Les Sources de Caudalie och den franska paradoxen

Vem har påstått att ett glas vin, eller två, inte går hand i hand med att slappna av och behålla det ungdomliga yttre? Spadestinationen Les Sources de Caudalie mitt i vinregionen Bordeaux i Frankrike har anammat denna kombination och öppnat ett alldeles unikt spa, nämligen ett vinspa. Enligt den franska paradoxen är det bland annat tack vare vinet som fransmännen åldras långsammare och bättre, och därför har detta spa valt att förkroppsliga detta påstående i ett spa med fokus på vin. Och vinet intas inte enbart i flytande form via munnen, utan även många av deras spabehandlingar är baserade på deras egenodlade viner - en alldeles unik spaupplevelse!

Många av oss belönar oss själva med ett glas vin efter en lång dag på jobbet, eller efter att vi presterat alldeles särskilt med en uppgift. Vissa av oss kanske tar det så långt och besöker en vingård eller tar in på spa för att lyxa till det riktigt ordentligt. Och dem av oss som har turen att veta om detta, tar in på vinspa. Ja, ni läste rätt – vinspa! Mitt i vinregionen Bordeaux i Frankrike, på vingården Château Smith Haut-Lafitte, finns spadestinationen Les Sources de Caudalie. Detta är inte ett vanligt spa, utan ett alldeles unikt sådant där du kan slappna av och njuta av druv- och vinbaserade behandlingar omgiven av lyx och flärd, och vinrankor.

Beläget bara 20 minuter utanför Bordeaux centrum finns denna unika plats, och har funnits här sedan år 1999. Les Sources de Caudalie är inspirerat av ”Den Franska Paradoxen”, en studie som visade på att den franska dieten och livsstilen, särskilt den i sydvästra Frankrike, kan leda till god hälsa. Idén var att kombinera effekterna av vin och druvextrakt tillsammans med källvatten för att föryngra din hy, och med denna idé skapades detta prisbelönta vinspa. Själva anläggningen är designad av arkitekten Yves Collet som använde sig av återvunnet material för att skapa dessa byggnader i perfekt harmoni med dess idylliska omgivning.

Les Sources de Caudalies filosofi är att använda sig av den naturliga rikligheten av druvvinet och själva druvan, och av själva regionen för att erbjuda en unik upplevelse i absolut harmoni med miljön.

 

The Vinothérapie Spa på Les Sources de Caudalies

The Vinothérapie Spa – Les Sources de Caudalies

 

Detta spa är döpt till The Vinothérapie Spa och erbjuder exklusiva behandlingar i en utomordentlig naturlig miljö. Njut av behandlingar så som Merlot wrap och Honey & Wine wrap, som inte bara låter utsökta utan har även djuprengörande egenskaper som kommer göra din hy len och smidig. Alla produkter som används på Caudalie är fria från parabener, phenoxyethanol, phthalate, mineraloljor och animaliskt ursprung. Deras spa använder sig av källvatten som de själva tar upp och sedan återanvänder, och detta källvatten används till alla behandlingar som kräver vatten. Detta källvatten hämtas från 540 meter under jordytan! Faktum är att alla beståndsdelar som de använder är naturliga och miljövänliga, och detta tack vare regionens mineralrika vattenkällor. Även det vinextrakt som de använder i sina behandlingar kommer från vingården Bordeaux, Champagne and Bourgogne. Denna spadestination bjuder verkligen in till en unik upplevelse!

Enligt ”Den Franska Paradoxen” så ska alla fransmän åldras långsamt trots att de dricker vin och äter fet mat. Förutom de vindoserade spabehandlingarna så kan du testa denna teori i deras restaurang som har belönats med två Michelinstjärnor. Här kan du avnjuta en utsökt sexrättersmeny med franska delikatesser. Under sommaren kan även hotellets gäster ha en picknick i närområdet, och du behöver inte plocka ihop picknickkorgen själv utan det gör hotellets kock åt dig. I denna kan du hitta grönsaker, frukt och örter som kommer direkt från restaurangens egna grönsaksland. Ett grönsaksland som självklart inte använder bekämpningsmedel, och som kompletteras med ett eget hönshus för att kunna ge gästerna helt färska ägg.

För den som äter för mycket så finns här även en stor sportanläggning. Här finns tennisbana, swimmingpool och ett gym. Även cykel- och vandringsrundor ute på vingården erbjuds av hotellet.

Och efter en dag full av avkoppling och fantastisk mat så avsluta denna med en vinprovning i baren med det passande namnet ”French Paradox”. Denna bar har tillgång till en vinkällare med över 16 000 flaskor från hela världen – ett perfekt avslut på detta unika vinspa!

Bildkälla: Les Sources de Caudalie

The Vinothérapie Spa på Les Sources de Caudalies

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Skidresa Chamonix, Heliópic Hotel

Modernt men med en välkomnande känsla. Hotellet är perfekt för både familjer och för företaget som vill åka skidor på sin nästa konferensresa.

Läs mer om resan

Familjeresor | Grupp & konferensresor | Skidresor