Smekmånad till Mauritius

Nyckeln till att vi fick en så pass perfekt smekmånad precis i vår smak var Marcus på Moments som tog sig tid att lyssna på precis hur vi ville att resan skulle vara utformad och vad vi uppskattade i form av mat, intresse och komfort. Detta gjorde att vi fick en skräddarsydd paketrresa som hade varit svårt att hitta i djungeln av resemål och hotell som världen erbjuder.

Den 3/11 2016 så startade vi vår resa till Mauritius från Köpenhamn. Vi flög med Emirates via Dubai innan vi till slut kom fram till Mauritius. Resan gick bra, vi hade 6h flyg med mellanlandning i Dubai i ca 4h och sen ytterligare 7H flyg. Finns inte så mycket att kommentera på mer än att resan gick bra, inte alltid så kul med långa flygningar och vi var tacksamma att vi tillslut kom fram till vårt Mauritius.

Marcus hade bokat transer till oss med White Sand tours hemifrån så en bil stod och väntade på oss när vi kom ut från flygplatsen som sedan tog oss till vårt första hotell, Paradise Cove.

När vi kom fram blev vi väl mötta av personalen, vi satte oss ner och gick igenom vad som ingick i vårt All inclusive paket som då var i pricip allt. De hade bokat upp oss olika tider för vissa middagar under veckan, samt 30 min gratis massage var som vi skulle få. Jättehärligt!

Vårt rum var Deluxe premium och det var en mysigt och romanstiskt rum som hade alla nödvändigheter, även en adapter som vi själva såklart hade glömt att man behövde.

Själva hoteller skulle jag beskriva som mysigt, romantiskt, vackert och intimt. Där finns ingen direkt riktigt strand utan där är en bukt som man man bada i och sen har de även två pooler, en vanlig och en infinitypool. Där är också som ”klippor” eller vad jag ska kalla det på andra sidan hotellet vid båthuset, där du kan hoppa i och bada. Sen finns det solstolar på olika ställen runt om hotellet så du kan välja vart du vill spendera dagen i solen.

Båthuset besöktes flitigt, där erbjuder de gratis aktiviteter i form av kajak, vindsurfing och vattenskidor. Det var något våra rastlösa själar tyckte var kul. Vi bokade även till en delfin safari som kostade 800:- per person. Det kan vi varmt rekommendera. Dagen började tidigt på morgonen då vi blev upphämtde med en bil som tog oss till en hamn där vi fick hoppa på en båt med ett annat par och åkte ut på havet för att söka efter delfiner, vi såg två stycken och fick även då hoppa av båten och snorkla med dem, vilket var en fantastiskt upplevelse.

På Paradise cove har de några olika restauranger och varje kväll kan du boka för att äta på dem eller så går du bara till deras huvudrestaurang där du kan välja ibland deras tre-rätters meny. Maten var god men vi gillade maten snäppet bättre på nästa hotell vi skulle på bo. Både innan och efter middagen satt vi ofta i deras lounge del och tog en drink, lyssnade på livemusik eller spelade lite biljard.

Efter 7 nätter så kom dom från White sand tours och hämtade upp oss för att köra oss till vårt nästa hotell som var Trou aux Biches Resort. Det ligger på samma sida av Maurituis som Paradise Cove så egentligen skulle man kanske välja ett hotell på andra sidan av Maurituis för att även se det men vi fastande för just dessa två hotell så det fick bli så.

Trou aux Biches är ett större hotell och här är även barnfamiljer välkommna. Här blev vi också carmt välkomnade av deras personal och sedan körda med en golfbil till vårt hotellrum/hus 1km bort från reception och pool. Vi bodde i en Junior tropical suit som var ett stort jättevackert rum med uteplats och även en utomhusdusch som var mysig. Golfbilen ringde vi sen efter varje kväll så den kom och hämtade oss när vi skulle äta middag och tillbaka igen, annars gick det bra att gå längst stranden också.

Här har de en stor pool och även mindre pooler bland rummen i området, vi var bara vid den stora poolen då den var bäst tyckte vi. Här fanns gott om solstolar vilket är väldigt skönt att aldrig behöva kriga för att få en bra solstol på morgonen. Där är också en jättefin strand med turkost vatten där det även finns solstolar. Vi var alltid vid poolen för det var bara där det fanns wifi :). Även på detta hotellet hade de ett båthus med massa aktiviteter som ingick att sysselsätta sig med dagarna långa vilket vi uppskattade.

På eftermiddagarna gick vi ofta och spelade tennis, vilket vi även gjorde på paradise cove. Här fanns många banor och även ett fint gym samt klasser man kunde ta om så önskades.

På kvällarna kunde man välja mellan deras buffé där vi även åt fuktost (supergod) eller så kunde vi boka in oss på någon av deras  fem andra resturanger som hade mat från hela världen. Vi tyckte att maten här var helt fantastiskt, väldigt god och många val, även deras buffé var jättebra. Vi hade Full board plus vilket var lite förvirrande vad det var som ingick för personalen hade inte superkoll men i princip så var det all mat plus vissa drycker inkluderat under frukost, lunch och middag men inte övrig tid under dagen.

Det som vi kände med båda hotellen är att i vårt fall så skulle vi nog endast ha tagit halvpension på båda hotellen då vi inte dricker så mycket alkohol. Dricker man gärna en flaksa vin varje kväll samt något till lunch så är det dock värt det.

Efter 5 nätter på Trou aux Biches så var det dags för hemfärd. Vi hade haft en underbar resa med 28-30 grader varm hela tiden och fått den avslappnande romantiska resan vi hade önskat.

Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan vi kan åka tillbaka och uppleva mer av denna fantastiska ö.

Skrivet av: Jannie & Philip

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Paketresa Mauritius, Émeraude Beach

På den kilometerlånga, vita sandstranden ligger Émeraude Beach Attitude där gästerna åtnjuter en hänförande utsikt över det turkosa havet.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Outrigger Resort

Chosefri lyx på Mauritius gröna och sköna sydkust. Upplev havet och korallreven. Smaka den goda maten! Upptäck den lummiga grönskan och kullarna runt Bel Ombre.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Heritage Awali

I harmoni med naturens egen skönhet bjuder Heritage Awali Golf & Spa Resort, Mauritius en magisk plats med exklusiv service och komfort. Vi rekommenderar detta hotellet till familjer och par samt alla som spelar golf!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Golfresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Mauritius, Heritage Villas

Drömmer du om den perfekta villan? Kika då på våra läckra villor i Bel Ombre, på Mauritius sydkust. I omedelbar anslutning har du en fantastisk golfbana och två förstklassiga hotell.

Läs mer om resan

Generationsresor | Golfresor | Grupp & konferensresor

Resa Mauritius, Shandrani Resort

Shandrani ligger på en egen halv-ö på Mauritius sydöstkust. Hotellet är idealiskt för familjer som vill ha en lyxig resa.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Pointe aux Biches

Barfota. Ställ redan nu in dig på att ta av dig skorna när du checkar in på hotellet för att sedan ta på dem när det är dags att checka ut.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Bröllopsresa Mauritius

Säg ja. Säg det med ett leende. Gärna på en kritvit sandstrand med det gnistrande blå havet som bakgrund. Vi hjälper er gärna att förverkliga drömmen om ett bröllop på Mauritius

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Sydafrika & Mauritius

Upplev det bästa av två världar. Sydafrika och Mauritius är en idealisk kombination där intrycken, smakerna & dofterna stannar kvar länge.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Generationsresor | Golfresor | Rundresor | Safariresor | Sol & Bad

Resa Mauritius, Le Cardinal

Le Cardinal är ett förstklassigt lifestyle hotell som ligger i vackra Trou aux Biches på Mauritius nordvästra kust.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Mauritius, Trou aux Biches Resort

Mauritius mest romantiska hotell? Ja, i alla fall enlig hotellet själva! Trou aux Biches Resort är ett lyxigt hotell som ligger på Mauritius vackra nordvästkust där solnedgångarna är dramatiskt vackra och stränderna pudervita.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness