Kända hotell – The Ritz, Paris

Put on the Ritz på samma plats som legendariska namn som Coco Chanel och Audrey Hepburn tidigare har gjort! Det ikoniska och världens kanske kändaste hotell The Ritz, blir aldrig gammalt och stannar på modet än idag över 100 år senare som det öppnade upp sina portar för allmänheten. Med sitt fantastiska läge på Place Vendôme bjuder The Ritz in sina gäster till en oförglömlig vistelse i första klassig lyx och flärd.

Visst känner vi alla igen de kända tonerna till låten “Puttin’ on the Ritz” antingen i någon av de äldre versionerna som den av Fred Astaire eller exempelvis 80-talscovern av Taco, men visste du att låten är inspirerad av ett hotell? Titeln kommer från ett slanguttryck ”to put on the Ritz”, vilket betyder att klä sig väldigt fashionabelt, ett uttryck som härstammar från detta hotell. Då kan man verkligen oundvikligen förstå att The Ritz, beläget på Place Vendôme, sannerligen är en plats där drömmar går i uppfyllelse och lyx och glamour flödar, om till och med en låt har blivit inspirerad av dess flärd!

 

Trädgården på The Ritz, Paris

Lev som en äkta aristokrat i The Ritz drömmiga exteriör.  

 

Hotellet the Ritz Paris har över hundra års historia, och har sedan det öppnade den 1:a juni 1898, varit kopplat till elegans, lyx och flärd, och särskilt fransk sådan. Hotellet blev snabbt en mötesplats för de stora namnen i världen och aristokrater, mycket på grund av dess glamour, men också för dess integritet och avskildhet. Några av de kändaste namnen som har besökt the Ritz är författare som Marcel Proust och Ernest Hemingway, Coco Chanel, skådespelerskan Audrey Hepburn, och operasångerskan Mara Callas, som alla var lojala gäster till the Ritz och bidrog till Place Vendômes mystik.

 

Coco Chanel, Audrey Hepburn och Gary Cooper på The Ritz

Coco Chanel till vänster, samt Audrey Hepburn och skådespelaren Gary Cooper till vänster.

 

Förutom The Ritz prestigefyllda namn så är det här även det enda lyxhotellet som inte är en del av en kedja som finns kvar i Paris idag. Hotellet har 142 rum varav 71 av dem är vanliga gästrum och 71 är sviter, och alla rummen är utrustade med det senaste inom teknologin och gratis WiFi. Glamouröst inredda och allt som behövs för din bekvämlighet; stora och rymliga badrum i italiensk marmor som badar i naturligt ljus – rum som både uppfyller drömmar och skapar drömmar i deras ljuvliga sängar! Av deras 71 sviter så finns det även 15 stycken som är extra speciella, de så kallade Prestige Suites, där några av de mest lysande besökarna har bott: F. Scot Fitzgerald, Coco Chanel, Prince de Galles, och Charlie Chopin är bara några av dem.

 

Prestige-sviten på The Ritz

Prestige-sviten Windsor som är inspirerad av hertigen och hertiginnan av Windsor och inredd i sann Louis XVI-stil.

 

Hotellet är även värd för 3 stycken restauranger och 3 barer, bland annat den kända baren ”Bar Hemingway”. Här finns också vackra, blomstrande trädgårdar och terrasser som är utrustade med både golv- och takvärme för att det ska vara behagligt att vistas här året om. För den som vill lyxa till det ännu mer så finns de exklusiva alkoverna på Grand Jardin också. Önskas det att motionera på semestern så finns här även ett modernt gym och inomhuspool, samt ett spa för att kunna slappna av riktigt ordentligt.

 

Bar Hemingway interiör

Den världsberömda Bar Hemingway.

 

Med hotellets fantastiska läge är det lätt att ta sig till några av Paris största och vackraste platser och sevärdheter. Shoppa smycken och kläder längs samma gata som hotellet är beläget, på Place Vendôme, eller rue du Faubourg Saint-Honoré, eller ströva runt en hel dag på muséet The Louvre. Gör ett besök till Champs-Elysées och vandra upp längs gatan med Triumfbågen som mål. Och inget besök till Paris är fullbordat utan att ha besökt det ikoniska Eiffeltornet som också, så klart, ligger i närheten av Hôtel Ritz Paris. Och för en extra minnesvärd resa så går det även att gifta sig på hotellet och hålla sin bröllopsmottagning efteråt i en av deras vackra salonger – en makalös bröllopsvenue!

 

The Ritz' middagssalong

Ät er första måltid som man och hustru i en av de vackra salongerna på The Ritz.

Coco Chanel, Audrey Hepburn och Gary Cooper på The Ritz

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan