Överraskningsresa till Prag

Tomten kom med en fin julkapp: 'Nyårsresa till hemlig destination'! Nu var det bara en utmaning för mig att hålla det hemligt fram till incheckningsdisken...

Surprise – Prag
‘Endast handbagage’.
‘Men packning för lite kallare breddgrader’…
Terminal 2 Arlanda.
Passkontroll – check!
Gate 21, 22, 23 alla med samma avgångstider. Prag, Madrid eller Berlin?

“Vart ska vi nu då”?
Två otåliga familjemedlemmar.

Väl framme i Prag så väntade en privatchaufför och körde oss till det mysiga hotellet. På med promenadskorna och sen knatade vi på i hela tre dagar.

Prag överraskade oss verkligen! Vilken mysig, pittoresk, färggrann och bevarad liten stad. Gränder, små pastellfärgade hus, små krypin och välbevarade kulturella byggnader. Karlsbron, slottet, regementet och det berömda astronomiska uret vid Old square – sevärdheterna tog aldrig slut. Så mysig stad!

Fördelen med Prag var att det är en billig stad och det är ju alltid välkommet. Bra sightseeing fanns nära till hands, via båt på kanalen eller i en gammal Morgan-bil. Riktigt nice!

Nyårsafton avnjöts med god mat o dryck och vi tolvslaget stod vi på gamla torget Old square och såg hela Prag raka loss. Glada människor och en ljuvlig stämning! Överallt fanns små mysiga torghandlare som sålde allt från hot wine, grillad hel gris, bombardino eller klassikern korv med surkål. Man får inte heller glömma trdelnik! Nom nom – typ grillad kanelbulle.

Vi gillade verkligen Prag efter detta och kan tänka oss åka tillbaka. Rekommenderas varmt!

Tack Annika Gullberg och Moments för att ni finns!

Skrivet av: Linda Bergqvist

Dela i sociala medier: