Fantastiska safarilodger del 5 – Kipalo Hills & Delta Dunes

Kipalo Hills och Delta Dunes – två safariboenden skapade av hotellkedjan H12 tillsammans med Secluded Africa. Båda dessa fantastiska safariboenden erbjuder en unik resa till Kenya och safariupplevelser, både för de som väljer att resa ensamma eller tillsammans med familjen.

Runt om i världen har hotellkedjan H12 Art of Life tillsammans med andra organisationer startat upp unika hotell med unika upplevelser. De har bland annat hotell i Australien och Sydafrika, men de hotellen vi kommer att fokusera på är de två hotell som de har byggt upp tillsammans med Secluded Africa i Kenya. Tillsammans har de skapat de exklusiva och lyxiga safariboendena vid namn H12 Kipalo Hills och H12 Delta Dunes. Både Kipalo Hills och Delta Dunes är fokuserade på naturen, kulturen och de samhällen som finns i Kenya, och erbjuder sina gäster tillfället att få uppleva Kenya på ett unikt sätt! H12 fokuserar på att erbjuda sina gäster ett hem utanför hemmet som är bättre än hemmet som man har hemma, och lovar att resan till Kenya kommer att bli en resa för livet!

 

Utsikt över berg på safari i Kenya

Kenyas fantastiska landskap!

 

Att bo på H12 Kipalo Hills i Kenya

Namnet ”Kipalo” kommer från språket som talas i området, Taita, och betyder ”platsen att återvända till igen och igen”. Namnet är inspirerat från de stenar och träd som omger safariboendet som elefanter har kommit till i århundraden för att gnida sig emot, och återvänt till igen och igen. Och det är precis den känslan som H12 vill att sina gäster ska känna på sin vistelse här på Kipalo Hills: att ni ska vilja återvända hit igen och igen! Detta kenyanska hem utanför hemmet är en lugn och bekväm plats att spendera sin safariresa till Kenya på, och har 8 stycken tält som är utformade som dubbelrum med både moderna toaletter och mer traditionella safariduschar. Förutom ett härligt eget tält att slappna av i så finns här även en swimmingpool och en stor yta att slappna av på under de timmarna på dagen då det kan bli väldigt varmt och torrt.

H12 Kipalo Hills är beläget i närheten av både den västra och östra delen av nationalparken Tsavo. Faktum är att Tsavo är den plats i Kenya som har flest elefanter, och det är inte ovanligt att Kipalo kan få besök av dessa magnifika jättar då Kipalo Hills faktiskt ligger vid ett vattenhål. Förutom elefanter så lockar vattenhålet till sig andra välkända afrikanska djur, bland annat leoparder och bufflar, så för den som önskar att verkligen bli ett med naturen på resan till Kenya så är Kipalo Hills den platsen som du ska besöka! För dem som älskar fåglar så är nationalparken Tsavo även ett himmelrike för flera olika fågelarter, och därför finns det en lista i alla de åtta tälten på alla fågelarter som kan komma att besöka er.

H12 Kipalo Hills har som tidigare nämnt 8 stycken härliga tält som är utformade som dubbelrum. Dessa lyxiga tält är utrustade med sina egna moderna toaletter och traditionella safariduschar, samt en stor dubbelsäng. För den som önskar går det att ha separata sängar eller lägga till en säng. Rummen här är mer utrustade för de som åker hit ensamma eller som par, och är inte anpassade för familjeresor. Vad som är riktigt skönt med dessa tält är att de ligger långt ifrån varandra, så det känns som att man är helt själv ute i det vilda. Men det är inte det bästa: det bästa är att hela tältet är omgivet av spektakulär natur och otroliga vyer så långt som ögat kan nå!

 

Utsikten vid Kipalo Hills Safari Lodge

Fantastisk utsikt direkt från rummet hos Kipalo Hills Safari Lodge!

 

Att bo på H12 Delta Dunes i Kenya

Det andra safariboendet som H12 och Secluded Africa har skapat tillsammans heter Delta Dunes, och detta boende är mer anpassat för resenärer av alla storlekar och åldrar. Precis som namnet Kipalo så är namnet Delta Dunes inspirerat av det fantastiska landet Kenya, och det här namnet betyder ”Den vilda platsen vid havet”. Namnet har uppkommit från att detta safariboende erbjuder sina gäster en unik upplevelse på det sättet att platsen kombinerar strand, flod och vildmark på en och samma gång. Detta är möjligt då Delta Dunes är beläget på det sättet att det på ena sidan överblickar floden Tanas gamla delta, och på andra sidan Indiska Oceanen, samtidigt som platsen är omringad av grönskande natur och vildmark.

En resa hit till H12 Delta Dunes kommer med all säkerhet att bli oförglömlig, bland annat för att det kommer att kännas som att ni, och eventuella andra besökare, är de enda som är där! Den fantastiska stranden som sträcker sig så långt som 67 kilometer är helt folktom på turister, och de stora områdena med vildmark sprudlar av liv både uppe på land och under vattenytan. Med en sådan fantastisk omgivning är det kanske inte så konstigt att Delta Dunes även är ett himmelrike när det kommer till aktiviteter: båtturer i solnedgången, safariturer för att upptäcka de stora afrikanska djuren och även olika fågelarter, simma, surfa, fiska … Det finns en lång lista på vad som går att hitta på här under resan, både uppe på land och i vattnet! Många av dessa aktiviteter bjuder även på möjligheten att få stifta bekantskap med några av Afrikas mest välkända djur så som flodhästar och krokodiler i vattnet, och lejon, leoparder och elefanter uppe på land.

Till skillnad från Kipalo Hills så är Delta Dunes boenden mer varierande. Istället för att ha likadana boende, som Kipalos 8 stycken dubbelrum-tält, så har de 6 stycken safariboenden i olika storlekar och syften. De boenden som de erbjuder är Kipini Room, Semikaro, Golbanti, Kulungu, Anasa Honeymoon Suite och Ozi Family Room, och det går att läsa mer om vad dessa boenden erbjuder på deras hemsida (https://www.secludedafrica.com/detail/h12-delta-dunes). Men som ni hör på namnen så har de bland annat ett boende anpassat för familjer, samt en svit anpassad för nygifta!

 

Utsikt från Semikaro på Delta Dunes Safarai Lodge.

Delta Dunes fantastiska Semikaro!

 

Oförglömliga aktiviteter i Kenyas vildmark

H12 Kipalo Hills och H12 Delta Dunes är båda platser som är perfekta för spännande och fantastiska aktiviteter. Förutom besök till de lokala byarna och roliga aktiviteter på hotellet så finns här tre stycken aktiviteter som är mer anpassade till safarilivet: guidade promenader i vildmarken, planerade utflykter för att se solnedgången gå ner över det kenyanska landskapet, och måltider ute i det vilda.

  • Guidade promenader i vildmarken. Tillsammans med en erfaren guide som känner till området utan och innan så kan ni gå en promenad ut i det vilda. Att gå ut själva på dessa färder är inte att rekommendera, och guiden har dessutom all kunskap om vilka risker och utmaningar som kan lura, som ni själva inte har. Dessa promenader är som bäst tidigt på morgonen när det fortfarande är ganska svalt och har även de bästa utsikterna för att få se vilda djur, både djur som gömmer sig nere på marken samt fåglar uppe i luften och uppe i träden!
  • Solnedgångar. En resa till Kenya är inte fullbordad utan att ha beskådat minst en solnedgång! Eftersom landet ligger så pass nära ekvatorn betyder det att solen går ner ungefär vid samma tid varje dag, året runt, vilket gör det lätt att planera in en utflykt för att njuta av detta vackra naturfenomen. Och tack vare den röda jorden som täcker nationalparken Tsavo så färgas även solnedgången av en blodröd spektakulär färg, olik från de andra solnedgångarna i Kenya som sprudlar i rosa och guldiga färger. Uppdukat med en campingstol och drinkar blir det här en oförglömlig upplevelse!
  • Måltider ute i det vilda. Kipalo Hills och Delta Dunes dukar upp för frukost och middag ute i det vilda – mer safari än så här går det inte att bli! Måltiderna består oftast av kött eller fisk som lagas på plats, samt frukt och grönsaker. Det går även att välja om man vill inkludera alkohol eller inte i måltiderna.

 

På safari till fots i Kenya.

På safari till fots i Kenya.

 

Vare sig du bokar en resa till Kipalo Hills eller till Delta Dunes så kommer det här med all säkerhet att bli en oförglömlig resa! Hos Kipalo kan du vakna upp varje morgon och inta den vackra utsikten direkt från ditt eget tält, och hälsa på elefanterna nere vid vattenhålet; och hos Delta Dunes kan du njuta av långa ostörda dagar på stranden tillsammans med familjen. Både Kipalo Hills och Delta Dunes är platser som du definitivt kommer att vilja återvända till igen och igen i sann Kipalo-anda!

Spana även in denna video uppladdad på Moments egen Youtubekanal, för att få en unik inblick i hur H12 Kipalo Hills ser ut:

Läs mer om Moments safariresor till Kenya.

Bildkälla: Secluded Africa

 

 

 

Skrivet av: NM

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Safariresa Kenya

Jeepen glider ljudlöst fram över savannen och det enda som hörs är de vilda djurens läten. Framför dig stiger solen som snart ska sprida ljus och värme över landskapet. En ny dag nalkas.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Safariresor