Fantastiska safarilodger del 3 – Royal Chundu Zambia

En av Afrikas gömda pärlor – Royal Chundu mitt på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe är en vacker plats att besöka och spendera sin semester på. Njut i härliga safarilodger belägna vid Zambeziflodens stränder, eller på en privat ö mitt i vattnet. Royal Chundu erbjuder en lugn vistelse med spektakulära vyer och aktiviteter, och chans att utöka resan till närliggande länder som Botswana. Upplev total lugn på denna härliga resa till Zambia och fantastiska Royal Chundu!

Bara 50 kilometer från flygplatsen The Livingstone, samt 30 kilometer båtfärd nedströms från Victoriafallen, ligger det prisade Royal Chundu. Royal Chundu är en gömd pärla beläget på Zambeziflodens stränder, på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe; en plats full av romantik och lugn, vilket gör Royal Chundu till den perfekta getawayn till Zambia! Royal Chundu har fjorton exklusiva safarilodger, varav tio av dem är deras så kallade ’River Lodge’ som erbjuder dess gäster ett stilla lugn med sitt läge längs floden och täta grönska; de resterande fyra är deras ’Island Lodge’ som är rymliga villor belägna på ön Katombora mitt i floden som ger en skön känsla av att vara bortkopplad från resten av världen.

En resa hit till Royal Chundu är inte komplett utan att ha upptäckt den fantastiska naturen som omger området. Avståndet mellan hotellet och de storslagna Victoriafallen är kort, och hit kan du lätt ta dig på en dagsutflykt via helikopter, båt, eller mikroplan. En färd ut till de närliggande samhällena Mushekwa och Mulukwa är också att rekommendera, för att få en genuin känsla av landet. Royal Chundu erbjuder turer både till de närliggande byarna, Victoriafallen och en hel mängd med andra aktiviteter för att din resa till Zambia ska bli så fantastisk som möjligt!

 

River lodge på vattnet utanför Royal Chundu, Zambia

Njut av ett stilla lugn i en av Royal Chundus ’River Lodges’.

 

Bo i lyxiga safarilodger

 

Royal Chundu Zambia har två typer av safarilodger att bo i: River Lodge och Island Lodge.

  • River Lodge. De allra största lodgerna hos Royal Chundu är deras lodger som är belägna vid floden. Det finns tio stycken utav dessa mysiga boenden med varsin veranda i trä som vetter ut mot floden Zambezi, samt inger en härlig känsla av lugn och intimitet i ett ostört läge. Vakna upp på morgonen och blicka ut över den vackra Zambezifloden, och spendera dagen med att studera landskapets totala skönhet. Man tar sig lätt hit med helikopter, och denna transfer ordnas ihop med hotellet. Lodgerna är även anpassade för familjer, så det går bra att ta med sig barnen hit.

 

  • Island Lodge. Dessa fyra lodger ligger ute på ön Katombora på Zambezifloden. Det kanske är ganska uppenbart att man tar sig hit via båt eftersom det ligger ute på en ö, och denna transfer ordnas via hotellet. Dessa rymliga lodger hos Royal Chundu osar av exklusivitet, avskildhet och lugn, och är den perfekta platsen att åka till för att få en riktigt avslappnande resa till Zambia. Förutom en privat veranda som vetter ut till floden så har dessa boende även varsin infinity pool samt badkar intill vattnet – en perfekt romantisk getaway!

 

Utsikten från en av Royal Chundus island lodges

Vakna upp till denna fantastiska utsikt när du bor i en ’Island Lodge’.

 

Gör resan till Zambia komplett med utflykter

Royal Chundu erbjuder sina gäster en hel mängd med olika aktiviteter och turer som sträcker sig längre än enbart safari.deras hemsida går det att läsa mer om de aktiviteter och turer som de erbjuder, men tre favoriter är dagsturen till nationalparken Chobe i Botswana, Victoriafallen, och ön Katombara i Zambezifloden som kanske särskilt är intressant att besöka för de som valt att bo i deras River Lodge och inte Island Lodge.

  • Dagsutflykt till nationalparken Chobe i Botswana. Botswana är ett av de länder som gränsar till Zambia och därför går det snabbt och smidigt att ta sig hit på en dagsutflykt. Detta är ett måste för den som är ute efter en spektakulär safariupplevelse, med en garanti att beskåda några av Afrikas största och mest välkända djur så som elefanter och lejon. I dagsutflykten ingår det transport från Royal Chundu till landsgränsen och båttransfer; chansen att beskåda fyra länder på en och samma färd via båt (Namibia, Botswana, Zambia och Zimbabwe); en guidad tur på floden Chobe, lunch, en guidad tur genom nationalparken, samt transport tillbaka till hotellet. Utflykten startar klockan 8 på morgonen från Royal Chundu, och gästerna förväntas återvända till hotellet igen vid klockan 17 på seneftermiddagen. Detta är ett unikt sätt att kombinera resan till Zambia med en resa till Botswana på samma gång; Botswana, nationalparken Chobe, och Zarafa Camp, har vi skrivit om i inlägget innan detta.

 

  • Ön Katombora. Denna lilla ö i Zambezifloden är faktiskt Royal Chundus privata ö och en perfekt aktivitet att klämma in i all avslappning på semestern till Zambia. Kliv på en liten båt vid deras lodger längs floden och färdas nedströms för att sedan gå i land på ön. Ön har en vild natur med bland annat 2000 år gamla tvåhjärtbladiga träd med det latinska namnet diospyros mespiliformis och pytonormar samt andra krälande varelser. Tillsammans med en guide med bred kunskap om ön och dess vilda växtlighet och liv, får ni upptäcka bland annat de delar av naturen som har använts för traditionella- och medicinala bruk. Här har du även chans att stifta bekantskap med en av våra närmre släktningar, nämligen babianen!

 

  • Detta är en av de mest uppskattade turerna som Royal Chundu erbjuder; en dagsutflykt till de storslagna Victoriafallen! Det går att anpassa dessa turer efter egen smak, men det finns bland annat turer till fots som sträcker sig antingen över hela dagen eller över halva dagen. Men det är inte till fots som man först tar sig till Victoriafallen, utan med helikopter eller mikroflyg som avgår från flygplatsen Livingstone och landar på flygplatsen Victoria Falls. Det som ingår i dessa turer till Victoriafallen och dess regnskog är ett besök till den lokala afrikanska marknaden, ett besök till Livingstone-Muséet och Mosi-Oa-Tunya nationalpark, samt en fikastund på ett lokalt kafé.

 

Victoriafallen utanför Royal Chundu

Victoriafallen är en populär dagsutflykt hos Royal Chundu.

 

Då ska du resa till Zambia och Royal Chundu

Ett besök till Zambia och Royal Chundu är fantastiskt vilken tid på året du än bestämmer dig för att göra denna resa, men varje årstid har något alldeles extra att erbjuda och det varierar lite i temperaturer.

Den allra varmaste tiden att besöka Zambia är under oktober, och den kyligaste tiden är i juni. I oktober kan det bli upp till 40 grader i solen, men så varmt är det verkligen inte under hela året. Klimatet runt Zambezifloden är relativt milt, och är mellan 18 till 30 grader. Deras vintermånader är från maj till augusti och då är det oftast milt och lite kyligare, men från augusti till oktober så stiger graderna i värme rätt mycket och kan då alltså nå upp till 40 grader i oktober. Under november och april så har de sin regnperiod, men det betyder inte att det regnar hela tiden; vädret skiftar mellan klar himmel till härliga regnskurar lite då och då.

 

Soluppgång vid floden Zambezi, Zambia

Upplev vackra solupp- och nedgångar vid stilla Zambezifloden!

 

Bildkälla: Royal Chundu Safari Lodge

Läs vidare om paketresor med fokus på safari.

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan