Resa till Curaçao & Aruba 1-16/3 2017

Vi tillbringade 1+1 härliga veckor på dessa fantastiska öar med mycket avkoppling, sol o bad. Första stoppet var Curaçao där vi efter en bekväm resa med KLM checkade in på hotell Papagayo.

Detta hotell ligger ca 15 min med bil söder om Curaçaos huvudstad Willemstad och i det trevliga och mysiga Jan Thiel området, som är mycket lugnt. Det finns ett antal bra restauranger i närheten varav Zest Mediterranean, som är den lysande stjärnan. Här serveras vällagad mat, trevlig personal och man har en imponerade vinlista. Restaurang Tinto har ett kanonläge, alldeles vid vattnet. Här serveras bra mat och vi rekommenderar att börja med kall Prosecco samtidigt som ljumma vindar från havet sveper in, en upplevelse!

Hotell Papagayo är ett i huvudsak bra hotell, men lite stelt i utformningen. Stort plus till väl städade o rymliga rum med väldigt bra o sköna sängar. Bra bad och övriga strandfaciliteter. Prova gärna gymmet som är väldigt proffsigt.

Väl värt att besöka är Curaçao Sea Aquarium där man får närkontakt med hajar, delfiner, sjölejon och en massa andra djur. Missa inte att besöka huvudstaden Willemstad som är en jättemysig stad med massor av charmiga hus i regnbågens alla färger. Bra shopping och alltid nära till en kall öl.

Efter en vecka på Curaçao gick vår resa vidare till härliga Aruba och hotell Manchebo. På detta hotell valde vi all inklusive vilket vi inte ångrade för en sekund. 3 restauranger och en strandpaviljong, (lunch samt bar) fanns att tillgå och samtliga var jättebra. Manchebo har fantastisk personal som varje dag mötte oss med vänlighet. Stort plus till att hotellet erbjöd 1 middags voucher utanför hotellet (dryck ej inkluderad) som vi utnyttjade. Vi bodde i ett ocean view room som var extremt komfortabelt.

Vi tillbringade det mesta av tiden på den härliga och milslånga stranden för bad och sol. Det fanns gott om solstolar och solskydd att tillgå, och servicen var klockren, beställ drinken Aruba Ariba mums!

Vi besökte huvudstaden Oranjestad en dag för shopping och sightseeing. En väl så trevlig stad med pittoreska hus återigen i alla de färger. Här kan man köpa en hel del märkeskläder till hyfsad peng. Även klockor o juveler är prisvärda.

Vi kommer i framtiden att återkomma till dessa 2 fantastiska öar, för oss gäller inte om utan när!
Från två mycket nöjda och glada resenärer!

Resa till Curaçao & Aruba14
Resa till Curaçao & Aruba13
Resa till Curaçao & Aruba12
Resa till Curaçao & Aruba11
En attraktion på resan
Lite Villa Villekulla-stuk i centrala Curaçao
Paradis-liknande miljöer på vår paketresa
Slappna av och ta med en bok på resan
En uteservering på stranden
Detta är en fin rätt med tonfisk
Att sola tillhör vanligheterna på en solsemester
Skymning på Curaçao eller Aruba
En palm i sanden
En pool en sen natt på Aruba

Skrivet av: Lena & Göran Lindberg

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Resa till Curaçao, Papagayo Beach Hotel

När det är de vuxnas tur att resa och roa sig är Papagayo Beach Hotel på Curacao ett självklart val. Här ligger lugnet och stillheten granne med äventyr och all-nighters.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Resa Aruba, Manchebo Hotel

Välkommen till Aruba i södra Västindien eller som lokalbefolkningen kallar sin ö ”One happy island”. Här njuter man av lata dagar på stranden och lugna romantiska kvällar.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad

Paketresa Curaçao, Lions Dive & Beach Resort

Barfotakänslan infinner sig direkt när du stegar in på hotellet. När du sedan promenerar ner på stranden kommer känslan av Karibien...

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa Aruba, Bucuti & Tara Beach Resort

Bonbini! Välkommen till Arubas kritvita stränder, varma sol, kristallklara vatten och vänliga befolkning

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad