Resa till USA, Los Angeles & Las Vegas

Äntligen! Nu skulle resan bli av som jag har drömt om i många år. Resan till Los Angeles och Las Vegas.

Huvudsyftet för resan var mest för att kolla på NHL-hockey, då jag har ett stort intresse för sport men framförallt hockey och att jag håller på Los Angeles Kings. Sex matcher skulle jag se plus en basketmatch. Efter en smidig och lång resa hämtade vi ut vår hyrbil på flygplatsen i Los Angeles och begav oss till hotellet för incheckning.

Jag hade skrivit en lista med allt jag ville se och delat in allt geografiskt, LA är ju stort. Första dagen ville jag uppleva något som fick mig att känna att ‘nu är jag äntligen i Los Angeles’. Så vi begav oss upp till Griffith Park för att få en bra över Hollywoodskylten och över hela staden. På vägen tillbaka körde vi inom Dodger Stadium innan det var dags för resans första hockeymatch, LA Kings – Nashville. Äntligen stod jag utanför arenan, Staples Center och när jag gick in blev jag som ett litet barn på julafton. Magisk känsla!

Andra dagen åkte vi ned till Long Beach för att gå omkring bland båtarna, sjöfarttygen och vid marinan. Till eftermiddagen åkte vi till Anaheim för att se hockey (Anaheim-Nashville) i Honda Center. Även om jag inte följer detta lag så är mitt intresse för NHL så stort så ville passa på att se så många matcher som möjligt.

Tredje dagen var vi uppe i Hollywood och promenerade på Hollywood Boulevard, Sunset Boulevard och Beverly Hills. Även om det var häftigt att gå på att alla hollywoodstjärnor på marken så blev jag inte så imponerad över området. Trodde det skulle ”hända mer”, så som man har sätt på film. På kvällen spelade LA Kings – Arizona.

Fjärde dagen blev en heldag på stranden, vid Santa Monica och Venice Beach. Vi gick även utmed Venice Beach Boardwalk. Vi testade på utegymmen som fanns på stränderna. Denna dag var den ända lediga kvällen ifrån matchtittande så till kvällen åkte vi upp till Griffith Park igen för att få se staden upplyst. Synd bara att inte Hollywoodskylten var upptänd.

Femte dagen kände vi på stadspulsen och knallade omkring bland skyskraporna i downtown. Vi gick bl.a. till Walt Disney Consert Hall och Union Station. På kvällen var det derby, Anaheim – LA Kings.

Sjätte dagen åkte vi till Malibu. Tyvärr kunde man se strandhusen på håll från stränderna, då det var inhägnat område. Men ändå coolt att se det.

På kvällen skulle jag få se min första NBA-match, LA Lakers – Utah Jazz. Jag tycker om basket men inte lika mycket som hockey. Detta var bara för att ha ”sätt det live”.

Sjunde dagen åkte vi till Universal City Walk. Vi hade egentligen tänkt oss Universal Studios men kostade ca 1000 kr/person bara för att komma in, sen om man ville se filminspelning osv så fick man lägga till det inne på plats. Vi kände att vi lägger de pengarna på Grand Canyon istället. På kvällen var det match igen, denna gången Anaheim – Colorado.

Åttonde dagen var sista hela dagen i LA. Var match redan kl 13, LA-Vancouver. Efter det knallade vi omkring bland upplysta skyskrapor, bara för att få den där sista ”LA-känslan” dagen innan avfärd.

Nionde dagen checkade vi ut tidigt från hotellet för att flyga vidare mot Las Vegas. Efter incheckning blev det en powernap och till kvällen såg vi en show med illusionisten Criss Angel. Vilka sjuka grejer! Vi fick inte fota under showen tyvärr.

10:e dagen gick vi omkring bland alla casinon med huvudgatan där allting ligger. Allt såg ut som ett dockskåp. Trodde jag skulle ha ett mer sug för att spela på spelmaskinerna men icke.

11:e dagen flög vi upp till Grand Canyon i ett litet tvåmotorigt propellerplan. Fick gå in till piloterna, inte varje gång man får göra det nu för tiden. När vi landade var det en buss och en guide som väntade på oss som skulle ta oss till vissa platser. Guiden hade en väldig passion och gjorde allt för att vår upplevelse skulle bli den bästa. Grand Canyon allså, vilket ställe! Går inte att beskriva, hjälper inte att visa bilder heller. Det måste upplevas! Helt fantastiskt hur naturen kan skapa detta. Efter dagens utflykt gick vi upp i Stratosphere på kvällen för att se staden.

12:e dagen blev en shoppingdag på Las Vegas North Premium Outlet.

13:e dagen så checkade vi ut vid 11 men vi hade hela dagen. Vi undersökte om det fanns möjlighet att få köra Nascar-bil men det var tyvärr fullbokat den dagen. Fick bli att fördriva tiden med lite spel innan vi begav till flygplatsen för vår resa hemåt.

Denna resa har varit helt fantastiskt och kommer åka tillbaka. Det enda jag inte kommer att sakna är alla bilköer i LA…

Jag vill tacka Marcus på Moments som gjorde denna resa möjlig och till ett minne för livet.

//Jonathan 27, Norrköping

Skrivet av: Jonathan

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Paketresa Hawaii

Hawaii är paradisöarna som de flesta har en relation till – men inte lika många har besökt. Föreställningarna handlar ofta om palmer, blomsterkransar och hula-huladans, men den här lilla gruppen öar rymmer oändligt mycket mer än så.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Kombinationsresor | Rundresor | Sol & Bad

USA

Lyxig rundresa i Kalifornien, 10nt

Pulserande storstäder, lummiga vinområden och vidsträckta sandstränder. Kalifornien har det mesta man kan tänka sig och vi har kunskapen att ge dig en fantastisk resa.

Läs mer om resan

Lifestyle | Rundresor | Storstadsresor

USA

Paketresa Kalifornien, Fly & Drive 10nt

Pulserande storstäder, lummiga vinområden och vidsträckta sandstränder. Kalifornien har det mesta man kan tänka sig och vi kunskapen att ge dig en fantastisk resa.

Läs mer om resan

Lifestyle | Rundresor | Storstadsresor

USA

Resa Florida, Fly & Drive

Florida! Staten som både turister samt amerikaner vallfärdar till. Värmen och atmosfären är underbar att uppleva och det är ingen slump att de amerikanska pensionärerna flyttar hit på äldre dagar!

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Storstadsresor

USA