Allt om att resa med barn till Mauritius och Maldiverna

Paradisöarna Maldiverna och Mauritius är resmål som finns med bland mångas drömresmål, men hur är det att åka dit med familj och barn? Går det? I den här reseguiden svarar vi på de mest väsentliga frågorna gällande att resa med barn till Mauritius och maldiverna – hotell, aktiviteter, säkerhet – för att underlätta för er när ni bokar er nästa familjesemester!

Två av de populäraste resmålen är utan tvekan Maldiverna och Mauritius. Dessa luxuösa soldestinationer har allt som man kan tänkas behöva på en solsemester, och är särskilt perfekta för resande par. Men många resor vi gör är tillsammans med familjen, tillsammans med våra barn, och då är frågan: går det att resa med barn till Maldiverna och Mauritius? Vad finns att göra tillsammans, hur ser säkerheten ut, och finns det hotell anpassade för familjer? Vi tar i denna reseguide resa på allt!

 

Till Maldiverna med barn och familj

Maldiverna är mest känt som en plats nygifta par åker till på deras smekmånad, och att resa med barn till Maldiverna kanske inte känns som ett alternativ. Även luxuösa hotell som är anpassade för barn med barnklubbar är ovanliga – men de finns! Här är tre stycken hotell som är perfekta att ta med sina barn till:

 • Centara Grand Island Resort & Spa Maldierna. Centara är en av de få tillflyktsorter på Maldiverna som är anpassat för barnfamiljer, och som även håller den standard och lyx som man vill ha på semestern. Här finns Maldivernas välkända villor ovanför vattnet, men dessa är säkerhetsutrustade för barn, vilket de flesta hotell annars inte är. Här finns även en infinity-pool med en grund del för barn, en gratis barnklubb som heter Camp Safari, dagliga barnaktiviteter, och flera roliga sport- och vattenaktiviteter som både barn och vuxna kan ta del av! Hotellet erbjuder barnpassning så att föräldrarna även kan få lite tid för sig själva.

 

Barnklubben Camp Safari på Centara Grand Island Resort, Maldiverna.

Barnklubben Camp Safari på Centara Grand Island Resort, Maldiverna.

 

 • Kuredu Island Resort & Spa. Kuredu är ett luxuöst hotell beläget på en privat ö, och är ett av de barnvänligaste hotellen på hela Maldiverna. Här kan barn och vuxna spendera sina dagar i deras huvudpool eller barnpool, bygga sandslott på de vita breda stränderna eller bada och snorkla i det klara vattnet. Kuredu har även en barnklubb som välkomnar barn mellan 3 och 12 år, samt erbjuder barnpassning för en liten summa, så att föräldrarna kan unna sig en skön spabehandling eller middag på tumanhand!

 

Barnpoolen på Kuredu Resort

Kuredus söta barnpool!

 

 • Soneva Fushi. Soneva Fushi är ett av de lyxigaste hotellen på hela Maldiverna, och det som gör detta hotell extra barnvänligt är att deras villor ligger direkt på stranden istället för ovanpå vattnet. Soneva är särskilt anpassat för barn med en barnklubb som heter Den, möjlighet till barnpassning, en massa roliga aktiviteter och tävlingar, och de ordnar även aktiviteter för hela familjen så som matlagningskurser och delfinkryssningar.

 

Boende och pool på Soneva Fushi, Maldiverna

Soneva Fushis boenden är säkra uppe på land!

 

Till Mauritius med barn och familj

Mauritius är en paradisö för alla sorters resenärer, och särskilt familjer gillar att spendera semestern här. Att resa till Mauritius med barn är inte särskilt svårt, och de allra flesta hotell är barnanpassade. Här är tre stycken hotell som är perfekta att ta med sig familjen till:

 • Heritage Awali Golf & Spa Resort. Heritage Awali är en perfekt tillflyktsort till Mauritius för hela familjen! Här finns flera roliga och avslappnade aktiviteter både för barn och vuxna, bland annat en barnklubb där barnen kan leka medan föräldrarna är på Awalis egna spa och blir ompysslade. Under soltimmarna kan hela familjen leka och hänga vid någon av de tre poolerna som finns här, bland annat en barnpool, och under kvällen dra sig tillbaka till det rymliga boendet som har plats för upp till 4 vuxna och 4 barn samtidigt. Heritage Awali är perfekt för familjer av alla storlekar!

 

Barnpoolen på Heritage Awali, Mauritius

Ta med barnen till Mauritius, och Heritage Awali.

 

 • Trou aux Biches Resort. Biches Resort är det perfekta hotellet att bo på när man reser till Mauritius med barn, även när man har barn i lite äldre åldrar. Biches Resort har nämligen inte enbart en barnklubb, utan även en klubb för tonåringar! Barnklubben har sin egen pool och en härlig buffé fylld med massa mat, och är belägen i närheten av de allmänna ytorna för att personalen samt föräldrarna ska kunna ha uppsikt över barnen. Tonåringarna får en egen yta att samlas och umgås på, medan personalen diskret håller ett öga på dem. Hotellet erbjuder sina gäster mängder av aktiviteter för hela familjen, familjeboenden och faciliteter så som lekplatser!

 

Lekplats för barn på Trou aux Biches.

Trou aux Biches Resort har en rolig barnklubb för yngre barn, och en klubb för tonåringar!

 

 • Zilwa Attitude. Zilwa är ett av de mest luxuösa hotellen på hela Mauritius och hit kommer många par för att semestra. Men Zilwa passar även utmärkt för familjer, och har stora familjerum som passar för både mindre och större familjer. Zilwas barnklubb, Ayo de Dodo, tar emot barn mellan 3 till 12 år, och här kommer de aldrig att ha tråkigt! Här finns även fyra stycken barnpooler, och för en mindre summa erbjuds även barnpassning.

 

Hus med familjerum på Zilwa.

Zilwa Mauritius, har rymliga familjerum för stora och små familjer!

 

Att göra för familjen på Maldiverna

En resa till Maldiverna med barn och familj innebär att de flesta aktiviteter förmodligen kommer äga rum på strand och i vatten. Mycket på Maldiverna är mer anpassat för vuxna, men med lite fantasi så finns det mycket för familjer att göra tillsammans här också!

 

Delfiner på Maldiverna

Åk på delfinkryssning på Maldiverna med hela familjen!

 

 • Delfinkryssningar. Delfinkryssningar är något som erbjuds på alla öar på Maldiverna, och chanserna att få syn på delfiner ute i det fria är stora med de fyra arterna som bor här! Förutom delfiner så finns det även chans att få syn på hajar och valar, men delfiner är det djur som det är störst chans att se hela året runt.
 • Bada och snorkla. Vattnet här på Maldiverna är klart och turkost, och är perfekt att bada och snorkla i. Havet här är fullt med färgglada små fiskar och koraller, och är en perfekt familjeaktivitet för de familjer med lite äldre barn som kan simma. För familjer med yngre barn fungerar vattnet utmärkt att bara leka och plaska i.
 • Strandaktiviteter. Vattnet och stränderna runt Maldivernas öar är väldigt lugna och ideala att spendera dagarna på. Förutom solning och sandslotts-bygge så är en annan rolig aktivitet att fånga krabbor, till exempel eremitkrabbor.

Att göra för familjen på Mauritius

Till skillnad från Maldiverna så har Mauritius mängder av roliga aktiviteter anpassade för familjer. Här finns en brett utbud av inomhus- och utomhusaktiviteter, vilket naturligtvis gör det lättare att resa med barnen.

 

Sköldpaddor på Vanille Crocodile Park, Mauritius

Besök och kolla in alla de exotiska djuren på Vanille Crocodile Park!

 

 • Inomhusaktiviteter. Även på paradisöar som Mauritius kan det regna, eller rentav bli för varmt och för mycket sol, och då kan det vara skönt att göra något inomhus. Då kan man bland annat besöka ett akvarium, där man kan kolla in när sköldpaddor och hajar förtär sin lunch, så kom hit under mattiderna! I shoppingcentret Bagatelle i Grand Baie, finns den roliga inomhuslekplatsen Funkey Monkey som är ett populärt alternativ för regniga dagar. Här kan föräldrar även passa på att ta en kaffe och nyttja deras gratis WiFi.
 • Mauritius är en plats full av djur, och precis som på Maldiverna så anordnar de även här delfinkryssningar. Varje morgon kommer delfinerna till den västra kusten för att jaga tillsammans, och då passar båtarna på att vara ute. Det är även möjligt att snorkla tillsammans med delfinerna som är en populär aktivitet att göra ihop med familjen. Förutom delfiner så kan man besöka djurparken ”Vanille Crocodile Park”, som förutom krokodiler även är hem för andra djur som apor, sköldpaddor och fladdermöss.
 • Vattenaktiviteter. Förutom sol och bad så finns här en mängd med vattenaktiviteter, till exempel kan man utforska vattnet under ytan i en riktig ubåt. Denna ubåt tar med dig ner på 30 meters djup för en fantastisk resa nere bland havets koraller och färgglada fiskar.

 

Att tänka på vid resa till Maldiverna

Här går vi igenom viktig information som är bra att veta innan man bokar en resa med barn till Maldiverna.

Paradisstrand med azurblått vatten på Maldiverna

Idylliska Maldiverna är en säker plats att familjesemestra på!

 

 • Ta sig hit. Alla flyg ankommer till Maldivernas flygplats på ön Hulhule som ligger intill huvudön. Transfer mellan öarna kan man boka innan, och denna transfer sker via speedboat eller sjöflygplan, det beror på vilken ö du ska till. Väljer ni en paketresa till Maldiverna så är transfer till hotellet inkluderat i detta.
 • Ta sig runt. På Maldiverna så finns det inga kollektiva färdmedel, men de flesta öar är så pass små att allting sker till fots eller cykel. Ska man mellan olika öar går det speedbåtar till dessa, och det finns även guidade utflykter till närliggande öar som hotellen erbjuder.
 • Pass och visum. Svenska medborgare får ett turistvisum som gäller i 30 dagar vid ankomst till Maldiverna. Passet måste vara giltigt i 6 månader efter inresa i landet.
 • Hälsa och vaccinationer. Enligt rekommendationer så ska alla resenärer vaccinera sig mot hepatit A och B innan en resa till Maldiverna. Har du nyligen besökt ett land med risk för gula febern så krävs även vaccinering mot detta. Tänk på att vaccinera dig i god tid innan resan!
 • Säkerhet. Maldiverna är ett väldigt säkert land, och den största risken här är att man bränner sig i solen. Tänk därför på att ta med massor med solkräm! I vattnet kan det förekomma giftiga fiskar, snäckor och koraller, så undvik att röra vid dessa. Om olyckan skulle vara framme så är numret till ambulans 102, brandkår 118, och polis 119.

 

Att tänka på vid resa till Mauritius

Här går vi igenom viktig information som är bra att veta innan man bokar en resa med barn till Mauritius.

Paradisstrand på Mauritius

Mauritius är ett familjeparadis!

 

 • Ta sig hit. Alla flyg landar på flygplatsen SSR International Airport som ligger på öns södra sida, ungefär 50 kilometer från huvudstaden Port Louis. Utanför flygplatsen går det lokalbussar till olika städer, och det går även att ta taxi. Har ni valt en paketresa till Mauritius så ingår det transfer till hotellet.
 • Ta sig runt. Till skillnad från Maldiverna så finns här gått om kollektivtrafik, och de lokalbussar som går här kostar nästan ingenting och alla större städer har en busstation. Det går även bra att ta taxi, eller hyra en bil att köra själv alternativt med en chaufför för en dag som kör dig dit du önskar. Tänk på att det är vänstertrafik på Mauritius ifall ni skulle välja att köra själva!
 • Pass och visum. Svenska medborgare behöver inget visum till Mauritius ifall vistelsen inte överstiger 90 dagar. Passet ska vara giltigt under hela vistelsen och det krävs en returbiljett.
 • Hälsa och vaccinationer. Enligt rekommendationer så ska alla resenärer vara vaccinerade mot hepatit A och B vid resa till Mauritius, men inga andra vaccinationer rekommenderas. Tänk på att vaccinera er i god tid innan resan!
 • Säkerhet. På senare år så har ficktjuvar blivit allt vanligare. Bär därför inte på större summor och undvik större folkmassor i huvudstaden Port Louis.

 

Att resa med barn till paradisöarna Maldiverna och Mauritius ser väldigt olika ut, och vilken ö som är bäst beror på vad familjen önskar: Maldiverna erbjuder ett säkert resmål med flera luxuösa hotell försedda med barnklubbar och andra roliga aktiviteter, samt underbart vatten att simma och leka i. Nackdelen här är att de inte är lika anpassade för familjer som Mauritius, men det finns barnvänliga hotell. Mauritius är ett resmål som helt klart är anpassat för familjer, med flera roliga aktiviteter för barn både uppe på land och i vatten, och i princip alla hotell har en barnklubb och andra roliga aktiviteter för barn.

 

Bildkällor: Oyster, Flickr, Pixabay

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Paketresa Maldiverna, Baros Maldives

Baros Maldives är nog så nära drömmen om paradiset man kan komma. En idyllisk lagun med kristallklart vatten och en anläggning med fantastisk mat & service.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Kombinationsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Flexibla paketresor till Maldiverna Olhuveli Resort

Förgyll tillvaron genom att åka till Maldivernas Olhuveli Beach & Spa! Vår paketresa till Maldiverna bjuder dig de mjukaste av vita sanddyner, turkost vatten, en avslappnad miljö och samtida lyx och bekvämligheter.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa Maldiverna, Kuredu Resort

Kuredu Island Resort & Spa är ett unikt hotell som alltid får högsta betyg av våra kunder. Varmt välkommen att upptäcka detta sköna paradis, du med!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Kombinationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Maldiverna, Velassaru Maldives

Låt oss uppfinna ett nytt ord: tillflykts-ö. Det skulle nämligen vara det ord som bäst beskriver Velassaru. Här är det du, solen och de kritvita stränderna. Allt annat är upp till dig.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Maldiverna, Banyan Tree Vabbinfaru

Vabbinfaru är en intim liten paradisö med kritvita stränder, turkos vatten och vajande kokosnötsträd – och Banyan Tree Vabbinfaru är hotellet som låter dig ha detta paradis precis utanför dörren.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Kombinationsresa Sri Lanka & Maldiverna

Paradis möter Paradis. Njut av en fantastisk kombinationsresa och upplev både Sri Lanka & Maldiverna.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Kombinationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa Mauritius, Émeraude Beach

På den kilometerlånga, vita sandstranden ligger Émeraude Beach Attitude där gästerna åtnjuter en hänförande utsikt över det turkosa havet.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Resa Maldiverna 10 nätter, Ras Fushi

Efter en kort transfer med speedboat från Males flygplats är dags att slänga av sig skorna, packa ner dem i resväskan och plocka fram dem igen när det är tid att åka hem. Välkomna till Maldiverna och Ras Fushi!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Skidresa med heliskiing i Kanada

"Champagne powder. Here in Canada we don´t just have powder snow. We have champagne powder snow"

Läs mer om resan

Lifestyle | Skidresor

World Cup i ishockey 2016

Den klassiska turneringen är tillbaka! World Cup i ishockey 2016 spelas i Kanada, närmare bestämt i Toronto och Air Canada Centre. Se Tre Kronors stjärnor live!

Läs mer om resan

Ishockeyresor | Storstadsresor