Rundtur i Sydafrika och bröllop på Mauritius

Vi började leta efter resa i början av 2017 och efter olika sökningar på nätet och andra kontakter så valde vi Moments som resebyrå. Efter 150 mailkonversationer och några telefonsamtal med en proffsig Annika Gullberg var resan på 3 veckors semester ett faktum.

Vi startade resan från Arlanda med flygbolaget Emirates via Dubai till Sydafrika och Kapstaden 21 november 2017. Kunde inte bli bättre, vilken bra service och komfort på flygen trots vanlig ekonomiplats. Efter att vi fått vår hyrbil på flygplatsen i Kapstaden åkte vi direkt till hotell Winchester Mansions där vi bodde i 4 nätter.

Kapstaden bjöd dels på egna sevärdheter och god mat och vin. Men även möjligheten till att ta sig runt med bil i provinsen. Höjdpunkter blev Goda Hoppsudden med magiska vyer över klippor och hav. Sen Simon Town med sina fantastiska pingviner, strand och marknad.Resan fortsatte sedan med bil till vindistrikten och den lilla orten Franschhoek. Vi bodde mitt i stan på det pittoreska Maison Chablis, Guest house. Vilket var en positiv överraskning och hade en liten trädgård med pool, utsikt över bergen och fågelsång.Under dessa två dagar blev det så klart vinprovning. På ett lite annorlunda och roligt sätt åkte vi med Wine Tram, vilket är ett tåg som åkte mellan olika vingårdar. Man fick även åka gamla bilar med flak och bussar runt själva vingårdarna, där man sen fick prova vin och äta lunch eller olika smårätter om man ville.

Efter dessa dagar fortsatte vi resan via Garden Route till Knysna och Brenton Haven Beachfront Resort som ligger i provinsen Brenton on Sea. Det var så vackert och nedanför hotellet ligger en milslång sandstrand som man kunde promenera helt ensam på om man hade tur. Vågorna och havet dånade samtidigt som vinden ven, vilket gjorde att upplevelsen även blev dramatiskt på något sätt. Vi tillbringade två nätter där och sedan bar det av mot safari i provinsen Kenton on Sea. På vägen dit åkte vi in i naturreservatet Tsitsikamma National Park. Också det en fantastisk naturupplevelse, väl värd att se och upptäcka. Vi hade tänkt paddla kanot i Storms River, men tyvärr räckte inte tiden till.

Vi kom till Kariega Game Reserve, för två dygn och hann med två Safariturer. Tyvärr fick vi inte se ”the Big five”, men var mer än glada över att ha sett giraffer, lejon, elefanter, noshörningar och zebror. En gammal dröm om att åka på Safari i Afrika har gått i uppfyllelse. Sen avslutade vi resan i Sydafrika med att flyga inrikes från Port Elisabeth till Johannesburg och sedan vidare till vackra Mauritius.

Ett oförglömligt bröllop.
På Mauritius bodde vi på Canonnier Beachcomber Golf Resort & Spa. Vi hade 13 gäster som kom till Mauritius, vilket även var en överraskning för brudgummen. Alla hade fantastiska standard- eller superiorrum med havsutsikt. Alla vi gäster var överväldiga av den gästvänliga och serviceinriktade personalen.

Vi hade den mest prisvärda all-inclusive som går att finna och måste ge ett extra bra betyg till restaurang Navigator. Fantastisk utsikt och miljö, det var även där vi hade vår bröllopsmiddag. Vi fick bästa servicen under middagen och hela kvällen som avslutades med dans. Själva bröllopsceremonin var precis nedanför Navigator vid stranden och allt hade ordnats av hotellets bröllopskoordinatorer. Vi hade även hyrt in ett team som filmade hela ceremonin. Förutom detta så var hela vår vecka på Mauritius en enda stor dröm och alla längtar tillbaka till paradiset.

Vi kan varmt rekommendera Moments som researrangör och hoppas på att få beställa nya spännande resor i framtiden.
Varma hälsningar,

Anette och Ulf

Rundtur längs höga berg och djupa dalar
På den rundtur besöker vi odlingar på landsbygden
På paketresor eller rundresor på Mauritius kanske man får se vilda djur
Vi fotograferar Zebror ute i vildmarken i Afrika
Ränderna går aldrig ur sägs det, kanske inte heller på denna resa?
Pingviner finns inte bara på Nordpolen
Denna rundtur i Sydafrika sträcker sig längst kusten
Rundtur längst vattnet i Sydafrika
Ett mycket charmig fordon på en av våra resor
Välj en paketresa till Mauritius och få ett bra boende
Här promenerar det nygifta paret på stranden
Ett lyckligt par som gift sig utomlands
Kan man någon gång få nog av livets goda?
På vissa delar i Sydafrika blomstrar turismen
Fin dekorerat på en paketresa till Mauritius
Håll hårt i den du älskar!

Skrivet av: Anette och Ulf

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Paketresa Mauritius, Émeraude Beach

På den kilometerlånga, vita sandstranden ligger Émeraude Beach Attitude där gästerna åtnjuter en hänförande utsikt över det turkosa havet.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Outrigger Resort

Chosefri lyx på Mauritius gröna och sköna sydkust. Upplev havet och korallreven. Smaka den goda maten! Upptäck den lummiga grönskan och kullarna runt Bel Ombre.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Heritage Awali

I harmoni med naturens egen skönhet bjuder Heritage Awali Golf & Spa Resort, Mauritius en magisk plats med exklusiv service och komfort. Vi rekommenderar detta hotellet till familjer och par samt alla som spelar golf!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Golfresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Mauritius, Heritage Villas

Drömmer du om den perfekta villan? Kika då på våra läckra villor i Bel Ombre, på Mauritius sydkust. I omedelbar anslutning har du en fantastisk golfbana och två förstklassiga hotell.

Läs mer om resan

Generationsresor | Golfresor | Grupp & konferensresor

Resa Mauritius, Shandrani Resort

Shandrani ligger på en egen halv-ö på Mauritius sydöstkust. Hotellet är idealiskt för familjer som vill ha en lyxig resa.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Pointe aux Biches

Barfota. Ställ redan nu in dig på att ta av dig skorna när du checkar in på hotellet för att sedan ta på dem när det är dags att checka ut.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Bröllopsresa Mauritius

Säg ja. Säg det med ett leende. Gärna på en kritvit sandstrand med det gnistrande blå havet som bakgrund. Vi hjälper er gärna att förverkliga drömmen om ett bröllop på Mauritius

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Sydafrika & Mauritius

Upplev det bästa av två världar. Sydafrika och Mauritius är en idealisk kombination där intrycken, smakerna & dofterna stannar kvar länge.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Generationsresor | Golfresor | Rundresor | Safariresor | Sol & Bad

Resa Mauritius, Le Cardinal

Le Cardinal är ett förstklassigt lifestyle hotell som ligger i vackra Trou aux Biches på Mauritius nordvästra kust.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Mauritius, Trou aux Biches Resort

Mauritius mest romantiska hotell? Ja, i alla fall enlig hotellet själva! Trou aux Biches Resort är ett lyxigt hotell som ligger på Mauritius vackra nordvästkust där solnedgångarna är dramatiskt vackra och stränderna pudervita.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness