Min rundresa i Sydafrika

Jag hade en dröm om att få se vilda leoparder. Kollade på internet och fann en sida om Sabi Sand där det var stor chans att få se just leoparder. Nästa steg är att kontakta Marcus på Navigare Monents och tala om att jag vill åka till Sydafrika och Sabi Sand. OK säger han och så ordnar han det. Han pratar varmt om pingvinerna i Cape Town och så fick det bli. Det blev dessutom en valsafari i Hermanus.

Denna resa blev dyr men värd varenda krona.

Sabi Sabi:
Flyg ner till Johannesburg och där byte till ett litet plan till Sabi Sabi. Blev mött på flygplatsen av rangers som tog oss med till campen/hotellet. Fantastisk svit med bad o dusch både inne och ute. Altan där man ser djuren gå omkring bl.a en noshörning med baby, då gäller det att ha nära till dörren in. Efter uppackning ut på första safarin. Har aldrig kommit så nära djuren som nu. Kul att ta bilder. Ingen leopard – får vänta. Nästa morgon ny safari och får då se två leoparder – massor av bilder. Nu är jag LYCKLIG. Får se ytterligare två leoparder under tiden här + alla andra djur. Kunniga rangers och genomtrevlig personal gör att man stortrivs. Fantastisk mat och gott vin, kan inte ha det bättre.

Cape Town:
Möts på flygplatsen av min guide som skall visa mig runt i södra Sydafrika i fem dagar. Till hotellet, checkar in, tidig middag och sömn. Upp tidigt nästa morgon för resa till Hermanus och valsafari. Det skall bli spännande att få se sydkapare. Ut med båt, jösses dom valarna är stora och kommer väldigt nära båten. Vill inte gärna ramla i vattnet det finns ju vithaj här. Allt är naturligtvis säkert på båten. Får se flera valar som hoppar rakt upp ur vattnet – kul.

Dag två ut till Robben Island och blir guidad av en före detta politisk fånge. Starkt att höra honom berätta om hur de hade det som fångar. Visar också Mandelas cell. På eftermiddagen med linbana upp på Taffelberget med fantastisk utsikt över Cape Town.

Dag tre var vi ute och såg de söta pingvinerna samt Godahoppsudden.

Dag fyra åkte vi ut och tittade på en koloni med havssulor bland annat samt rundtur inne i Cape Town. Såg balkongen där Mandela höll sitt tal till folket då han släppts fri. Min guide var mycket kunnig och trevlig.

Dag fem hemresa med huvudet fullt av alla intryck och upplevelser.

 

 

Skrivet av: Carolle Tingström

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Resa Sydafrika & Mauritius

Upplev det bästa av två världar. Sydafrika och Mauritius är en idealisk kombination där intrycken, smakerna & dofterna stannar kvar länge.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Generationsresor | Golfresor | Rundresor | Safariresor | Sol & Bad

Temaresa med safari, Sydafrika

Storstad. Vin & gastronomi. Safari & djurliv. Välkommen till Sydafrika - ett land med fantastisk mångfald.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Grupp & konferensresor | Rundresor | Safariresor