Linda & Emanuels resa till Maldiverna

Vi gifte oss i augusti men valde att vänta lite med bröllopsresan, för att slippa så mycket av den mörka svenska vintern. Ett klokt val! Med hjälp av Moments lyckades vi tas oss fram genom resort-träsket och all-inclusive-djungeln och boka vår bästa resa hittills!

Alla våra underbara upplevelser går så klart inte att få ner på papper, men vi gör ett försök (vi ber på förhand om ursäkt för alla superlativ)!

Resan till paradisön
Resan började med ett obligatoriskt Maxmål på Arlanda flygplats. Mätta och belåtna flög vi med Turkish Airlines till Istanbul och sedan vidare till Malé, Maldivernas huvudstad. Väl i Malé, hoppade vi på det lilla propellerplanet (seaplane) som skulle ta oss till vår paradisö, Kuredu. Det var en svindlande färd över indiska oceanen! Underbara vyer. Vi kände som några riktiga lyxlirare, men kunde samtidigt inte hjälpa att höra the theme song från barnprogrammet Luftens hjältar i bakhuvudet spelas om och om igen; ooh-weee-ooh – FLYGPLAN! Den maldiviska arkipellagen är inget annat än helt makalös. Vyerna vi såg från vårt lilla seaplane var GALET sceniska!

När vi landade möttes vi av vår alldeles egna ö-värd, som visade oss till receptionen och senare till vårt rum. Vi kände oss verkligen varmt välkomna. Den känslan förstärktes ytterligare av välkomstkommittén som mötte oss vid receptionen med sitt glada och melodiska trummande. Som pricket över i:et hade vår ö-värd fixat en flaska cava och snygga “honeymoon” t-shirts till oss som väntade på rummet. Så underbart!

Ön
Ön Kuredu är 300 meter bred och 1,5 km lång. Det tar typ 40 minuter att gå runt den (eller om man är som oss, 2 timmar inkl förfriskningar på öns olika barer och instavänliga selfies). På ön fanns en fantastisk kultur av att gå barfota – överallt, hela dagarna! Underbart sandigt överallt. Det fanns aldrig något behov av att ha på sig skor; man kunde alltid känna sanden mellan tårna.

Hela tiden fanns närvarande och uppmärksam personal, som på ett genuint sätt erbjöd sin hjälp och service. Alla i personalen pratade flytande engelska, så man behövde aldrig oroa sig för att de inte förstod vad vi sade. Dessutom ansträngde de sig för att engagera sig i just vår resa och vår upplevelse. Det kändes alltid personligt och ärligt.

Havet
“Sun, sand and sea”; så beskrevs Maldiverna i info-bladet på flygplanet – och det levererades verkligen på varje punkt! Sol, kritvita stränder och turkost vatten – precis som på vykorten! Vattnet var varmt och klart. Satte man på sig snorkelutrustningen så räckte det med ett par simtag för att få uppleva Maldivernas fantastiska havsliv; ett myller av fiskar i regnbågens alla färger! Om ni, som vi, har hajnojja, så fruka ej! Hajarna är små och äter bara ännu mindre fiskar. MEN… om man får tro vår ö-värd så “sometimes they have happy hour… and feast on Swedish tourists”, haha. Snorkling på ön är ett måste. Ett absolut måste (vi är inte några dykar- eller snorklingrfantaster, men vi insåg snabbt att vi inte fick missa det paradisvattnet hade att bjuda på). Man kan se allt ifrån sköldpaddor och tonfisk, till lobster och stora fantastiskt färgglada fiskstim. Och har man tur så kan man till alla barns glädje hitta Nemo!

Maten
Maten på Kuredu var verkligen en kulinarisk upplevelse. Restaurangerna slutade aldrig förvåna oss med sitt utbud och upplägg av maten. Som en extra lyxighet i tillvaron hade restaurangerna dessutom olika teman varje kväll, med mat från alla världens hörn. Det fanns alltid att välja på klassisk västerländsk mat och deras lokala kök, som är ganska likt det indiska köket. Och om man då som oss uppskattar kryddstark mat så var den att föredra. Förutom den supergoda buffén, med nya rätter varje måltid, varje dag, fanns dessutom kockar på plats som på beställning lagade olika typer av rätter; alltifrån pasta, fisk och kött till delikat grillade räkor och skaldjur. Och då har vi inte nämnt dessert- och fruktbuffén! Mäktiga, franska chokladtåror, petita macarones, passionsfrukter lika stora som grapefrukter, fruktsmoothies, puddingar… Maten och desserterna lämnade oss med ett konstant dilemma; vad ska vi äta mest av? Mat? Eller dessert? Och det slutade alltid med att vi åt… Ja, ALLT =D Vi kunde helt enkelt inte sluta förvånas över hur de lyckades överträffa sig själva varje dag.

Väl hemma
Nu sitter vi här, maximalt utvilade, solbrända och med en kamera och två mobiler fyllda med bilder på sol-, bad-, drink-, pool- och matbilder. Moments skickade oss på en semester att minnas hela livet. Vi kommer definitivt att försöka fira någon årsdag där i framtiden.

Skrivet av: Linda & Emanuel

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Paketresa Maldiverna, Baros Maldives

Baros Maldives är nog så nära drömmen om paradiset man kan komma. En idyllisk lagun med kristallklart vatten och en anläggning med fantastisk mat & service.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Kombinationsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Flexibla paketresor till Maldiverna Olhuveli Resort

Förgyll tillvaron genom att åka till Maldivernas Olhuveli Beach & Spa! Vår paketresa till Maldiverna bjuder dig de mjukaste av vita sanddyner, turkost vatten, en avslappnad miljö och samtida lyx och bekvämligheter.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa Maldiverna, Kuredu Resort

Kuredu Island Resort & Spa är ett unikt hotell som alltid får högsta betyg av våra kunder. Varmt välkommen att upptäcka detta sköna paradis, du med!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Kombinationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Maldiverna, Velassaru Maldives

Låt oss uppfinna ett nytt ord: tillflykts-ö. Det skulle nämligen vara det ord som bäst beskriver Velassaru. Här är det du, solen och de kritvita stränderna. Allt annat är upp till dig.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Maldiverna, Banyan Tree Vabbinfaru

Vabbinfaru är en intim liten paradisö med kritvita stränder, turkos vatten och vajande kokosnötsträd – och Banyan Tree Vabbinfaru är hotellet som låter dig ha detta paradis precis utanför dörren.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Kombinationsresa Sri Lanka & Maldiverna

Paradis möter Paradis. Njut av en fantastisk kombinationsresa och upplev både Sri Lanka & Maldiverna.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Kombinationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Maldiverna 10 nätter, Ras Fushi

Efter en kort transfer med speedboat från Males flygplats är dags att slänga av sig skorna, packa ner dem i resväskan och plocka fram dem igen när det är tid att åka hem. Välkomna till Maldiverna och Ras Fushi!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Skidresa med heliskiing i Kanada

"Champagne powder. Here in Canada we don´t just have powder snow. We have champagne powder snow"

Läs mer om resan

Lifestyle | Skidresor

World Cup i ishockey 2016

Den klassiska turneringen är tillbaka! World Cup i ishockey 2016 spelas i Kanada, närmare bestämt i Toronto och Air Canada Centre. Se Tre Kronors stjärnor live!

Läs mer om resan

Ishockeyresor | Storstadsresor

Resa till Maldiverna, Centara Grand Resort

Upplev känslan av äkta barfotalyx i kombination med ett generöst all-inclusiveupplägg. Välkommen till Centara Grand Resort & Spa!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor