Santini Spa & Resort, Sri Lanka

Santani är ett unikt spa beläget på Sri Lanka. Med en filosofi om hållbar hälsa som börjar med att komma i balans med naturen och slutar med en själv, så har denna spadestination skapat en harmonisk miljö som kommer att vagga dig tillbaka till livet. Deras hälsoprogram baserat på traditionella Ayuryedametoder anammar Santanis huvudsakliga två fokus: att pyssla om kroppen och sprida kunskap. På detta spa kommer du bokstavligen att kliva ner i djupet av dig själv och komma upp som en ny människa!

Utanför Indien på ön Sri Lanka finns det en plats som verkligen är unik. Den här platsen heter Santani och är ett spa och resort som är beläget 32 kilometer ifrån den historiska och heliga staden Kandy. Namnet Santani kommer från just ordet santani som betyder ”i harmoni med” på sanskrit. Santanis filosofi är att hållbar hälsa börjar när en kommer i balans med naturen genom att tillåta sig själv att ta emot näring från oss själva så väl som från andra. Här är det harmonin som guidar allt som görs här, och de strävar mot att låta naturens rytm vagga dig tillbaka till livet. Med deras alla hälsoprogram, detox, yoga och spa så är det här det bästa Ayurveda-hotellet på hela Sri Lanka.

 

Exteriören på Santini Spa & Resort

 

Precis som namnet säger så är hotellet i harmoni med naturen, så att du som gäst även ska komma i harmoni med dig själv och med naturen. Området Kandy blomstrar med sina grönskande och vackra landskap, och brusande floder. På en stilla plats som denna är det kanske inte så konstigt att Kandy anses ha varit Sri Lankas spirituella center, och är även hem till några av de mest heliga reliker inom Buddhismen. Detta område erbjuder även temperaturer på mellan 22-28 grader året runt, vilket betyder att det går alldeles utmärkt att stanna här under en längre tid när som helst på året. Dock så har de, som på många andra platser i världen, även en regnperiod – två till och med – och dessa är under september till december samt april till maj. Men vem har sagt att det måste vara strålande sol för att en ska kunna finna lugnet? Även regn ska ha en lugnande effekt på själen.

Långt tillbaka i tiden så har vem som helst som har sökt inre fred kunnat göra detta i de grottor som fortfarande existerar i det här heliga bergsområdet. Här kunde de som sökte sig hit vara ostörda tills de önskade att komma tillbaka till vardagslivet. Idag är det inte lika enkelt att hitta sig en grotta och meditera i några dagar för att finna ro, men på Santani strävar de efter att försöka ge sina gäster samma tystnad och stillhet som i dessa grottor. För att kunna erbjuda detta så är hela området utan WiFi, förutom i deras TV-rum. Det går även att be om att få ha WiFi på rummet, men för att få den ultimata upplevelsen så avråder dem dig från att be om detta.

Santanis spa är noggrant planerat och designat utefter ett holistiskt välmående. Du börjar med att gå in i deras reception och konsultationsrum på marknivån, sedan stiger du ner till våningen med hydroterapin precis som att du blir ett med jorden. På den här våningen så värmer du upp din kropp för att förbereda den inför behandlingarna. För att göra detta kan du välja mellan att antingen värma upp dig i ångbastun, den traditionella bastun eller i deras heta saltpool. Slutligen, för att nå en djupare nivå av naturen, så träder du ner till den lägsta våningen som är uppdelad i fyra behandlingsrum som alla är öppna utåt mot de omgivande risfälten. Ett av dessa rum är designade för att passa par.

 

Ett av vilorummen på Santini Resort

 

Två av Santanis väsentliga fokus är: att pyssla om kroppen i en miljö designad in i minsta detalj för att kunna återuppliva hela dig, och att sprida kunskap för att du som gäst ska kunna lämna hotellet med hälsosamma vanor och övningar som kommer att låta dig behålla ett bättre välmående för både kropp, själ och sinne genom de kommande åren. Det är den så kallade Santani-livsstilen.

Och hur funkar detta väl på plats? Jo, tillåt Santanis team av experter hjälpa dig att lägga undan vardagens all stress. Tillåt dem att detoxa din kropp medan du faller i harmoni med dig själv och den rofyllda atmosfären. Kom till Santani och låt dig uppfyllas av en hälsoupplevelse som kommer att hålla en hel livstid!

Bildkälla: Santini, Sri Lanka

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan