Historisk elegans i Berlin – Hotel Adlon Kempinski

Synonymt med graciös elegans och kunglig gästfrihet världen över står Hotel Adlon Kempinski idag med sin slående exteriör vid ikoniska Brandenburg Tor i Berlin. Hotellet som överlevde Andra Världskriget bjuder in till en vistelse fylld av lyx kantad med modernitet, och är även hem till tre utmärkande restauranger som levererar både utsökt mat och fantastisk atmosfär samt utsikt. Det fanns en anledning till att kända namn som Charlie Chaplin och Albert Einstein bestämde sig för att vistas på hotellet mer än en gång, och den anledningen är tydlig för den som besöker Hotel Adlon Kempinski och dess oöverträffliga sofistikation.

Det legendariska hotellet Adlon har inspirerat och fascinerat sina gäster ända sedan det slog upp sina portar år 1907 av Lorenz Adlon, och namnet Adlon har blivit synonymt med graciös elegans och kunglig gästfrihet världen över. Beläget i hjärtat av Berlin finns den här ikoniska byggnaden med sina vackra rum och sviter, som utstrålar stil och sofistikation. Hotellets verkliga kännedom är dock dess unika och oöverträffliga aura av tradition och modernitet.

 

Entré Hotel Adlon Kempinski

Adlons exteriör vid berömda Brandenburg Tor.

 

Hotellet har fått sitt namn av sin originalägare, Lorenz Adlon, som från början var en restaurangägare med gott rykte i Berlin. Adlon investerade hela 20 miljoner Marks i guld i hotellet, och det öppnade den 23:e oktober år 1907. Hotellet fortsatte att vara öppet både före och under Andra Världskriget, och fortsatte att erbjuda samma gästfrihet och flärd trots de oundvikliga underskotten på resurser och problemen under den här perioden. Oturligt nog, trots att hotellet överlevt Andra Världskriget, så brann det ned strax efter att kriget var slut. Det var inte förrän år 1997 som hotellet återskapades till sin fulla glans och storhet. Sedan år 2017 har hotellet även varit medlem i Historic Hotels Worldwide.

 

Brandenburger Tor med Adlon Kempinski i bakgrunden.

Den ikoniska stadsporten vid Brandenburg Tor och Hotel Adlon Kempiniski skymtandes i bakgrunden.

 

Hotell Adlon rymmer riktigt många gäster då de har 385 klassiskt inredda och lyxiga gästrum, både anpassade för de som är på semester och de som är på affärsresa. För den som vill ha lite mer utrymme och extra bekvämligheter, eller bara lyxa till det lite extra, så boka någon av deras 78 stora sviter som har förmånen att inneha en exklusiv utsikt över vackra Brandenburg Tor. Under er vistelse på hotell Adlon Kempinski kan ni förvänta er bekvämlighet, lyx, bra service, och moderna bekvämligheter så som room service, minibar, flat screen-TV med exklusiva kanaler, och gratis WiFi.

 

Ett av Adlon Kempinskis deluxe-rum.

Ett av Adlon Kempinskis deluxe-rum.

 

Det finns många kända ansikten som har besökt dessa rum, då Hotell Adlon är känt för att vara tillfälligt hem för många världskändisar. Ett namn som alla säkert känner till är vetenskapsmannen och geniet Albert Einstein som ofta brukade sitta i fönstret inne i hans svit på hörnet, vinkandes ner till människorna som gick förbi utanför på Pariser Platz. Även den ikoniska skådespelaren Charlie Chaplin hade sin favoritsvit här, nummer 101-114. Några andra kända gäster är bland annat Henry Ford och Thomas Edison; presidenterna Herbert Hoover, Theodore och Franklin D. Roosevelt; och självklart några av Hollywoods starkast lysande stjärnor som Mary Pickford och Josephine Baker. Om ni någon gång har sett filmen Grand Hotel, med Greta Garbo i rollerna, så känner ni säkert igen Hotel Adlon därifrån då hotellet var filmens inspiration och användes som inspelningsplats.

 

Greta Garbo filmning

Greta Garbo i Grand Hotel, filmad på Adlon Kempinski.

 

Adlon är inte enbart hem för exceptionella rum, utan även för tre stycken utmärkande restauranger. Den första är Sra Bua av Tim Raue som serverar asiatisk cuisine med en europeisk touch. Rätterna är lika exotiska som restaurangens namn, och är en blandning av det asiatiska köket tillsammans med stjärnkocken Tim Raues egna signatursmaker. Nästa restaurang heter Restaurant Quarré och är för den som är sugen på något annat än asiatiskt. Här flödar rätter och smaker både från lokala regioner och internationella platser, och erbjuder en unik kulinarisk upplevelse. Och middagen kommer med en fantastisk utsikt över Brandenburg Gate som bäst avnjuts under sommaren på deras magnifika terrass. Sist, men inte minst, har vi Lorenz Adlon Esszimmer som är hotellets hyllade restaurang med hela två stycken Michelinstjärnor. Stjärnkockarna Hendrik Otto och Maître Oliver Kraft är de som lagar och skapar dess utsökta haute cuisine här, kompletterande tillsammans med några av världens godaste viner!

 

Bord på restaurang Quarrés terass.

Restaurang Quarrés fantastiska terrass med utsikt över Brandenburg Gate.

 

När du är här på Hotell Adlon Kempinski så unna dig även lite avslappning – de har nämligen ett exceptionellt spa vid namn Adlon Day Spa. Detta spa erbjuder bland annat spa, bastu och inomhuspool. Perfekt för ett minnesvärt och stressfritt besök till Tysklands huvudstad Berlin!

 

Hotel Adlon Spa

Unna dig en lugn stund på Adlon Day Spa.

 

 

 

Entré Hotel Adlon Kempinski

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Konferensresa Berlin

Det är enkelt att ta sig till Berlin. En annan aspekt är att kostnadsnivån i stan är förhållandevis låg. Lägre än exempelvis London, Rom och Barcelona. Detta är två av anledningarna till att vi tycker att Berlin är en utmärkt stad för konferenser och gruppresor!

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor