och ville aldrig åka hem men det roliga har alltid ett slut förr eller senare. Vi kommer garanterat åka igen till Zanzibar men då boka lite fler dagar samt ev. boka business class på flygresan mellan Doha och Zanzibar då det var ett ganska litet plan. Vi hann inte med allt vi ville göra på denna resan utan fick nog utelämna saker för en hel vecka till. Hade gärna besökt Stone town, en lokal skola, Prison island t.ex. men vi hann helt enkelt inte då vi ville koppla av lite också. Vi hade även tagit med gamla kläder och saker som vi inte använder för att ge lokalbefolkningen på plats.

Tips från oss är att ta med rikligt med USD som valuta och växla direkt på flygplatsen av de lyckliga damerna där med sedelbuntarna i händerna som har en förmånlig växlingskurs. USD fungerar för övrigt överallt också. Solskyddsfaktor 50 ett minimum. Badskor, badskor, badskor! Minst en turist varje dag hade trampat på en vass snäcka eller sjöborre. De vita stränderna lockar barfota stilen men vi använde badskor varje gång vi badade och när vi promenerade längst stranden.

En oförglömlig resa och ett oförglömligt sätt att fira sin 30 årsdag. Stort tack till Moments och framförallt till Annika Gullberg som tog fram denna resa till oss.

Masaai i solglasögon
Lunch with a view
Kokosnötter
Röda stjärnan på stranden
Blommor på sängen
Lokal lunch
Oväntade gäster

Skrivet av: Markus och Pernilla

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Resa Zanzibar, Baraza Resort

Det finns många paradis här på jorden, men väldigt få har ett av världens 60 bästa hotell och en strand som rankas som en av världens 30 bästa. Välkommen till Baraza på Zanzibar!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa till Zanzibar, The Residence

Den bedårande vackra kryddön Zanzibar är ett fantastiskt komplement till en safariresa och vi har valt ut ett av Zanzibars vackraste hotell för att du ska få bästa möjliga upplevelse.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa Pemba Island, The Manta Resort

Det handlar inte om femstjärnig, överdådig lyx. Det handlar om lyxen i att finna det oupptäckta, det intima och den familjära känslan som The Manta Resort förmedlar.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Resa Tanzania, The Z Hotel, Zanzibar

Detta exklusiva boutiquehotell ligger beläget på norra delen av Zanzibar där ni har Indiska Oceanens pudervita sandstränder direkt utanför dörren. Resorten ligger skönt inbäddad bland kokospalmer, tropiska trädgårdar och givetvis de fantastiska stränderna.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Safariresor | Sol & Bad

Safariresa Tanzania

"Schhh!"
Min sambo slår mig lagom hårt på armen och pekar mot ett buskage. Jag anar rörelser i det höga gräset. Jeepen girar sakta åt höger och helt plötsligt ser jag dem, lejonen. En hona med tre ungar som lojt leker i skuggan av buskarna.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Safariresor