Kända hotell – The Plaza, New York

Omnämnt i flera filmer, böcker, och annan populärkultur – The Plaza är ett namn som ingen kan ha missat! Detta ikoniska hotell beläget mellan Central Park och Fifth Avenue i New York är ett av de kändaste hotellen i världen och är älskat både av sina gäster och som inspelningsplats i filmens värld. Hotellets exklusiva rum och områdets både inre och yttre väggar har synts i filmer som bland annat The Great Gatsby och The Way We Were, samt har över hundras års erfarenhet av att erbjuda utomordentlig lyx och extraordinär gästvänlighet till alla sina gäster.

Ett av de mest kända hotellen i världen, om det inte faktiskt kändaste, är The Plaza i New York. The Plaza Hotel ägs delvis av Sahara Group och delvis av Kingdom Holidays, och har skötts av Fairmont Hotels & Resorts sedan 1999. Hotellet är det mest ikoniska hotellet i hela New York och ligger i vägkorsningen mellan Central Park och Fifth Avenue, vilket kanske är det bästa läget i hela staden med kort gångavstånd till den bästa shoppingen och skönaste naturen som finns att hitta i New York City.

 

The Plaza Hotel New York.

Det ikoniska The Plaza Hotel New York.

 

Det var en gång någon som sa “Nothing unimportant ever happens at The Plaza” (Inget oviktigt händer någonsin på The Plaza), och då det är ett av USA:s mest hyllade hotell så kan nog detta påstående stämma. Hotellet öppnade upp sina dörrar för gästerna den 1:a oktober år 1907 och på löpsedlarna runt om i världen stod det att det var det bästa hotellet i hela världen. Det är beläget på det mest fashionabla stället i hela New York, och har gått från sitt klassiska 1800-talsutseende till sitt nuvarande restaurerade yttre som kostade hela 450 miljoner dollar!

 

The Plaza sett utifrån Central Park.

The Plaza sett utifrån Central Park.

 

Förutom sitt eget kända namn så har även flera kända ansikten besökt och vistats på detta hotell. Några av de namnen är bland annat ett par av Hollywoods lysande stjärnor Greta Garbo och Elizabeth Taylor; kändisparet John Lennon och Yoko Ono; den legendariska artisten Liza Minnelli; USA:s nuvarande president Donald Trump; och hotellägaren Conrad Hilton … för att bara nämna några få. Dessutom är hotellet en välbesökt destination i filmens värld, då många scener har spelats in både inne och utanför hotellets väggar. För att nämna några få så har vi bland annat den romantiska komedin The Way We Were från 1973 med Robert Redford och Barbara Streisand i rollerna, där detta filmpar möts av en slump vid ingången till The Plaza; den klassiska romantiska komedin där Tom Hanks och Meg Ryan spelar mot varandra i Sleepless in Seattle, och trots dess namn så har ett par scener utanför ingången vid Fifth Avenue faktiskt spelats in här också; och The Great Gatsby från 2013 spelade in sin klimatiska scen på The Plaza.

 

Bakom kulisserna till The Way We Were (1973).

Bakom kulisserna till The Way We Were (1973).

 

The Plaza Hotel New York har några av de mest exklusiva och glamourösa gästrummen och sviterna i hela världen. De flesta av de 282 rum och sviter som finns har utsikt mot antingen själva staden eller innergården, men vissa av sviterna vetter ut mot Fifth Avenue eller Central Park. Alla rummen och sviterna är uppdelade i fyra kategorier och den första är rätt och slätt ”Guest Rooms”. Dessa inkluderar en sitthörna, storslagna sängkläder gjorda med de bästa tygerna, ett stort badrum med mosaikgolv och 24-karat guldinredning. Den andra kategorin är ”The Legacy Suites” som erbjuder en luxuös tillfällig bostad. Varje svit innehåller kostbara material, sofistikerad inredning, förordnad konst och möblemang så väl som andra lyxiga detaljer.

 

Ett av The Plazas kostbara deluxerum.

Ett av The Plazas kostbara deluxerum.

 

Den tredje kategorin är enbart kallad för ”Suites”. Dessa erbjuder sensationell skönhet, lyx, och elegans i de traditionellt inredda öppna ytorna. Alla är även utsmyckade med de klassiska toucherna som The Plaza är kända för. Den sista kategorin, och den absolut mest exklusiva, är de sviter som kallas för ”One of a Kind Suites”. Dessa legendariska sviter levererar enastående prakt och bekvämlighet, samt har en alldeles unik design. Varje svit har blivit noggrant designade efter ett tema inspirerat av den ikoniska historian som The Plaza innehar.

 

Royal Three Bedroom Suite på Plaza Hotell

Bara en liten del ur den majestätiska Royal Suite Three Bedrooms som är en av The Plazas One of a Kind Suites.

 

För att riktigt förstå praktfullheten som kommer med namnet The Plaza så är det bara att titta på alla priser och utmärkelser som hotellet har fått. De mest prestigefyllda av dessa priser är ”Travel & Leisure’s 2010 World’s Best Award”, ”Elite Traveler 2010 Top 101 Suites in the World”, ”2013 U.S News and World Report’s Best Hotels in the USA”, samt ”Conde Nast Traveler’s Choice Award – Top 25 Luxury Hotels in the USA”.

Balsalen på Plaza Hotel

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan