Kamalaya Spa Resort, Koh Samui

En Thailandssemester är kanske mer synonymt med sol och bad, men Thailand är en av de mer spirituella platserna på jorden och särskilt ön Koh Samui har i hundratals år betraktats som en spirituell tillflyktsort. Kamalaya Koh Samui har anammat andligheten som finns på denna ö och skapat en plats där dess besökare kan vila upp sig i en avslappnande och helig miljö. Detoxbehandlingar, holistisk medicin, massage är bara en bråkdel av allt det som Kamalaya hälsocenter och holistiska spa erbjuder sina gäster – året runt!

I flera hundratals år har buddhistiska munkar vördat Koh Samui som en fristad för den spirituella tillflyktsorten. De påstår att ön har en särskild energi som berikar och upplyser deras spirituella väg och hjälper dem att få kontakt med universums alla energier. Och visst är det något alldeles särskilt med den här platsen, men inte bara för buddhismens munkar utan även för den vanliga människan. På den här ön finns Kamalaya Koh Samui som är ett hälsocenter och holistiskt spa mitt bland de tropiska thailändska öarna. Kamalaya strävar efter att ge sina gäster samma upplevelse som de buddhistiska munkarna upplevt – att hedra den heliga enskildheten, upptäcka dig själv och dela glädjen tillsammans med sina nära och kära.

 

Bergen över Kamalaya Koh Samui

 

 

I hjärtat av Kamalaya Koh Samui finns det en grotta som de buddhistiska munkarna en gång i tiden brukade meditera i och dra sig tillbaka till. Dessa munkars tradition fortsätter att leva kvar då denna grotta alltid är öppen för gäster för att kunna dra sig tillbaka till en tyst och lugn plats, eller för att meditera. För det här är faktiskt något av det viktigaste för Kamalaya: att inge sina gäster ett inre lugn i kroppen, själen och sinnet. Namnet Kamalaya står för Lotus (kamal) och Rike (alaya), vilket är en uråldrig symbol för utvecklingen av människans ande. Och lugnet slutar inte på denna plats: Kamalaya är omgivet av grönskande, tropisk vegetation och med utsikt över en idyllisk lagun med vita sandstränder. Denna lugna, helande platsen har blivit noggrant planerad för att kunna få kontakt med naturen genom alla dina sinnen.

 

Stranden vid Kamalaya

 

Grottan på Kamalaya Spa

 

Här på Kamalaya Wellness Sanctuary and Holistic Spa Resort finns det flera hälsoprogram som erbjuder bland annat lösningar och behandlingar för detox, stress och utbrändhet, fysisk hälsa, hälsosam livsstil, viktkontroll, sömnförbättringar, få kontroll och balans kring sina känslor, och självklart Yoga. Kamalaya har även ett team av internationella naturläkare som kan hjälpa till att skapa en individuell hälsoplan för den gäst som så önskar.

 

Sittande i yoga meditation

 

Kamalaya lägger stort fokus på detox- och renande program, samt yogasessioner för att främja en hälsosam livsstil. Du behöver inte vara någon expert på yoga, eller testat detox innan, för att komma hit. De erbjuder nybörjarkurser i detox, men även fördjupningskurser för de som har lite mer erfarenhet. Samma med yogasessionerna. De har ett stort utbud av olika sorters yogaklasser varav vissa fokuserar mer på viktminskning och andra på välbefinnande.

 

 

Detox-mat

 

Självklart så finns här även ett spa för att du ska kunna koppla av så mycket som möjligt. Kamalaya Spa kombinerar deras autentiska och uråldriga traditioner i helandet tillsammans med olika sorters behandlingar för att hjälpa dig att slappna av och stressa ner. Deras spa erbjuder över 70 olika behandlingar som de integrerar med holistisk medicin både från Öst och från Väst. Några av de behandlingar som de erbjuder är massage, ansiktsbehandlingar, traditionell kinesisk medicin, naturläkekonst, homeopati, och näringsrådgivning.

 

Adbdominal-massage på Kamalaya

 

Det är inte bara deras spa och naturen som de har anpassat för att få den ultimata avkopplande upplevelsen, utan även rummen är utrustade för att du alltid ska kunna ta det lugnt. Rummen är inredda i en minimalistisk stil och med naturliga färger – perfekta för en fridfull get away!

 

Villa på Kamalaya Koh Samui

 

Kamalaya har öppet under hela året, men de som har varit där rekommenderar att besöka platsen mellan maj och september, vilket gör att du både undviker den regniga perioden och den extrema värmen. Under januari och februari är det också väldigt fint, men eftersom det är högsäsong så kan det vara mycket folk och kanske inte så optimalt för den som verkligen vill ha det lugnt och skönt. Under den här tiden infaller även många thailändska högtider och är därför mycket dyrare att besöka då också. Så för att verkligen få den upplevelse som Kamalaya hoppas på att du ska kunna få, så åk hit under sommarhalvåret.

Samtliga foton är hämtade från kamalaya.com

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan