Påskskidåkning i Alagna, Italien

Alagna ligger i dalen Valsesia, mitt i det imponerande Monterosamassivet. Alagna är en genuin alpby som grundlades redan på 1200-talet. Små kullerstensgator, lugn atmosfär och ett fåtal, men mycket
bra, restauranger och barer ger byn dess speciella charm.

Under påskveckan hade vi nöjet att besöka Joakim & Tine som driver Hotel Monterosa i Alagna Valsesia. Efter en tidig flygning med SAS till Milano Malpensa hoppade vi in i en förbokad tranferbuss och satte kurs mot Alagna.

Transfertiden är cirka 1½ – 2 timmar från Malpensa och drygt 2½ – 3 timmar från Linate. Moments bokar alltid privat transfer oavsett om ni är ett sällskap på två eller 8 personer. Bussen är en VW eller motsvarande i storlek. Vid lunchtid svängde vi upp utanför hotellet där vi blev hälsade välkomna av Joakim och Tine.

Efter en smidig incheckning sparkade vi av oss skorna i en av hotellets lägenheter. Denna lägenheten tar upp till 6 personer vilket är perfekt för en familj eller ett kompisgäng. Det är två ‘vanliga’ sängar och två dubbelsängar – enkelt men funktionellt. Lägenheten har också ett kitchenette med kyl/frys, spis och allehanda köksutrustning. Hotellets vanliga dubbelrum är funktionellt inredda och man har lagt krut på bra sängar (Anders Hilding), sköna sängkläder och nya handfat/toaletter.

Efter incheckningen behövde magen fyllas på med lite mat. I anslutning till hotellet ligger en liten bar som serverar enklare rätter såsom pasta, paninis och pizza. Maten fyller magen men den går inte att jämföra med andra restauranger i Alagna.

Efter lunchen traskade vi bort till Sporthaus för att hyra våra skidor. Bra och snabb service och ett stort utbud av olika märken på både pjäxor och skidor. Här finns också ett nivåanpassat utbud vilket innebär att även den kräsne blir nöjd.

Om man önskar skidskola kan vi förboka detta till er – dock görs betalningen upp med skidskolan, på plats.

Skidåkningen då?
Ja, med tanke på att det var i slutet av säsongen så var vi förberedda på att snökvaliteten inte skulle vara optimal. Det var den inte heller men det gick hur bra som helst att åka. Dock fick man ta linbanan ner från Pianalunga till Alagna när det var färdigåkt för dagen – det var väldigt kalt från denna station och nedåt. På toppen, som heter Passo Salati (2.972möh), så öppnar sig systemet och man har många möjligheter till både pistad åkning och off-piståkning. Vi höll oss dock till pisterna eftersom snön var väldigt blöt från 11:30 och framåt – pisterna höll dock OK kvalitet. Åker man under säsongen kan vi lova fantastisk skidåkning med grymt bra off-pist som är utmanande även för inbitna skidåkare.

Monterosa Ski omfattar även orterna Champoluc och Gressoney. Under säsong innebär det att man har tillgång till ett väldigt stort system som erbjuder varierad och utmanande skidåkning, oavsett nivå.

Sommar och höstaktiviteter.
Vi på Moments kan även erbjuda härliga upplägg under sommar och höstmånaderna som är bedårande vackra. Vad sägs om vinprovning, rafting och vandring? Piemontes viner är världsberömda och vi samarbetar med ett antal olika vingårdar i området.

Området är idealiskt för konferenser och vi kan ordna väldigt varierade och innehållsrika upplägg som passar för både små och mellanstora grupper. Hör gärna med oss!

Hotel Monterosa
Om man söker personlig service och gemyt snarare än senaste designen så kommer man stortrivas på Monterosa. När man kliver in i matsalen är det som att besöka 1800-talet; klassiskt högt i tak, kristallkrona och stukatur. Hela kittet – vi gillar det jättemycket! Lägg därtill värdparets charm och sociala kompetens så får man en riktig pärla. Ingen 5-stjärnig lyx men väl ett ‘moment’ som vi alltid söker.

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Seniorresa Toscana

Strax öster om Florens ligger vingården uppe på en kam med utsikt över två dalar. Vi befinner oss i utkanten av Chiantidistriktet

Läs mer om resan

Lifestyle | Seniorresor

Skidresa Alagna, Hotel Monterosa

100 meter från skidliften och i hjärtat av den italienska alpbyn Alagna ligger vackra Hotel Monterosa.

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor | Skidresor

Skidresa Italien, Nira Montana Hotel

I den lilla byn La Thuille (1.400 m.ö.h), som ligger inbäddad bland bergstoppar hittar man en hotellpärla i form av Nira Montana

Läs mer om resan

Familjeresor | Grupp & konferensresor | Skidresor

Konferensresa Sicilien

Sicilien omfamnar oss med värme och mångkultur. Här har sjöfararna landat, styrt och spridit sin kultur. Greker, romare, spanjorer och normander - de har alla varit här och satt sin prägel på ön under olika historiska epoker.

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor

Konferensresa Toscana

Strax öster om Florens ligger vingården uppe på en kam med utsikt över två dalar. Vi befinner oss i utkanten av Chiantidistriktet

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor