Marrakech Topp3

Marrakech ligger i södra Marocko, vid foten av de Höga Atlasbergen, vars toppar man kan skymta ifrån staden. Känslan av 'Tusen och en natt' är påtaglig och staden erbjuder fantastiska hotell i alla storlekar och prisklasser. Här är tre av våra favoriter!

Villa des Orangers
Denna lyxiga riad ligger mellan det kungliga palatset och livliga Jemaa El Fna, som är stadens marknadsplats och mest berömda torg. Från 30-talet till sent 90-tal var detta en riad för privat bruk och när man senare renoverade, gjorde man om konceptet till 5-stjärnigt hotell med bibehållen stil. Hotellet är intimt, håller hög service och serverar riktigt bra mat. Vi tycker detta passar utmärkt till ett par som vill uppleva Marrakech romantiska sida!

Four Seasons
En lagom promenad från Marrakech livliga Medina hittar man en härlig oas, nämligen Four Seasons. Innanför hotellets murar hittar man stora ytor och inte mindre än 140 rum och 27 sviter. Vissa rum och sviter har härlig utsikt över de snöklädda Atlasbergen! Med sina sköna poolområden blir hotellet en favorit för både barnfamiljer och par!

Fellah Hotel
Personlig service och kärleksfullt lagad mat tillsammans med en träkoja, yogaklasser och en farm där du kan mjölka getter – välkomna till Fellah! Hotellet ligger cirka 20 minuters bilresa från centrala Marrakech. När man kommer hit är det svårt att förstå att man nyss var i ett virrvarr av bilar och motorcyklar. Det konstanta ljudet av minareternas böneutrop eller handlarnas säljramsor hörs inte heller här ute. Istället hör man getter, åsnor och höns.

Lite om Marrakech:
Marrakech kallas ofta ‘Den rosa staden’ och är hem till cirka en miljon marockaner. Här finns en massa trendiga restauranger och klubbar som samsas med stadens traditionella marknadsstånd och gamla byggnader. Staden omges av de mäktiga Atlasbergen och hit kan man ta sig på en dagsutflykt eller med en eller flera övernattningar.
Passa på att besöka staden från april-juni eller september-november. Andreas hos oss har varit i Marrakech många gånger – kontakta gärna honom för tips.

På en resa till Marrakech
En solig dag på en av våra resor

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Resa Marrakech, Fellah Hotel

Kan man blanda retrolyx, drömmar & kultur och få ett unikt hotell som resultat? Svar ja.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Grupp & konferensresor | Lifestyle