Fantastiska safarilodger del 4 – Singita Serengeti House, Tanzania

Mitt ute på Tanzanias breda slätter ligger det luxuösa safarihotellet Singita Serengeti House. Singita Serengeti är lika komfortabelt som det är modernt, samt lika sofistikerat som reservatet Gurmeti är ikoniskt. Beläget i just Grumeti-reservatet är det en perfekt tillflyktsort för familjer så som större grupper eller par, och den ultimata platsen att njuta av Afrikas naturliv. För om det är något som en resa till Singita Seregenti kan garantera så är det en fantastisk upplevelse på en av Afrikas många slätter, med spännande safari och chansen att beskåda elefanterna som svalkar av sig nere vid vattenhålet samtidigt som du själv svalkar av dig i din privata infinity pool – magiskt

Att åka ut på safari behöver inte betyda att man måste bo i tält mitt ute i vildmarken och inte ha några bekvämligheter över huvud taget – Singita Serengeti House är ett bevis på detta! Dessa exklusiva safarilodger är designade för att skapa en harmoni för sina gäster, en harmoni som är både tillsammans med varandra på hotellet och en harmoni med djuren och naturen. Safarilodgerna är utrustade med allt vad en kan tänkas behöva på sin safariresa till Tanzania, och lite mer utöver det! Njut av semestern i rymliga boenden inredda i naturliga färger så som beige och grått som går naturligt ihop med de mer gröna färgerna utomhus. Hotellet har även en del faciliteter att erbjuda sina gäster, bland annat utrymmen anpassade för aktiviteter som tennis och ett fullt utrustat gym, samt ett härligt spa uppsatt inne i ett mysigt tält!

 

Singita Lodges infinitypool

Ta en simtur i din egna infinity-pool med underbar utsikt!

 

En modern safarilodge helt för dig själv

Serengeti House kan ha upp till totalt 8 besökare åt gången. Serengeti är utrustat med 4 eleganta sviter med 2 sovrum i huvudbyggnaden och 2 separata hus ute på tomten som är lika bekväma som huvudbyggnaden. Det blir som att ha en egen gård mitt ute på Tanzanias slätter helt för sig själv och familjen! Det underbara med Serengeti House är även att varje vistelse är anpassad för hur stor grupp som ska bo där, så de på hotellet ser till att möta varje individs behov. Detta är för att hela hemmet är ju till för den enskilda familjen, så därför är det lätt att anpassa det för den familj som för tillfället vistas där. Förutom detta så finns det alltid personal nära till hands när ni väl behöver assistans.

Singita Serengeti House är inredda för att anamma en genuin känsla av Afrikansk safarikultur. Därför går färgerna helt i naturliga nyanser så som i beige och brunt, och är utrustad med enkla dock moderna och lyxiga behagligheter. Huset är designat för att kunna inge ett lugn för dess besökare och samtidigt peppa besökarna att ta sig ut och upptäcka naturen. Detta åstadkommer de med att ha dekorerat insidan med konst och detaljer med inspiration från lokalbefolkningen och de traditioner och kulturen som finns här.

För den som tänker åka på en familjeresa till Tanzania så kan det vara bra att veta att barn i alla åldrar är välkomna till Singita Serengeti House. Safarihotellet erbjuder till och med barnpassning som går att anpassa helt till er agenda för att ni ska få ut så mycket av semestern till Serengeti som det bara går. Dock är det bra att veta att det är föräldrarnas ansvar att hålla koll på sina barn under safarifärder och inte personalens.

 

Lunch på safariresa med utsikt över savannen

Ditt luxuösa hem i Tanzania!

 

En fantastisk safariresa till Tanzania

Du kan förvänta dig mycket av din resa till Singita Serengeti House i Tanzania, och det kommer med stor sannolikhet att överträffa dina förväntningar! Då Serengeti är beläget i det privata Grumeti-reservatet så är chanserna att beskåda några av de största djuren väldigt stor. Stifta bekantskap med de stora ikoniska Afrikanska djuren så som lejon, giraffer, zebror, elefanter, leoparder, bufflar och till och med ett exklusivt möte med spetsnoshörningen!

Genom att bo på Singita Serengeti House så får du automatisk tillgång till en privat guide och bil som kan ta med dig ut på en helt fantastisk och oslagbar safariupplevelse. Och du behöver inte ens anpassa dig till några särskilda tider – det är personalen som anpassar sig efter dig! Lite sugen på en lyxig pick nick mitt ute i vildmarken? Då kan personalen fixa detta åt dig! Eller kanske en eftermiddagsåktur för att försöka få syn på elefanter? Ja, då fixar de detta till dig också. Resan till Serengeti blir helt enkelt ditt hem borta från hemmet.

Alla safariäventyr som Singita Serengeti anordnar är helt skräddarsydda efter individen, så därför passar det lika bra för paret som vill ha en romantisk getaway som för familjen som vill ha ett riktigt äventyr tillsammans på semestern till Tanzania. Vad du kan förvänta dig av en skräddarsydd safariupplevelse från Serengeti:

  • Guiderna är lokalbor med expertkännedom.
  • Vilken guide du får baseras på dina intressen. Är du till exempel intresserad av fotografi så kan du få en guide som är kunnig inom detta, eller så kan upplevelsen anpassas efter om det är första gången som ni är ute på safari eller om ni är lite mer erfarna.
  • Måltiderna anpassas efter vad ni vill äta.

 

Som nämnt tidigare så är dessa safariupplevelser lätta att anpassa för familjer, men bebisar och barn i yngre åldrar anses vara för små för att följa med ut på safarin. Men det går lätt att fixa detta då Serengeti erbjuder barnvakt som går att anpassa efter ert schema – smidigt!

 

Män på safari blickar över Serengeti

Få en skräddarsydd safariupplevelse hos Serengeti House!

 

Bra att veta innan resan till Tanzania

För att resa in i Tanzania så behöver du ett visum, och det behöver alla svenska medborgare. Om du ska stanna i Tanzania i högst 90 dagar så behöver du ansöka om visering och det kan du lätt göra vid Tanzanias ambassad i Stockholm, eller när du anländer i Tanzania som på flygplatsen. Vad som är viktigt att tänka på är dock att ditt pass behöver vara giltigt i längre än 6 månader efter inresedatumet! Bra att veta också är att det bara går att vara i Tanzania i max 90 dagar per år om man reser dit som turist.

Självklart har Moments några paketresor att välja mellan som går hit, som förutom safari även kan ta dig till den fantastiska ön Zanzibar som är en del av Tanzania.

Beroende på vilket flygbolag du reser med för att komma till Tanzania, så kan Serengeti ordna så att du även kan ta dig hela vägen fram till deras safarihotell. Från de större flygplatserna kan de ordna med inrikesflyg som tar dig hela vägen till dem, så kolla med in resebyrå om det är möjligt att göra detta när du bokar resan till Tanzania.

 

När det är bäst att åka till Tanzania?

När det är bäst att resa till Tanzania och Singita Serengeti House är lite beroende på vad du själv är ute efter. Bryr du dig mer om vädret så kan det vara bra att anpassa resan efter det, men bryr du dig mer om när det utlovas bäst safariupplevelse så boka efter det.

Tanzania är som varmast under december till februari, då temperaturen är uppskattningsvis som lägst 23 grader och som högst 35 grader. Det är rekommenderas att packa svala sommarkläder, och kanske någon kofta under svalare kvällar och nätter, mellan oktober och april då det är deras sommarmånader. Vintermånaderna här är maj till september, och är som kyligast under juni till augusti då temperaturen uppskattningsvis blir som lägst 9 grader och som högst 22 grader, så därför kan det vara bra att packa lite som att det skulle vara svensk sommar eller lite varmare vår.

För den som är ute efter den bästa safariupplevelsen så rekommenderar dem att komma hit mellan november och mars, då det både är varmt men kan regna lite då och då, men regnet är oftast välkommet och det regnar bara en liten stund. Det är mellan april och maj som det regnar mest, men samtidigt är det inte lika hett som det kan bli under sommarmånaderna.

 

Läs mer om vad Serengeti har att erbjuda på deras hemsida.

Läs mer om Moments safariresa till Tanzania.

 

Bildkälla: Singita Serengeti House

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Resa Zanzibar, Baraza Resort

Det finns många paradis här på jorden, men väldigt få har ett av världens 60 bästa hotell och en strand som rankas som en av världens 30 bästa. Välkommen till Baraza på Zanzibar!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa till Zanzibar, The Residence

Den bedårande vackra kryddön Zanzibar är ett fantastiskt komplement till en safariresa och vi har valt ut ett av Zanzibars vackraste hotell för att du ska få bästa möjliga upplevelse.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa Pemba Island, The Manta Resort

Det handlar inte om femstjärnig, överdådig lyx. Det handlar om lyxen i att finna det oupptäckta, det intima och den familjära känslan som The Manta Resort förmedlar.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Resa Tanzania, The Z Hotel, Zanzibar

Detta exklusiva boutiquehotell ligger beläget på norra delen av Zanzibar där ni har Indiska Oceanens pudervita sandstränder direkt utanför dörren. Resorten ligger skönt inbäddad bland kokospalmer, tropiska trädgårdar och givetvis de fantastiska stränderna.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Safariresor | Sol & Bad

Safariresa Tanzania

"Schhh!"
Min sambo slår mig lagom hårt på armen och pekar mot ett buskage. Jag anar rörelser i det höga gräset. Jeepen girar sakta åt höger och helt plötsligt ser jag dem, lejonen. En hona med tre ungar som lojt leker i skuggan av buskarna.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Safariresor