Fantastiska safarilodger del 6 – Masai Mara, Kenya

För den som söker efter den mest ultimata afrikanska safariupplevelsen så hittar denne vad den söker i naturreservatet Masai Mara i Kenya. Detta är hem till miljontals djur, bland annat Afrikas alla djur i Big Five, och har även en omfattande lejonpopulation. Här finns det flera fantastiska safariboenden att välja mellan och det finns något för allas smaker. Passa även på att upptäcka en av Afrikas främsta naturskatter uppe från skyarna på en exklusiv ballongsafari!

I sydvästra Kenya finns en av Afrikas främsta naturskatter – naturreservatet Masai Mara, som i folkmun bland Kenyas befolkning bara kallas för Mara. Masai Mara är en plats med oändliga slätter, rikt djurliv och en plats som skapad för en oförglömlig safariresa. Safariupplevelserna här är många: förutom de mer traditionella safariturerna med bil så kan man bland annat uppleva Mara uppifrån i en luftballong! Det är upp till besökaren hur man väljer att uppleva sin resa till Kenya och Masai Mara, men något som är nästan helt säkert är att man kommer att stöta på flera kända djuransikten då det finns över 2 miljoner djur här! Detta är ett paradis för den som älskar djur, natur, fotografera, fåglar … ja, här i Mara finns något för allas preferenser!

Masai Mara är inte enbart hemmet för 2 miljoner djur, som lejon och elefanter, utan här finns även flera olika safariboenden att välja mellan. VI har valt att titta närmre på två av dessa fantastiska safarilodger: Sentinel Mara Camp, samt Spirit of the Masai Mara.

 

Bo på Sentinel Mara Camp

Sentinel Mara Camp håller en hög standard och ger sina gäster en luxuös safarivistelse på sin resa hit till Kenya! Campet har enbart 7 stora tält för sina gäster, samt ett tält för sina gäster att umgås i och ett restaurangtält. Sentinel Mara är inte snåla med deras gästvänlighet och har en fantastisk personal, samt med deras all inclusive-paket får du som gäst tillgång till obegränsade mängder av snacks, dryck, middagar under stjärnhimlen, champagnefrukost mitt ute på savannen, och mycket, mycket mer!

Sentinel Mara ligger i en del av naturreservatet som inte många besökare kommer till under året, vilket gör att det här safariboendet kan ge sina gäster lyxen av avlägsenhet och lugn och ro. Att det ligger i delen Musiara Marsh betyder även att dess gäster får en unik upplevelse av att vara riktigt nära naturen och dess invånare. Dess läge bjuder även in till perfekta safariturer med stora möjligheter att se några av savannens stora kattdjur, bland annat lejon. Faktum är att flera dokumentärfilmer har blivit inspelade här, bland annat Big Cat Diaries av BBC och Disney’s African Cats av Disney. Och låt dig inte begränsas av att endast uppleva detta fantastiska landskap nere på marken: Sentinel Mara fixar gärna en ballongtur över Masai Mara åt dig!

 

Safari-tält på Sentinel Mara Camp, Masai Mara

Luxuöst safariboende mitt i Masai Mara

 

Bo på Spirit of the Masai Mara

Det mest luxuösa boendet av dessa två är Spirit of the Masai Mara. Spirit är familjeägt och ligger i det exklusiva bevarandeområdet Siana, med en direkt tillgänglighet till de bästa safariområdena i hela Masai Mara-reservatet.

Spirit of the Masai Mara består av 10 stycken fantastiska safarilodger, alla rymliga och inredda med traditionella färger och material för Kenya. Varje boende är utrustat med en stor soffa, bord och stolar, en privat minibar fylld med massa drycker, ett stort sovrum med en stor säng, och ett vackert badrum med dusch och badkar, samt en separat toalett. Men det bästa av allt är nästan att varje boende har luftkonditionering, vilket definitivt kommer att vara uppskattat på resan till Kenya och Masai Mara.

Spirit består även av en huvudbyggnad som har ett stort samlingsrum gjort för att slappna av och umgås i, samt en restaurang och en bar. Högst upp i byggnaden finns det även en utkiksplats försedd med ett teleskop tillgänglig för alla Spirits gäster att använda. Det går även bra att avnjuta utsökta måltider ute på terrassen istället för inne i restaurangen.

 

Safarilodgen Spirit of the Masai Mara, Kenya

Exklusiva Spirit i bevarandeområdet Siana har direkt tillgänglighet till de bästa safariområdena

 

Fantastisk safariupplevelse i Masai Mara i Kenya

Naturreservatet Masai Mara bjuder in till fantastiska safariupplevelser, med en massa olika aktiviteter att välja mellan för att kunna maxa sin safariresa till Kenya så mycket som möjligt. Mara är specifikt känt för den så kallade migrationen, och denna migration inträffar i juli till augusti varje år. Under denna period kommer det stora hjordar av gnuer och zebror från naturreservatet Serengeti, och här stannar de för att beta i några månader innan de återvänder tillbaka till Serengeti. Under migrationen kan upp till en miljon djur komma hit och vistas i reservatet, och om du lyckas pricka in en resa till Kenya under den här tiden har du stora möjligheter att beskåda detta skådespel.

I reservatet bor även en stor mängd med kattdjur, bland annat savannens kung lejonet. Masai Mara har en stor lejonpopulation, och möjligheten att få se detta vackra kattdjur är stor. Den bästa tiden för lejonbeskådningen är under våra höstmånader, då lejonen är mer aktiva under dagtid under denna tid än vad de annars brukar vara. Förutom lejon finns det goda chanser att få se andra stora katter så som geparder och leoparder. Leoparder befinner sig oftast uppe i träden eller i buskarna och vilar, så håll utkik uppe bland trädkronorna under safarifärden för att inte missa något! En annan inte lika välkänd katt är servalen. Servalen är en liten och skygg katt och kan vara svår att upptäcka. Detsamma gäller kattdjuret karakal, en liten vildkatt på ungefär 15 kilo. Masai Mara är onekligen ett paradis för kattälskare!

 

En leopard skymtar fram på safarit

Spana efter stora kattdjur på safarifärden!

 

Men Masai Mara bebos inte enbart av stora katter, utan här bor även Afrikas så kallade Big Five. Denna grupp djur består av elefanten, noshörningen, buffel, samt de två stora kattdjuren lejonet och leoparden. I Mara är det störst chans att få syn på ett lejon, elefant eller buffel, men det finns även chanser att se även noshörning och leopard. För den som verkligen vill se noshörningar eller leoparder så är ett besök till sjön Nakuru ett måste!

Som tidigare nämnt så går det att maxa sin safariresa till Kenya genom att uppleva dess oändliga slätter på andra sätt än via bil. Ballongsafarier är en aktivitet som kanske kostar lite mer än den mer traditionella safarituren, som gör det hela lite mer exklusivt – ett måste på resan till Masai Mara! Ballongsafarier går bland annat från safariboenden som Sentinel Mara Camp, men det finns flera andra boenden som erbjuder detta. För den som inte är lika entusiastisk i höjder så kan en bushvandring vara att rekommendera. Dock är vandring inte tillåtet i Masai Mara, men utanför parken går det bra. Dessa vandringsturer är oftast lite kortare, och under vandringen kan du stöta på alla slags djur. Alla vandringar leds av en eller flera beväpnade guider eller parkvakter, för turisternas säkerhets skull.

 

Ballongflygning med safari

Kombinera ballongflygning och safari

 

Naturreservatet Masai Mara är den ultimata platsen för en oförglömlig safariupplevelse, och det finns bokstavligen miljontals saker att upptäcka på denna fantastiska plats. Kolla gärna in denna video från Moments egna Youtubekanal för att få en inblick i hur en vistelse hit kan se ut.

 

Upptäck de paketresor som Moments ordnar till Kenya.

Läs mer om Masai Mara på deras hemsida.

 

Bildkälla: Maasai Mara https://www.maasaimara.com/

 

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Safariresa Kenya

Jeepen glider ljudlöst fram över savannen och det enda som hörs är de vilda djurens läten. Framför dig stiger solen som snart ska sprida ljus och värme över landskapet. En ny dag nalkas.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Safariresor