En vigselresa till Shandrani, Mauritius

Mauritius. Semester, sagobröllop och smekmånad - all inclusive! På vårkanten 2017 började vi, Joakim och jag Christina, prata om ”vart reser vi till vintern då”? Alternativen som dök upp för oss var många, skall vi åka tillbaka till Aruba? Eller åka till något nytt ställe?

Vi kikade på allt från Mexico, öar i Karibien, Maldiverna, Seychellerna… Sedan i mun på varandra frågar vi oss – skall vi slå till och gifta oss på den kommande resan? Ja vilken härlig idé. Vi träffades för fem år sedan och är 50+ så det här kände vi att det är vad vi vill göra-men hur och vart?

Då Joakim jobbar mycket så sätter jag igång att googla på bröllopsresa. Hur det går till, vad som krävs och framför allt var det är giltigt – för det var vårt krav. Nu märker jag att jag kan sålla bort många av reseförslagen med en gång. För tre år sedan var vi på Mauritius och förlovade oss, vi bodde då på Hotel Ambre, Belle Mare. Vi hann med några utflykter men cyklonen ”Bansai” låg ovanför ön och skapade ett regnoväder utan dessa like som varade i ett par dagar. Allt surrades fast, ett par meter av stranden spolades bort av det oroliga vattnet och därmed så grusades lite av våra planer – men förlovade blev vi. Så varför inte resa tillbaka till Mauritius och gifta oss på stranden, bara vi två? Vi kände lite på idén och konstaterade snabbt att ja, så gör vi.

Jag googlar nu på ‘bröllop på Mauritius‘ och finner en del bolag som ordnar resor dit och bröllop. Börjar helt enkelt uppifrån och ner för att läsa om resebolaget och vad de erbjuder. Halkar så in på Moments och finner där på deras blogg om bröllop som de ordnat. Läser och läser och alla har skrivit om hur smidigt allt gått till och hur Annika på Moments hjälpt till och skött allt så proffsigt. Berättar allt jag läst för Joakim och vi tycker att det här låter så bra så jag slutar leta vidare.

Ringer till Navigare och Annika svarar – jag frågar om hon är den berömda Annika? Hon skattar glatt och svarar lite blygsamt att det är det nog för hon är den enda Annika där… Här och nu börjar vårt härliga samarbete! Jag berättar våra önskemål och utifrån detta plockar hon fram snabbt förslag på Navigares olika hotell på Mauritius, bröllopspaket och kostnader. Många frågor har vi och Annika svarar snabbt både på telefon och mail så till slut valde vi Shandrani Beachcomber Resort & SPA. Annika bokar resa, bröllop, fotograf ja precis allt och även om jag är en riktig kontrollmänniska så känns detta så tryggt och bra. Nu är det dock en lång väntan till avresa den 26 november.

Vi ordnar våra papper, bröllopskläder, ringar undan för undan och snart har både vår, sommar och höst passerat. Mail kommer från Annika med våra biljetter, information om resan, transfer etc – ja allt står där och bara att följa – perfekt!

Avresedagen 26 november:
Vi har packat handbagage med bröllopskläder, badkläder och ett ombyte på inrådan av Annika – om bagaget skulle komma bort eller bli försenat. Jag kontrollerar för minst tusende gången att alla dokument, bröllopskläder och ringar är med. Nu är vi redo att checka in på Arlanda. Vi flyger kl 13.35 med Emirates till Dubai där vi får vänta i fem timmar mitt i natten på att nästa flyg tar oss till Mauritius. Totala flygtiden är nästan 13 timmar.

Måndagen 27 november:
Vi landar deras tid 10.40 på och vi känner oss sega. På flygplatsen tar Emotions emot oss och kör oss till hotellet, den transfern tar bara 15 minuter vilket uppskattas av oss efter lång flygresa.
Anländer hotellet Shandrani Beachcomber Resort & SPA där vi tas emot med våta och väldoftande små handdukar att fräscha upp oss med. De serverar oss en kall och god drink och bara säger ”relax and breath”. Miss Daveena kommer förbi, hon hade fått höra att vi precis anlänt, presenterar sig som vår bröllopskoordinator och tar över incheckningen – vilken härlig tjej ohhhh det här kommer bli bra.

Hon går till receptionen och får veta att vårt rum redan är klart och det uppskattas verkligen. De kör oss och bagaget till vårt rum och vi kikar in förväntansfullt. Kikar runt och konstaterar att det är stort och fint, stor balkong och utsikt mot havet. Joakim och jag gör tummen upp – det här är perfekt precis som vi önskat. Vi packar upp, installerar oss lite snabbt i rummet och går till bufférestaurangen för att inta lite lunch och givetvis den första kalla goda ölen Phoenix . Därefter går vi runt och bekantar oss lite med området – det är stort och vi hittar knappt tillbaka till vårt rum. Med tre stränder, två pooler, fyra restauranger, två barer, tennisbanor och golfbana så är det verkligen stort och utspritt. Nu åker badkläderna på och vi går ner till en av de tre stränderna och lägger oss i var sin solstol under parasollet. Med ett leende på läpparna njuter vi av semesterfeelingen som hela kroppen nu börjar känna av.

Onsdagen 29 november:
Dags att träffa Daveena för att gå igenom detaljerna kring bröllopet. Vi väljer vigselplats ”the wild beach”, musik, dekoration, brudbukett, bröllopsmiddagens meny, frukosten på rummet dagen efter. Vi får även veta vem som kommer att fotgrafera oss och se foton som han tagit. Allt känns så bekvämt, tryggt och bra trots fjärilarna i magen.

Hela resorten andas av ett lugn och vänlighet. Morgonpromenaderna barfota längs stränderna och se solen gå upp – det är underbart avkopplande Dagarna fram till bröllopsdagen blir det mest sol, bad, mat och varvat med de aktiviteter som Daveena bokat in oss på.

Fredagen 1 december:
Vi blir eskorterade av Mr Polo – kändes som vår egen bodyguard – i hotellets limousin till Stadshuset i Port Luis för att ordna med formaliteterna dvs visa upp våra originaldokument och pass så de kan kontrollera att vi verkligen är de vi utser oss för att vara. Därefter åkte vi till Mahebourg för att registrera vår kommande vigsel. Mr Polo guidade oss och berättade om allt vi passerade längs vägen. Han såg även till att allt blev rätt på de olika instanserna och tur var väl det för det kändes lite rörigt.

Lördagen 2 december:
På eftermiddagen är det dags för mig att besöka frisören Priscila för provuppsättning och provmakeup. Lite spänt och nervöst kliver jag in. Vi pratas vid om vad jag tänkt mig och sen får hon fria händer. Det tar nästan tre timmar men vad snyggt det blir – jag är supernöjd. Joakim kliver in i frisörsalongen och ser lite stum ut, han säger bara wow.

Söndagen 3 december:
På eftermiddagen är det dags för Joakim att bege sig till SPA där får han en bodyscrub med brunt socker och honung, han tyckte det var så härligt. Under tiden befinner jag mig hos Priscila som ger mig manikyr och pedikyr –lyxigt värre, jag njuter verkligen. På kvällen fick vi brev från Daveena med tidschema för vårt bröllop i morgon.

Måndagen 4 december – dagen med stort D:
Vi träffar Daveena 11.30 för en sista avstämning och genomgång av tiderna för idag, nu får vi även träffa vår fotograf Rajesh och det var en kul prick. Nerverna gör sig tillkänna, Joakim och jag går till baren och tar oss en drink för att sedan skiljas åt – nästa gång vi ses idag är vid vigseln.

12.30 är det dags för mig att sätta mig hos frisören som gör mig iordning i håret och makeup. Fotografen är med och tar bilder. Joakim är i annat rum och gör sig iordning. Några regndroppar kommer men det försvinner lika fort som det kom. Fotografen följer mig till rummet och lämnar min bukett där för att gå och fotografera Joakim. De har serverat mig en sallad som jag knappt får i mig. Daveena kommer för att hjälpa mig med klänningen. Fotografen kommer nu för att ta kort på mig i rummet, på stranden och i trädgården. Han lämnar tillbaka mig på mitt rum där jag inväntar Daveena. De sköter precis allt, det är bara att liksom hänga med.

Klockan är nu 16.15 och Daveena kommer och hämtar mig och kör mig till vigselplatsen. När jag kliver ur den lilla elbilen så ser jag min Joakim står med ryggen mot mig. Jag får senare veta att han fick absolut inte vända sig om. Klockan är 16.30 – de spelar vår låt ”This I promise You” med Ronan Keating. Till den går jag fram till Joakim som då får vända sig om och då först ser vi varandra i bröllopskläder och viskar samtidigt ” vad vacker du är” till varandra. Vi har lyckotårar i ögonen och kärleken spritter i kroppen ända från tårna.

Vi får en god kall drink, sedan går vi fram mot vigselförrättaren som står vid den dekorerade bågen. Hela vigselceremonin tar ca 20 minuter. Sedan är det champagne, bröllopstårta och mycket korttagning. Så underbart vackert enkelt och sagolikt – precis som vi önskade oss!

Bröllopsmiddagen är dukad för oss på stranden vid restaurangen le Sirius. Vi avnjuter en fyra rätters middag med champagne och vin. Facklor lyser så vackert vid vattenbrynet. Ett par timmar senare återvänder vi till vårt rum som är så vackert dekorerat med rosenblad på golvet, på handfaten och sängen – ja överallt. Champagne och presenter från hotellet står där också.
Trötta och överlyckliga sätter vi oss på balkongen, avnjuter champagnen och summerar dagen. Det här var inget att vara nervös för, vi har blivit så väl omhändertagna av alla som fixat allt så fint åt och för oss.

Tisdagen 5 december:
Vaknar upp som herr och fru. Roomservice kommer och dukar upp frukosten på balkongen med linnedukar och allt. Så vackert och gott- vi sitter länge och bara njuter. Lite sol och bad för att på eftermiddagen bege oss till SPA där väntar Swedish massage för oss- underbart skönt och lyxigt.

Torsdag 7 december:
Idag tar vi en heldagsutflykt. Vi tar en taxi och chauffören guidade oss runt hela södra delen av ön. Vi ville se så mycket som möjligt och det fixade han verkligen. Vi besökte hindutemplet, theodlingar, thefabrik, romfabrik med provsmakning, Chamarel med de vackra färgerna, vattenfall, underbara utsiktsplatser, Vanilla park med mera med mera… Efter en heldag med allt vi sett och alla intryck så var det härligt att sätta sig i baren och äta lite småvarmt med dryck, summera dagen och titta på alla kort vi tagit.

Vi konstaterar nu att bröllopet kom i fokus på vår resa hit den här gången. Givetvis sol och bad, all deras goda mat och dryck också. Hit vill vi gärna återvända – kanske för att fira vår ettåriga bröllopsdag!!?? Allt är så rent, snyggt och iordning. Underbart vänliga människor oavsett vad det jobbade med. Aldrig trångt någonstans eller behövde leta efter solstolar, fast det var fullbelagt. Dock måste man boka tid några dagar i förväg för restaurang på kvällen – men den varierande buffén fanns ju alltid.

Till sist ett jättestort tack och mega kram till Annika på Moments som så proffsigt och vänligt ordnat allt, ja precis allt. Vi fick semester, sagobröllop och smekmånad i ett. Allt perfekt i vår smak och tycke.

 

Christina och Joakim gifter sig
De är på vigselresa på Mauritius
En enastående pool
Här kan man koppla av
Terrängen på Mauritius består till stor del av gräs och växter
En söt liten apa på räcket
sand finns det mycket av i vissa länder
Vandra längst vilda stranden

Skrivet av: Christina och Joakim

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Paketresa Mauritius, Émeraude Beach

På den kilometerlånga, vita sandstranden ligger Émeraude Beach Attitude där gästerna åtnjuter en hänförande utsikt över det turkosa havet.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Outrigger Resort

Chosefri lyx på Mauritius gröna och sköna sydkust. Upplev havet och korallreven. Smaka den goda maten! Upptäck den lummiga grönskan och kullarna runt Bel Ombre.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Heritage Awali

I harmoni med naturens egen skönhet bjuder Heritage Awali Golf & Spa Resort, Mauritius en magisk plats med exklusiv service och komfort. Vi rekommenderar detta hotellet till familjer och par samt alla som spelar golf!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Golfresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Mauritius, Heritage Villas

Drömmer du om den perfekta villan? Kika då på våra läckra villor i Bel Ombre, på Mauritius sydkust. I omedelbar anslutning har du en fantastisk golfbana och två förstklassiga hotell.

Läs mer om resan

Generationsresor | Golfresor | Grupp & konferensresor

Resa Mauritius, Shandrani Resort

Shandrani ligger på en egen halv-ö på Mauritius sydöstkust. Hotellet är idealiskt för familjer som vill ha en lyxig resa.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Pointe aux Biches

Barfota. Ställ redan nu in dig på att ta av dig skorna när du checkar in på hotellet för att sedan ta på dem när det är dags att checka ut.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Bröllopsresa Mauritius

Säg ja. Säg det med ett leende. Gärna på en kritvit sandstrand med det gnistrande blå havet som bakgrund. Vi hjälper er gärna att förverkliga drömmen om ett bröllop på Mauritius

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Sydafrika & Mauritius

Upplev det bästa av två världar. Sydafrika och Mauritius är en idealisk kombination där intrycken, smakerna & dofterna stannar kvar länge.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Generationsresor | Golfresor | Rundresor | Safariresor | Sol & Bad

Resa Mauritius, Le Cardinal

Le Cardinal är ett förstklassigt lifestyle hotell som ligger i vackra Trou aux Biches på Mauritius nordvästra kust.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Mauritius, Trou aux Biches Resort

Mauritius mest romantiska hotell? Ja, i alla fall enlig hotellet själva! Trou aux Biches Resort är ett lyxigt hotell som ligger på Mauritius vackra nordvästkust där solnedgångarna är dramatiskt vackra och stränderna pudervita.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness