Fyra öar på Seychellerna

Annika har varit på Seychellerna och gjort en härlig rundresa där hon besökt fyra av Seychellernas cirka 90 öar. Här delar hon med sig av sina intryck av Mahé, Praslin, La Digue och Silhouette!

Efter en flygning via Paris landade vi nästa dag på Mahé, Seychellernas huvudö. Som förväntat var det riktigt varmt och fuktigt, över 30 grader. Mahés flygplats är liten och att ta sig från ankomsthallen till inrikesterminalen är bara några få steg. Här är det lätt att hitta och vi möttes av vår lokala arrangör som välkomnade oss med varma leenden och en stor, fin skylt.

Efter ca 40 min på slingrande vägar med tät grönska, längs kullarna kom vi till vårt första hotell, Kempinski Baie Lazare. Hotellet ligger på södra delen av ön och är ett ‘lagom’ stort hotell med moderna och fräscha rum som passar både par och familjer.

Lobby Kempinski Seychellerna

Lobby Kempinski Seychellerna

Deluxerum Kempinski Seychellerna

Deluxerum Kempinski Seychellerna

Frodig grönska Seychellerna

Frodig grönska Seychellerna

Precis som man förväntar sig på Seychellerna är stranden kritvit och lugn och vi började med lunch på strandrestaurangen Windsong med härlig utsikt över det knallblå havet. Därefter ett dopp först i havet och sedan i hotellets 50-meterspool som är idealisk för en simtur. På kvällen åt vi väldigt gott på restaurangen, L’Indochine.

Efterrätt på Kempinski Seychellerna

Efterrätt på Kempinski Seychellerna

Nästa morgon hade vi tidig avresa till Praslin och eftersom det var tidigt, innan den vanliga frukosten, öppnade så ordnades en lite enklare frukost med kaffe, juice, bullar och frukt i ett litet mötesrum. Mycket fin service och godare än en liten låda med förpackade mackor. Detta är perfekt även för de som ska åka över till Praslin och La Digue över dagen på utflykt.

Färjan över till Praslin med Cat Cocos tar cirka 1 timme. Det var smidigt och fanns gott om plats att sitta både ut och inne. En hel del kände av de rullande vågorna och sjösjuketuggummin kom till användning – införskaffa dessa, det är ett bra tips! Vi började med att besöka Vallée de Mai naturpark, här kan man se den berömda tvillingkokosnöten men den utrotningshotade Svarta papegojan såg vi tyvärr inte, men däremot fick vi se olika sorters kokosnötter och uppleva ett svalkande skyfall. På vägen till nästa hotell, Constance Lemuria Resort såg vi också det lilla flygfältet som man landar på om man flyger inrikes mellan öarna. Det blev en härlig lunch nere vid havet och en rundtur av hotellets område som bjuder på öns enda 18 håls golfbana och flera fantastiska stränder. Denna natten bodde vi på 5 stjärniga Raffles Praslin, som är mycket modernt och med fantastiska privata villor med egen pool inbäddade i grönskan längs berget. Alla villorna ligger helt avskilt längs kullarna med havet nedanför omgivna av tropisk grönska. Trots molnigt väder och några regnskurar gick det att njuta av den varma poolen. Raffels har sin unika moderna stil med vacker omgivning med service på topp nivå.

Rum på Raffles Seychellerna

Rum på Raffles Seychellerna

Härlig utsikt från Raffles Seychellerna

Härlig utsikt från Raffles Seychellerna

Nästa morgon tog vi färjan till La Dige, det är en mindre färja och på bara ca 15 minuter. Det går också att ta helikopter. På La Digue är det natur och småskalighet som gäller. Det vanligaste transportmedlet är cykla eller åka oxkärra. Här finns flera stränder att välja mellan och denna lilla ön har nästan en karibisk känsla. Musik spelas och det ligger några små butiker längs den lilla huvudgatan.

Kokosnöt på stranden, La Digue

Kokosnöt på stranden, La Digue

 Lunchskylt på La Digue, Seychellerna

Lunchskylt på La Digue, Seychellerna

På La Digue cyklar man

På La Digue cyklar man

Vi besökte La Digues bästa hotell, Le Domaine de L `Orangeraie. Hotellet är byggt längs klipporna och det är slingriga branta vägar uppåt. Belöningen förutom riktigt häftiga rum är så klart utsikten och deras spa ligger mäktigt högt upp.

Restaurang och pool på Le Domaine del Orangerie

Restaurang och pool på Le Domaine del Orangerie

Slingriga gångar i grönska på Le Domaine del Orangerie

Slingriga gångar i grönska på Le Domaine del Orangerie

Det finns en liten strand framför hotellet men på La Digue finns det flera stränder att välja på varav Anse Source d´Argent sägs vara den mest fotograferade stranden i världen. Det är inte svårt att förstå varför med de vackra stora klippformationerna som omger den kritvita stranden. Efter härligt strandhäng tog vi färjan tillbaka till Praslin igen och denna natten bodde vi på charmiga och nyrenoverade 4 stjärniga Coco de Meer, fräscht med mycket engagerad personal. Solnedgången kan avnjutas från den långa bryggan och på kvällen blev det middagsbuffé med livligt sorl. Här är det avslappnad och festlig stämning och vi avslutar med skönt barhäng.

Tidig morgon och åter till Mahe för att resa vidare till nästa ö, Sillhoutte Island. Här finns bara ett hotell, Hilton Labriz där vi ska bo en natt. Först kommer vi till Hiltons privata privata jetty där vi välkomnas med kalla handdukar och fruktdrink. Här är det bekvämt att vänta i fräsch lokal med a/c och sköna fåtöljer. Båten tar ca 45 min över till ön och vi blir incheckade till hotellet direkt när vi kliver av båten i ankomsthallen, snabbt och smidigt. Här bor vi i strandvillor och jag trodde inte man kunde bli mer imponerad av vita stränder och härliga utsikter men det gick visst! Kritvit sand fram till terrassen och havet bara några steg nedanför men grönska kring varje villa gör det både privat och insynsskyddat.

Hilton Labriz villa_Silhouette Island Seychellerna

Hilton Labriz villa_Silhouette Island Seychellerna

Badkar Hilton Labriz Silhouette Island Seychellerna

Badkar Hilton Labriz Silhouette Island Seychellerna

Pool Villa Hilton Labriz Silhouette Island Seychellerna

Pool Villa Hilton Labriz Silhouette Island Seychellerna

Vi hann med att bada både i poolen och havet och ta en solnedgångsdrink i den nyöppnade strandbaren. På kvällen blev det god buffé i den livliga restaurangen, Café Dauban – på hotellet finns det finns 6 st restauranger att välja mellan. Kvällen avslutas i baren med DJ och dans och vi hamnar mitt i en liten bröllopsfest.

Nöjda att vi fick möjlighet att uppleva Silhoutte Island åker vi tillbaka till Mahé. Vi äter lunch på The H Resort som ligger på den populära Beau Vallon stranden. Här finns det lite mer utbud av restauranger och även möjlighet till motoriserade vattensporter.

Sista natten tillbringas på Four Seasons Resort med oroligt fina villor som är byggda längs med de gröna klipporna och glädjen blir stor när vi ser vår fina villa med egen pool och en flaska champagne som väntar på oss. Det blir ett dopp direkt innan kvällens avslutningsmiddag som verkligen blir den perfekta finalen på denna minnesvärda resa.

Skön utsikt från Four Seasons Seychellerna

Skön utsikt från Four Seasons Seychellerna

Grönskan och havet från Four Seasons

Grönskan och havet från Four Seasons

Sista dagen får vi se den lilla huvudstaden Victoria med Victoria Clock Tower en miniatyrkopia av London´s Big Ben och vi besöker den lokala marknaden. Det är en hel del folk men alla är vänliga och ingen ropar eller drar i oss så väldigt skönt att bara strosa runt och kika på exotiska frukter och märkliga fiskar. Vi hinner också med ett besök hos romtillverkaren, La Plaine Sainte Andre Takamaka Rum Distillery med lite provsmakning och intressanta berättelser.

Rom, rom, rom på Takamaka Distilleries

Rom, rom, rom på Takamaka Distilleries

Takamaka Distilleries på Seychellerna

Takamaka Distilleries på Seychellerna

Marknaden i Victoria, Seychellernas huvudstad

Marknaden i Victoria, Seychellernas huvudstad

Innan flyget äter vi lunch på Banyan Tree och får kika på deras projekt där de räddar vilda och skada sköldpaddor vilket är mycket intressant och ger hopp pm sköldpaddornas framtid på Seychellerna. Vi avslutar vår sista timmar på Seychellerna i en av Banyan Trees enormt stora villor med två pooler, så det blir sol och bad in i det sista innan det är tid att lämna detta vackra ö-rike med sin otroligt vackra natur och sina vänliga människor.

Ett banyanträd på Banyan Tree Resort

Ett banyanträd på Banyan Tree Resort

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Paradisön Alphonse Island

En privat ö – kan det vara något? Frågan är förstås retorisk. För vem vill inte vara på en nästan helt egen ö i solen, med vajande palmer omgiven av turkost vatten? Följ med till ön Alphonse Island i Seychellerna, en privat ö med endast ett exklusivt boende.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Seychellerna, H Resort

Upplev en ny värld av skön lyx på Seychellernas lugna huvudö, Mahé. Här, på vackra Beau Vallon Beach, hittar man The H Hotel - En modern resort med boutique-känsla!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor

Resa Seychellerna, Sainte Anne Resort

Tänk dig lyxen att ha en egen Robinson-ö men med förstklassig mat och dryck. Välkommen till Sainte Anne Resort på Seychellerna!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness