Fantastiska safarilodger del 1 – Royal Malewane Lodge, Sydafrika

Mitt i Sydafrika, i viltreservatet Timbavati, väntar ditt nästa äventyr! Kombinera resan till Sydafrika med en oförglömlig safariupplevelse tillsammans med Afrikas Big Five, och en lyxig vistelse på kanske det mest luxuösa dock intima safarihotellet som du kan tänka dig – Royal Malewane. På denna resa har du lika stor chans att njuta i privat pool som du har att hänföras av magnifika elefanter och lejon!

Mitt i det kända viltreservatet Timbavati, på den västra sidan av Kruger National Park, ligger det luxuösa Royal Malewane i Sydafrika. Royal Malewanes gäster bor i lyxiga safarilodger som erbjuder det lugn och privata sfär som en vill ha på sin semester, med personlig service som tillkommer till boningarna. Tillsammans med denna ultimata bekvämlighet kommer även en känsla av romantik och skönhet i den vackra naturen, samt ett team av experter på plats som erbjuder den bästa safariupplevelsen i Sydafrika som en kan tänka sig. Dessa experter tar dig med på ett spännande äventyr som kommer att ta dig nästan skrämmande nära de Big Five, men på säkert avstånd så klart. På denna resa till Sydafrika kommer du garanterat få stifta bekantskap med lejon, elefanter, noshörningar och andra fantastiska djur som bor ute på detta landskap!

Lejonungar på safari i sydafrika

Nyfikna lejonungar är ett av de Big Five-djuren som du kan stöta på safari i Timbavati!

 

En oförglömlig vistelse hos Royal Malewane

Att göra en safariresa till Sydafrika är nog mångas dröm, och på detta lyxiga safarihotell så kan alla drömmar gå i uppfyllelse. Royal Malewane utmärker sig med sin spektakulära interiör och exteriör med bland annat upphöjda gångar som kopplar alla lodgerna med biblioteket, butiker, restauranger och receptionen. Varje boning är utrustade med sin privata utomhusterrass och pool samt utsiktsplats. Det är inte bara utsidan av dessa safarilodger som sticker ut för sin bekvämlighet utan även insidan; varje rum har ett luftkonditionerat slottsliknande sovrum med öppen spis, minibar, himmelsäng och ett extravagant badrum utrustat med ett stort badkar samt duschar både inomhus och utomhus – kan det bli mer som i en dröm?

 

Privat pool på Royal Malewane

Njut av din privata pool på resan till Royal Malewane!

 

Lev i lyx på din resa till Sydafrika

Safarihotellet Royal Malewane är en lyxig dock intim plats att spendera sin resa till Sydafrika på. Det finns nämligen enbart sex stycken av deras Luxury Suites, två stycken av deras Royal Suites, en exklusiv villa som kan förse upp till 12 gäster åt gången, samt de helt nyöppnade The Farmstead och Farmhouse med tre lyxiga sviter var.

  • Luxury Suites. Dessa sex vackra sviter är utrustade med varsin privat pool samt privata soldäck för den som vill jobba på brännan när man väl är i Sydafrika. Lodgerna är inredda i elegant viktoriansk stil med en touch av safari; de rymliga rummen är utsmyckade med ovanlig dekor och kolonial konst.
  • Royal Suites. Dessa två sviter är perfekta för paret som är ute efter en romantisk resa till Sydafrika, men även för familjer. Lodgerna är försedda med två stora sovrum med privata sällskapsrum och matplats. Även dessa lyxiga lodger har varsin pool och soldäck för sina tillfälliga gäster, men erbjuder även tillgång till deras ’Spa & Wilderness Experience’.
  • The Africa Villa. Den här boningen skiljer sig helt från de andra safarilodgerna. The Africa Villa är en helt privat villa som kan förse upp till 12 gäster på en gång, och det tillkommer en kock, betjänt och tillgång till privat guidade turer. Boningen är inredd med eleganta detaljer av antikviteter och artefakts.
  • The Farmstead and Farmhouse. Dessa safarilodger är ett nytt tillskott hos Royal Malewane och öppnar i juni 2019. Detta kommer att vara den ultimata upplevelsen hos Royal Malewane då dessa är försedda med tre lyxiga sviter var med privata matplatser, gym, sällskapsrum och en exklusiv spaavdelning! Allt detta är separat från huvuddelen av hotellet för att öka känslan av exklusivitet. Här kan vi verkligen snacka om lyxiga safarilodger!

 

Luxuöst sovrum på Malewene

Riktig lyx utlovas i lodgens spektakulära rum.

 

Den ultimata safariupplevelsen i Sydafrika

Viltreservatet Kruger National Park är den ultimata platsen att besöka ifall man är ute efter att kunna se Afrikas Big Five. Big Five är ett samlingsnamn för de fem stora djuren lejon, leopard, noshörning, elefant och kafferbuffel som alla bor i detta reservat. Kruger National Park ligger i Mpumulanga-provinsen vilket är ungefär en 6 timmars bilresa från Johannesburg. Parken är nästan lika stor som Israel eller Wales och på en så stor yta som denna så är det kanske inte så konstigt att över 145 däggdjur bor här, bland annat Afrikas Big Five. Parken är även hem för 500 fågelarter!

En vistelse till Royal Malewane är inte komplett utan minst en tur ut i viltreservatet Timbavati. Besökare hinner gå igenom en hel mängd av känslor när de är inne i reservatet; känslor av stillhet, lycka och frid – ett besök här är långt ifrån den stress som vi annars möter i storstäderna och i våra vardagliga liv. Och tillsammans med Royal Malewane så kan du få en helt oförglömlig upplevelse inne i viltreservatet, då de erbjuder privata turer. Fördelarna med dessa är många, men några av dem är:

  • Det går att besöka reservatet när som helst. Royal Malewane har tillgång 24 timmar om dygnet.
  • Det är bara särskilda fordon som är tillåtna, inga privata fordon eller andra fordon ämnade för områden utanför viltreservatet får lov att tillträda dessa områden.
  • Turen är mycket mer bekväm och luxuös.
  • På turen kommer det att finnas med en expert på området, samt någon som kan spåra djuren som du vill se, för att din safariupplevelse ska bli så säker, informationsrik och bra som möjligt.
  • Det är bara tillåtet att ha två fordon ute i området åt gången, vilket leder till en mer äkta upplevelse.

Royal Malewane erbjuder safariturer tidigt på morgonen, sena eftermiddagar och på natten.

 

Elefant på safari

Kom riktigt nära djuren på en privat safari ute på savannen!

 

När du ska besöka Royal Malewane

När som det passar bäst att göra en resa till Sydafrika är egentligen helt upp till dig själv – det beror på vad du föredrar. Naturen har något att erbjuda året runt och det finns ingen direkt tid på året då det är större chans att stöta på något av de vilda djuren. Så istället för att basera sin resa till Royal Malewane på när man kan se flest djur, så är det nog bättre att kolla på hur vädret är. Under sommaren blir det ca 30 grader och räkna med en hel del regnskurar och ett och annat åskväder. Det som är så fantastiskt under sommaren dock är att naturen är som mest levande då, och många nyfödda djurungar strosar runt tillsammans med sina familjer. Under vintern är klimatet mycket torrare och mildare och kanske passar bäst för den som inte är ute efter att förbättra brännan under resan till Sydafrika. Vinterhalvåret passar bäst för den som vill ha bäst chans att få en bättre vy över djuren då naturen nu inte är lika grönskande som under sommarhalvåret, och många djur samlas på ett och samma ställe, vattenhålen, för att hålla sig återfuktade.

Läs gärna mer om Moments resor till Sydafrika.

 

Elefanter dricker ur poolen på Malewane

Det är inte bara människor som kommer och besöker Royal Malewanes fantastiska hotell!

 

Bildkälla: Royal Malewane

 

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Resa Sydafrika & Mauritius

Upplev det bästa av två världar. Sydafrika och Mauritius är en idealisk kombination där intrycken, smakerna & dofterna stannar kvar länge.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Generationsresor | Golfresor | Rundresor | Safariresor | Sol & Bad

Temaresa med safari, Sydafrika

Storstad. Vin & gastronomi. Safari & djurliv. Välkommen till Sydafrika - ett land med fantastisk mångfald.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Grupp & konferensresor | Rundresor | Safariresor