Coola designhotell del 2  – Provocateur, Berlin

Designhotellet Provocateur i Berlin bjuder in sina gäster till en värld full av sensualitet, mystik och en vistelse som saknar gränser! Deras syfte är att tänja på dina gränser och få dig att vilja utforska nya platser – och de menar inte själva staden … Provocateur är det första hotellet av dess slag i Berlin och kommer med all säkerhet att göra denna resa till Tyskland en helt oförglömlig och unik sådan.  

Mitt i Berlins hjärta, i närheten av Kurfürstendamm, ligger detta spektakulära designhotell: Provocateur. Och nog är det spektakulärt med sin inspiration direkt hämtad från burlesque-showbiz och 1920-talets Paris, samt en vinnande kombination av de ikoniska profilerna Oscar Wilde och Edith Piaf. Detta designhotell har en lekfull sensualitet och är medlem i gruppen ”Member of Design Hotels”, och är det första av sitt slag i Tysklands huvudstad Berlin. Med dess 58 gästrum och restaurangen Golden Phoenix öppnar Provocateur upp till en helt ny värld, och bjuder in till en helt oförglömlig och unik resa till Berlin!

 

Provocateur – det första av dess slag i Berlin

Provocateur är det första skamlösa sensuella hotellet i Berlin, och därför helt unikt. På det här designhotellet finns det inga gränser, och utmanar dig att tänja på dina egna. De menar att hotellet kommer att få dig att vilja upptäcka och utforska nya platser, och då pratar de inte om själva staden … Rummen är inredda i de sensuella och erotiska färgerna svart och rött för att inge känslan av att vara med i en burlesque-film. Interiören både i gästrummen och själva hotellet osar av passion, mystik och romantik, och för att göra det hela ännu bättre så har varje rum en speciell funktion som ändrar atmosfären i rummet och hypnotiserar iväg sin gäst till andra världar. Dessa rum kommer att få dig att vilja stanna här under hela resan till Berlin, och upptäcka saker med dig själv, eller din partner, som du aldrig tidigare har gjort förr.

Designhotellet ligger på gångavstånd till stadsdelen Kurfürstendamm, i folkmun kallat för Ku’damm – en stadsdel som är känd för sin omfattande shopping, restauranger, kaféer och barer. Detta är en perfekt plats av västra Berlin att gå på upptäcktsfärd i, och upptäcka en helt ny charm av huvudstaden. Dess centrala läge gör att det också är lätt att ta sig till Berlins alla historiska och kulturella platser, samt mysiga parker.

 

Burlesque-tema på Provocateur, Berlin

Designhotellet Provocateur bjuder in till en privat burlesque-film!

 

Skapandet av Provocateur

Designern som fick äran att skapa Provocateur heter Saar Zafir. Zafir växte upp i Tel Aviv, Israel, men bor numera i Amsterdam, Nederländerna. Sammanlagt har han designat över 20 hotell runtom i Europa, bland annat då Provocateur i Berlin. Zafir får all sin inspiration från de största europeiska huvudstäderna, och de mest ikoniska: Paris, Berlin, London, Amsterdam och så klart sin hemstad Tel Aviv.

Idén för Provocateur Berlin började på en resa till Paris. Zafir vandrade runt längs de parisiska gatorna under nätterna, och upptäckte flera mörka men dock vackra platser i staden på det här sättet. Det alla dessa platser hade gemensamt var att de alla osade av samma passion och lust, och tillsammans med den känslan och inspiration från musik började Zafir att skapa designhotellet Provocateur. Han ville skapa en chockerande känsla, och en känsla av smuts och det oväntade, samt tänja på folks gränser utan att gå för långt. Han använde färgerna rött och svart, samt mjuka och sexiga material för att skapa den känsla som idag finns hos Provocateur.

Att skapa ett hotell som Provocateur kanske inte är för varje designer, och det behövdes någon alldeles särskild för att det skulle bli rätt. Zafir blev det självklara valet då han och hotellägarna delade samma visioner. Med grundidén till Provocateur och Zafirs ”out of the box”-tänkande blev drömmen till verklighet, och man kan sannerligen påstå att Provocateur har skapats med kärlek!

 

Hotellrum i rött och svart på Le Provocateur

Hela hotellet är inrett i röda och svarta färger för att skapa rätt atmosfär!

 

Bo på Provocateur

En vistelse på Provocateur Berlin kommer med all säkerhet att bli en resa till Tyskland som du aldrig kommer att glömma, och förmodligen aldrig kommer att uppnå på någon annan plats i världen heller. Hotellet ligger bara 5 minuters promenad från shoppinggatan Ku’damm, och den eleganta känslan av parisiskt 1920-tal är ett faktum.

Det som de 58 gästrummen och sviterna har gemensamt är: kvalitet, bekvämlighet, och design på högsta nivå. Här finns moderna bekvämligheter så som gratis WiFi, en minibar, platt-TV, surfplatta och högtalare med Bluetooth. Rummen är alla inredda i sensuella röda nyanser, kombinerat med mystiska svarta färger, och sensuella material. Ljussättningen är även den en väsentlig del av rummet, som ger rummet liv och skapar den stämning som du önskar.

Som tidigare nämnt så är designhotellet Provocateur influerat av författaren Oscar Wilde, och på det viset har varje rum fått ett citat från denna författare. Dessa är:

  • Petite: ”I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best.”
  • Intime: “Nothing is so aggravating than calmness.”
  • Classic: “Memory … is the diary that we all carry about with us.”
  • Supérieur: “Experience is one thing you can’t get for nothing.”
  • Bellevue: “The true mystery of the world is the visible, not the invisible.”
  • De Luxe: “Who, being loved, is poor?”
  • Terrace Suite: “It is through art, and through art only, that we can realise our perfection.”
  • Maison Suite: “To love oneself is the beginning of a lifelong romance.”

Bara dessa citat från Oscar Wilde tyder på ett helt unikt hotell och upplevelse i Berlin!

 

Dubbelsäng på Provocateur

“Who, being loved, is poor?” – Oscar Wilde.

 

Golden Phoenix – Provocateurs exceptionella restaurang

Bara 2 minuter från tunnelbanestationen Konstanzer Strasse når du hotellet Provocateur, men även deras exceptionella restaurang Golden Phoenix. Varje morgon serveras här en à la carte-frukost med internationella specialiteter, och under övriga dagen erbjuder Golden Phoenix en fusion av fransk och kinesisk mat. För den som inte är hungrig så har hotellet även en prisbelönt bar där du kan koppla av med en drink efter en händelserik dag i Berlin.

Golden Phoenix egen kock, The Duc Ngo, har skapat en helt otroligt utsökt meny till denna fransk-kinesiska restaurang. Denna meny har han skapat med hjälp av en kombination av franska tekniker och gamla kinesiska smaker. Rätterna har alltid en perfekt balans av salt, sött, bittert och surt, och är en väldigt förfinad kinesisk matupplevelse. Golden Phoenix kanske ser väldigt franskt ut, men faktum är att maten är mer fokuserad på de kinesiska smakerna. Här möter Paris Shanghai, och serverar gästerna med, enligt de själva, utsökta sexiga rätter!

 

Restaurang Golden Phoenix, Berlin

Njut av en utsökt fusion av fransk och kinesisk mat på Golden Phoenix!

 

Kolla gärna in denna video från Youtubekanalen Gekko Group, som ger en inblick i hur ett besök till Provocateur kan se ut samt sätter samma stämning och atmosfär som hotellet vill ge sina gäster:

 

 

Läs mer om de paketresor som Moments erbjuder till Tyskland, kanske ett besök till Provocateur är möjligt att lägga till i schemat?

Läs mer om designhotellet Provocateur på deras egen hemsida:

Bildkälla: Provocateur Berlin

 

 

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Konferensresa Berlin

Det är enkelt att ta sig till Berlin. En annan aspekt är att kostnadsnivån i stan är förhållandevis låg. Lägre än exempelvis London, Rom och Barcelona. Detta är två av anledningarna till att vi tycker att Berlin är en utmärkt stad för konferenser och gruppresor!

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor