Resa till Florida – av Lisa med familj

Florida – med vår familjs ögon!

Att vi visste att vi ville fira Jans 40-årsdag utomlands var säkert, men var? Familjen består av mig (Lisa), min sambo Jan och våra tre barn Hannah 18 år, Saga 17 år och Meja 3,5 år.

Inte sällan på resor slås jag av att familjens medlemmar har olika behov och att det kanske också är charmen med att resa tillsammans och få det att fungera! Florida kom tidigt som förslag eftersom min lillebror bor där sedan ett år tillbaka och där utbildar han sig till helikopterpilot. Moments hjälpte till med reseförslag och tur var det. Med så många olika valmöjligheter så var det bästa att lyssna på rekommendationerna. Tack!

Att landa i Miami vid 19-tiden lokal tid och veta att vi hade ungefär fyra timmars körande till Orlando var speciellt. Klockan var mitt i natten hemma och flygresan hade gjort sitt på tröttheten. Hade jag fått ”tänka om” hade vi nog tagit en hotellnatt i Miami och kört vidare morgonen efter. Väl nere i hyrbilsfirmans garage får Jan första chocken. Denna stora bil? Ska jag köra den? Automat, ingen vana av det? Hur ska det fungera? Och GPS, ett måste om man frågar oss. Vi hade turen att låna av en kompis som varit i Florida och köpt en under våren. Även om vi hade varit tvungna att hyra hade det varit värt det. Vägarna är stora, många och hårt trafikerade. Mycket bilar… Runt midnatt nådde vi hotellet i Orlando, Enclave Suites. Bra kört, Jan!

19 juni Midsommarafton
Första dagen i Orlando. Efter en stabil (?) frukost åkte vi västerut, mot Cocoa Beach. Tror vi alla i familjen var sugna på sol och bad. Vi besökte världens största surfshop, Ron Jon och åt goda mexikanska tortillas på ”Chipotle”. Bra, prisvärd och vällagad snabbmat i mexikansk anda.

20 juni Titusville
Dagen det var dags för familjens fyra äldsta medlemmar att premiärflyga helikopter. Helikopterfärden med brodern som pilot gjordes med viss nervositet. Många papper skulle fyllas i och kontroller skulle göras på Bristow Academy i Titusville innan vi kunde ta oss upp i luften. Jäklar vad häftigt det var, en liten farkost, högt upp i luften. Med öppna dörrar så vinden blåste ordentligt!

21-23 juni Orlando
Disney World skulle göras. Men hur gör man på bästa sätt? Hotellet ville sälja biljetter men vi bestämde oss för att ta det i entrén (vilket vi sedermera förstod var billigare och helt klart att rekommendera). Inkluderat i biljetten var alla attraktioner och också tre fastpass. Fastpass innebar att man fick välja tre attraktioner där man kunde få gå före i köerna och boka tid för just den attraktionen. Mycket folk, otroligt varmt och långa köer. Full rulle hela dagarna och för Meja som absolut inte ville sova middag. Man kan väl inte sova när man kan träffa alla prinsessor. Vi träffade prinsessorna på löpande band, Disneys ”Anna&Elsa” från Frostfilmen, ”Cinderella” och ”Belle” från Skönheten och odjuret. Alla tre barnen var fascinerade av detta och uppenbarligen var detta inte åldersrelevant, de hade alla någon relation till dessa figurer.

Kvällen avslutades med ett fantastiskt fyrverkeri vid Askungens slott. Och det var som alla sa, man behöver definitivt mer än en dag i bara parken ”Magic Kingdom Park”.
De resterande dagarna spenderade vi i olika köpcentrum. Kan rekommendera ”Orlando international premium outlets” som var en hel köpstad med flera märkesoutlets. Bra pris trots att dollarn var hög när vi var iväg. Kan också rekommendera ”Marshalls” och ”TJ Maxx” som påminde om Gekås i Ullared, prisvärda kläder som man hittade om man letade en stund. Här fanns också mycket märkeskläder.

24-26 juni S:t Petersburg/Clearwater
Efter ungefär tre timmars körning var vi framme på västkusten, St Petersburg. Efter flera dagar i storstan med shopping och avgaser var det härligt att sola och bada igen. Vi tog det verkligen lugnt, fick lite färg på kropparna och var ett par dagar senare redo för nya utmaningar. Vi bodde på ett lägenhetshotell på stranden, Barefoot beach hotel. Ett mysigt hotell med bra möjligheter till bad. Låg också nära gatan med små mysiga ställen att äta på. Kan verkligen rekommenderas! Vackert och trevligt att det hände lite mer än vid vårt hotell. I synnerhet populärt med lekplats och annat roligt för barn.

27-29 juni Fort Myers med dagsutflykt till Sanibel och Captiva island.
I Fort Myers kom vi fram efter drygt två timmar i bilen. Tur att vi hade bra air condition i bilen. Även här tog vi det lugnt, badade i bra pool och i havet som låg precis vid hotellet, Gullwing beach resort. Gullwing var privatägda lägenheter som vi upplevde hade hög standard. Stora, rymliga och fräscha. Den utrustning som inte fanns där behövde inte vår familj ha! Resans bästa boende!

Sanibel island och Captiva island var vackert när vi gjorde dagsutflykt dit! Lite liknande det vi upplevde i Karibien för ett par år sedan. Från strandkanten såg vi en delfin ta sig fram längs stranden, bara en liten bit ut. Det är något visst med det!

30 juni-2 juli Welcome to Miami
På väg till Miami stannade vi till i Shark Valley visitor center för att kolla på alligatorer och naturen. Informationen vi haft tillgång till var bristfällig så vi åkte dit på vinst och förlust. När vi kom in i parken (något hungriga) blev vi medvetna om att det var en guidad tur genom reservatet bara tio minuter senare. Vi ställde bilen, köpte biljetter, tog varsin flaska vatten och satte oss i tåget som skulle ta oss runt. Två timmar senare kom vi tillbaka med foton på alligatorer, levande och döda och en del historier och berättelser från området. Detta rekommenderas men jag tror att vår upplevelse hade blivit än bättre om vi hade varit mer förberedda på vad som skulle ske och kanske inte varit hungriga.

Hotellet i Miami, Newport Beachside Hotel and Resort, (norra delen av Miami Beach) var riktigt lyxigt och i mycket högre standard än vi tidigare varit vana vid. Bilen parkerades och vårt bagage bars av personalen. Vi checkade in och badade i poolen. Att vara i Miami tyckte vi var speciellt, förväntningarna var höga eftersom det finns mycket sagt om staden.

Dagarna spenderades ”mitt i smeten” på Ocean drive, i hotellpoolen och i ”little Havanna”. Tror att det samlade intrycket av Miami var att det var extremt roligt att ha varit där och upplevt atmosfären samtidigt som det fina semesterlugnet som tidigare infunnit sig snart blev lite mer ”nu-måste-vi-hinna-med-allt-som-står-i-guideboken-känsla”.
Finns charm med det också såklart…

Tror att Florida absolut rekommenderas av hela familjen, men kanske med olika fokus. Vi var förberedda på att det skulle bli mycket bilfärd men att det nästintill är oundvikligt att tillbringa många, många timmar i bilen och att ha en hyrbil för att ta sig runt hade vi nog inte förstått. Man kör bil överallt, korta och långa vägar, vilket är ovant för vår familj.

Skrivet av: Lisa med familj

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Paketresa Hawaii

Hawaii är paradisöarna som de flesta har en relation till – men inte lika många har besökt. Föreställningarna handlar ofta om palmer, blomsterkransar och hula-huladans, men den här lilla gruppen öar rymmer oändligt mycket mer än så.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Kombinationsresor | Rundresor | Sol & Bad

USA

Golfresa The Fox Club, Florida

Har du drömt om att spela golf på en privat golfklubb i USA? Nu har du chansen - vi hälsar dig välkommen till The Fox Club!

Läs mer om resan

Golfresor | Grupp & konferensresor

USA

Lyxig rundresa i Kalifornien, 10nt

Pulserande storstäder, lummiga vinområden och vidsträckta sandstränder. Kalifornien har det mesta man kan tänka sig och vi har kunskapen att ge dig en fantastisk resa.

Läs mer om resan

Lifestyle | Rundresor | Storstadsresor

USA

Paketresa Kalifornien, Fly & Drive 10nt

Pulserande storstäder, lummiga vinområden och vidsträckta sandstränder. Kalifornien har det mesta man kan tänka sig och vi kunskapen att ge dig en fantastisk resa.

Läs mer om resan

Lifestyle | Rundresor | Storstadsresor

USA

Resa Florida, Fly & Drive

Florida! Staten som både turister samt amerikaner vallfärdar till. Värmen och atmosfären är underbar att uppleva och det är ingen slump att de amerikanska pensionärerna flyttar hit på äldre dagar!

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Storstadsresor

USA