Första gången i Vietnam

I höstas kände vi att det kunde vara skönt att komma iväg lite under jullovet för att få sol, värme, kultur, äventyr och tid tillsammans.

Vi kontaktade Moments och fick jättefin hjälp av Annika Gullberg. Efter lite mailväxling och några telefonsamtal så hade vi kommit fram till att resan skulle gå till Vietnam – ett nytt land för oss!

Vi flög med Turkish airlines till Saigon, eller Ho Chi Minh City, som staden också heter. Vi landade på kvällen och begav oss direkt ut på stan och njöt av att kunna gå i sommarklänning och flip-flops. Äldsta dottern som är lång och blond blev fotograferad med olika främlingar som tyckte att det var roligt med en lång västerländsk tjej. Vi bekantade oss inte bara med folket utan även med den vietnamesiska maten som var precis så god som den är känd för. Jag provade pho, en klar soppa med kött, kryddor och färska örter. Mycket gott!

Dagen efter blev vi hämtade av en chaufför som körde oss till nästa destination, nämligen the Cliff Resort, som ligger vid kusten, vid Phan Thiet och Mui Ne. Bilturen gick väldigt smidigt och det var spännande att kika på landskapet som svishade förbi. Bland annat färdades vi genom stora plantager där det odlades drakfrukter, något vi aldrig sett förut.

The Cliff Resort är ett fyrstjärnigt hotell som byggdes 2012. Det var väldigt nytt och fräscht och vi blev väl omhändertagna av den genuint trevliga personalen. Eftersom vi reste med våra tre barn så hade vi två rum bredvid varandra, med connecting door. Rummen var väldigt stora och fina, med sköna sängar och balkong ut mot havet och poolerna. Vi njöt av den fina gröna omgivningen, vi läste böcker, spelade spel, drack fruktshakes, badade i den fina poolen och bland havets höga vågor. På hotellets spa fick vi skön massage av duktiga massörer. På kvällarna begav vi oss in till Mui Ne för att äta på restaurang. Det fanns väldigt många olika restauranger, av olika slag och vi hittade flera riktigt fina pärlor.

Efter lata dagar vid havet begav vi oss tillbaka till Saigon. Denna gången hann vi utforska staden lite mer. Till exempel besökte vi templet Jade Emperor Pagoda där vi turister blandade oss med de inhemska besökarna. Det tändes rökelse, släpptes ut småfåglar från burar, såldes lotusblommor och man kunde köpa små sköldpaddor, inte större än en femkrona, som man kunde ”befria” genom att släppa ut dem i en damm med massvis med andra sköldpaddor. Vi strosade också omkring på stan och hamnade på marknader där det såldes frukter i alla dess färger, grönsaker som vi aldrig sett, torkade fiskar och nyslaktade kycklingar. Eftersom det snart var dags för det vietnamesiska nyåret så fanns det många roliga och färgglada utsmyckningar att titta på och köpa. Det är en stor högtid för vietnameserna.

Det var ett litet smakprov på det vi upplevde under våra två veckor i Vietnam. Vi är väldigt nöjda med vår resa till Vietnam och kan verkligen rekommendera andra att resa dit. Det är ett spännande land, med intressant kultur och historia, fantastiska människor, vacker natur och underbart god mat!

Skrivet av: Christel med familj

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Rundresa Vietnam hälsa & matlagning

Vita leenden. Överallt. I Vietnam är det lätt att ryckas med i dessa ständiga leenden från människor man möter på restauranger, tåg, bussar och i affärer. På denna rundresan får du garanterat leenden för flera år framöver!

Läs mer om resan

Familjeresor | Rundresor

Rundresa i Vietnam, Kambodja & Laos

Tre länder med många gemensamma nämnare. Blomstrande kulturer och dramatisk historia. Leende människor som välkomnar dig med öppna armar.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Kombinationsresor | Rundresor