Le Val Thorens, Val Thorens, Frankrike

4-stjärnigt skidhotell i franska alperna. Le Val Thorens är en riktig vinter-oas uppe i bergen och man accentuerar en djärv och samtida design med vintage-inslag för att skapa en traditionell ‘chalet’ i modern stil.

Den ursprungliga fasaden i trä- och betong målades om i de harmoniska och varma nyanserna av brunt och grått. När man stiger in på hotellet är man i det hisnande atriumet, som behållits efter ombyggnationen. Inredningsarkitekten Gilles Leborgne har valt att inreda med valde borstad gran överallt. Färgpaletten är dämpad och samtida. Han har också valt möbler och inredning i 50-talsstil för att påminna gästerna om hotellets anor och rika historia.

Baren på hotellet är ett konstverk i sig, designad som en överdimensionerad låda med vaxat betonggolv och mörkt trätak av tall. Färgklickarna utgörs av de snygga och moderna fåtöljerna och bokhyllan som rymmer bergsklättringsklassikerna, publicerade av Guérin.

De två restaurangerna – La Fondue och Le Val Thorens Brasserie – serverar traditionella specialiteter från Savoy och finurlig och säsongsbetonad mat.
Hotellet hyser också resortens största inomhuspool, med en vidunderlig utsikt över bergen.

Självklart har hotellet en egen ski-shop för de som vill åka skidor.

Det femstjärniga systerhotellet Hôtel Le Fitz Roy ligger granne, en bit bort.

Le Val Thorens ingår i Design Hotels och Les Hôtels d’en Haut.

Le Val Thorens

Le Val Thorens

Val Thorens från ovan

Val Thorens från ovan

Mysig och stilren läshörna

Mysig och stilren läshörna

Rum och sviter

Komfort och gästfrihet. Rummen på Le Val Thorens Hotel är varma och full av ljus. Alla balkonger har utsikt över bergen eller skidorten. De är designade för familjeäventyr, semester med vänner eller weekends med skidåkning i fokus. Rummen återspeglar hotellets rykte om komfort och gästfrihet.

 • Comfort Room, Village View (24 m2)
 • Comfort Room village view Family (24 m2)
 • Comfort Room Slopes View (24 m2)
 • Comfort Room Slopes View Family (24 m2)
 • Privilege Room Slopes View (27 m2)
 • Privilege Room Village View (27 m2)
 • The Suite (43 m2)

Modernt och stilrent

Modernt och stilrent

Mysiga rum

Mysiga rum

Mat och dryck

Authentic cuisine

Hotellets två restauranger erbjuder två olika middagsupplevelser och tillika stämningar. La Fondue serverar traditionella specialiteter från Savoy, medan brasseriet Le Val Thorens inbjuder gästerna att njuta av en meny som varierar med årstiderna. Gäster på hotellet kan välja mellan en rejäl pre-ski frukost eller en sen sådan, lunch, snacks, aperitifer, middag och cocktails som serveras utan uppehåll under dagen i restaurangerna, baren och på terrassen.

Le Val Thorens Brasserie

Le Val Thorens Brasserie serverar både fyndiga och rejäla rätter. Kocken är noga med med råvarorna och smakerna i sina enkla men välsmakande “brasserierätter”. Menyn ändras utefter säsong. Måltiderna kan avnjutas på den soliga terrassen eller i matsalen. Det finns också en vegetariska meny, som följer samma kvalitet.
Öppet dagligen för lunch mellan 12.00 till 14.30 och för middag mellan 19.00 till 21.30.

La Fondue

La Fondue serverar traditionella rätter i Savoy-andan. På kvällen erbjuder denna varma och vänliga restaurang typiska “alpina specialiteter” med lokala råvaror. Man kan äta fondue, raclette och tartiflette.
Öppet dagligen för middag mellan 19:00 till 22:00.

Mmmm.... fondue värmer och mättar!

Mmmm…. fondue värmer och mättar!

Baren och den spektakulära terrassen

Oavsett årstid är baren på Le Val Thorens en underbar plats att mötas, samtala och avsluta dagen på. Bokhyllan huserar den “röda samlingen” som skrevs av Guérin. Här kan du dela en tallrik med ost och torkat kött, dricka husets drinkar och lyssna på musik. Den perfekta afterskin.
Terrassen inbjuder till mysiga soluppgångar och solnedgångar, och erbjuder fantastisk panoramautsikt över omgivningarna.

Njut i solen på terrassen

Njut i solen på terrassen

Möten och event

Läs mer på systerhotellet Le Fitz Roys sida för mer om möten i Val Thorens!

Spa och gym

Välbefinnande

Om du vill stiga ut ur tiden för ett slag så väntar spaet på Le Val du Thoren på dig med skräddarsydda behandlingar, vilket garanterar en unik upplevelse.
Vill du ha en massage efter en dag med intensiv skidåkning? Behöver du piffa upp dig innan lunchdaten? Låt terapeuterna anpassa behandlingarna för dig.

Swimmingpoolen

Den 15 meter långa poolen, med unik panoramautsikt över bergen, är både spektakulär och välkomnande. I slutet av dagen eller när det är dimmigt och molnigt ute så kan du ta ett skönt dopp i poolen. Öppen 10:00 till 20:00.

Simma några längder i poolen

Simma några längder i poolen

Bastun

Varm och torr värme stimulerar hjärtat och hjälper till att syresätta kroppen, främja muskelreparation och förbereder dig för en god natts sömn. Den typiska skandinaviska bastun är öppen för hotellgäster mellan 0:00 till 20:00.

Det turkiska badet

Det avkopplande ångbadet helar både kropp och själ. Reserverat för hotellgäster mellan 10:00 till 20:00.

Att hitta på

Ski Shop

Skidbutiken är belägen inne på hotellet där du möts av proffsig personal som kan ge dig råd om vilken utrustning som dig bäst. Man kan både hyra och köpa utrustning. Priserna är förmånliga och man kan också byta utrustning under vistelsen, om så önskas. Det går att förbeställa så utrustningen står klar så snart du anländer till hotellet.

Läs mer på systerhotellets Le Fitz Roys sida för alla aktiviteter som finns att ta sig för i Val Thorens!

Fina backar, grym snö!

Fina backar, grym snö!

Köp eller hyr utrustning

Köp eller hyr utrustning

Läge

Det är enklast för oss svenskar att flyga in på Geneve för att sedan åka transfer till hotellet. Det tar ca 2,5-3h enkel väg.

Närmaste flygplats: Geneva International Airport (GVA)

Bra att veta

 • 80 rum
 • 2 restauranger
 • Terrass
 • Bar
 • Pool
 • Sauna

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Skidresa Chamonix, Heliópic Hotel

Modernt men med en välkomnande känsla. Hotellet är perfekt för både familjer och för företaget som vill åka skidor på sin nästa konferensresa.

Läs mer om resan

Familjeresor | Grupp & konferensresor | Skidresor