Kända hotell – Amangalla, Sri Lanka

Sri Lankas popularitet växer för varje år, och med landet vackra natur och stränder, och dess berikade historia är det inte så konstigt. Hotellet Amangalla är en del av Sri Lankas koloniala historiska arv och låter dess besökare tas tillbaka till en annan tid när den här delen av landet ägdes av Holland. Amangalla bjuder in till en färgstark fusion av Sri Lankas traditionella kultur så som mat och spirituella upplevelser, och en resa tillbaka i tiden bland dess koloniala interiör och exteriör i typiska detaljer som linne och mahogny – ett charmigt hotell i komplett harmoni.

I hjärtat av den holländska fästningen från 1600-talet, Galle Fort, ligger det fridfulla och vackra historiska hotellet Amangalla. Amangalla är bara en av de charmiga byggnaderna här i den gamla byteshamnen i Galle, då Galle faktiskt har en plats på listan över UNESCOS alla världsarv mycket på grund av dess vackra och välbevarade byggnader. Så väl som platsen har sin långa historia, så sträcker sig Amangallas historia ända till 1800-talet. Idag är hotellet renoverat men har behållit sin historiska karaktär och charm, omgivet av anor från koloniala Sri Lanka.

 

Utsidan av Fort Amangalla, Sri Lanka

Koloniala anor på utsidan av Amangalla Fort.

 

Staden Galle är huvudstaden i den södra delen av Sri Lanka och är känt bland annat för sin holländska fästning, träsnideri och utmärkande spets tillverkad i Galle. Den här delen av Sri Lanka är inte främmande för kolonialisering, och det sägs att människor från bland annat Holland, England, Kina och Malaysia har gjort anspråk på marken här. Detta har gett upphov till den breda mångkulturella befolkningen som finns här, och är även en del av hotellet Amangallas härstamning. Som bekant är hotellet beläget i Sri Lanka, men är byggt under perioden då Holland ägde dessa marker. Tillsammans med sitt unika läge vid den gamla holländska fästningen, och extraordinära arkitektur, så kan Amangalla erbjuda sina gäster en minnesvärd upplevelse omgivna av antiker, gamla målningar, vita linnen och varm mahogny. Förutom hotellets fantastiska exteriör så sköts hotellet om av välkommande och världsklassig personal.

 

Verandan på hotell Fort Amangalla

Njut av ett glas vin eller en kopp kaffe på Amangallas vackra veranda.

 

De fint och fridfullt inredda salarna och väggarna av hotellet slutar inte här, utan även gästrummen är inredda i samma vackra koloniala stil. Rummen går i natursköna färger, och dess interiör i mahogny, teak och linne inger en harmonisk och behaglig känsla av komfort. Alla gästrummen har en bred variation av utsikter, antingen över staden Galle eller över hotellets egna sköna trädgårdar. Rummens fönster erbjuder inte bara fantastisk utsikt från rummen, utan även naturligt ljus och solljus som ökar känslan av lugn.

 

En av hotell Amangallas sviter

En av Amangallas fridfulla sviter i kolonial exteriör.

 

I hjärtat av hotellet ligger The Zaal, eller den Stora Salen direkt översatt till svenska. The Zaal är en perfekt samlingsplats för hotellets gäster, och är deras största restaurang. Njut av en lätt måltid eller afternoon tea under en kristallkrona hängandes från det höga taket, eller ta en svalkande drink på verandan med klingande jazz i bakgrunden. Intilliggande The Zaal finns The Dining Room – en restaurang som serverar gästerna i kolonial miljö. Denna restaurang är inredd med vitt linne, stolar och bord av trä, och antikt bordssilver. Dagens alla måltider serveras här, och The Dining Room erbjuder ett brett sortiment av traditionell cuisine från Sri Lanka, bland annat superb curry och klassisk hummer thermidor.

 

Maten på restaurang The Dining Room

Förvänta dig färgglada rätter på restaurangen The Dining Room.

 

På hotellets område finns det flera platser att slappna av eller underhålla sig på. Här finns bland annat en pool omgiven av stora palmer, vackra trädgårdar, en yoga paviljong, och ett bibliotek där en kan luta sig tillbaka i en fåtölj och läsa en bra bok. Om du inte är intresserad av att läsa under din semester, utan kanske vill lyssna på en bok istället, så finns det även WiFi över hela området.

Hotell Amangalla är även värd för ett spa: The Baths. Här kan du som gäst fullständigt förlora dig själv i total avslappning i deras hydroterapeutiska pool, bastu, traditionell massage, eller en rengörande kroppsskrubb. Dessutom har hotellet sin egen ayurveda-läkare som kan hela krämpor eller ge dig råd om livet.

 

Amangallas swimmingpool

Koppla av vid Amangallas harmoniska swimmingpool.

 

Trots att det lockar, så stanna inte kvar på hotellet under hela vistelsen; i varje rum finns det en guide och en karta över Galle Fort, vilket du kan utforska antingen på egen hand eller tillsammans med en butler. Strosa ner över Galle Forts gamla och historiska gator och titta in i söta butiker och caféer; besök den holländska kyrkan och den anglikanska kyrkan; känn av harmonin och fridfullheten i Yatagala-templet; eller ta en matlagningskurs tillsammans med Amangallas egna kock, som även tar er till de lokala marknaderna och bjuder på en utsökt lunch!

 

 

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan