Tre konferenstips 2020

Vi ser ett par tydliga trender vad gäller konferensresmål och framför allt önskemål från våra kunder; Att utforska våra grannländer är trendigt och detta är också en trend som syns i resten av världen. Skandinavien är hett just nu!

Lusten och längtan att komma till varmare breddgrader under våren och hösten har inte minskat men vi ser ett allt större intresse för vårt närområde och då speciellt resmål som kan bjuda på lite annorlunda och exotiska miljöer. Två bra exempel på detta är Lofoten i Norge och Färöarna, som ingår i det Danska konungariket men som är självstyrande i många viktiga lokala frågor. Dessa båda resmålen bjuder på hissnande vackra miljöer och inte ofta’riviera-sol’ och 25 grader varmt. Men, detta är också charmen.

Lofoten

Lofoten hittar man på 68:e breddgraden och sticker ut som en tunga från den dramatiska kusten. Man är alltså en bra bit över polcirkeln vilket i sig är en mäktig upplevelse. Addera sedan imponerande berg, djupa fjordar och, något överraskande, långa vita sandstränder så förstår man varför Lofoten är ett hett resmål. Här finns gott om upplevelser också. Vi rekommenderar att man gör en havsörnssafari där chanserna är goda att få se denna mäktiga rovfågel. Med ett vingspann på mellan 190-230cm så är det en imponerande syn! Man kan också ta en 4-timmars fisketur med en traditionell fiskebåt och kombinera detta med en god lunch ombord. Givetvis måste man ju också ha en liten tävling om vem som fångar den största fisken. Andra aktiviteter är fjälltur, åka skoter och bara strosa runt i Svolvær och kika på det dagliga, lokala livet. Från slutet av maj till mitten av juli kan man uppleva midnattssol och från september till mitten av april kan man se norrsken. Lättast att ta sig till Lofoten är med flyg till Evenes (Harstad-Narvik) där kapaciteten är bäst för grupper. Är man en mindre grupp fungerar även Svolvær och Leknäs mycket bra. Även Bodö kan fungera men transfern blir ganska lång upp till Svolvær.

Färöarna

Många känner till Färöarna som ‘lingon nation’ i fotboll, något som man möjligen kan hålla med om, men detta lilla ö-rike är så mycket mer. Färöarna ligger nästan rakt norr om de Brittiska öarna, ungefär i höjd med Sundsvall. Hit flyger man på drygt 2 timmar från Köpenhamn med SAS och det finns givetvis goda möjligheter att ansluta från både Göteborg och Stockholm.

Klimatet är milt Atlantenklimat och Golfströmmen gör att vintrarna har en medeltemperatur om cirka 3 grader. Under sommaren stiger medeltemperaturen till cirka 11 grader och varmast blir det i perioden maj-oktober. Man slås av hur otroligt grönt allting är och här växer inga buskar eller träd naturligt.

Liksom Lofoten så är fokus på naturupplevelser när man besöker Färöarna och de dramatiska klippformationerna med havet som back drop kan få vem som helst att tappa andan. Att cykla eller hika blir en självklarhet på resan, likaså att besöka de små pittoreska byarna såsom Saksun. I huvudstaden Torshavn finns en del bra restauranger som bjuder på både lokala och internationella läckerheter. Hotellen är en trång sektor då det är ont om hotellbäddar. Man bör boka sin konferensresa MINST 10-12 månader i förväg om man vill vara säker på att få plats. Mindre grupper är naturligtvis lättare och det är såklart också en fördel om man kan dela rum.

 

Lissabon

Ett annat resmål som efterfrågas just nu är Lissabon. Denna fantastiska huvudstad, belägen längst ner västerut i södra europa, bjuder på skönt klimat, kultur & historia och ett riktigt bra kök. Här finns också många varianter på boende. Kanske vill man bo inne i den pulserande stadskärnan eller föredrar man de mer sofistikerade städerna Cascais & Estoril? Vi har också ett par riktigt fina alternativ på landsbygden, cirka 1-1½ timmes bilkörning från Lissabon. Här kan man koppla av i lantlig miljö och göra vinprovningar eller cykla runt i landskapet. Prisläget är bra och det finns ett par olika flygalternativ med direktflyg från både Stockholm och Köpenhamn.

Lissabon är fullt av mysiga caféer & trendiga barer och man hittar ett gäng riktigt bra restauranger där allt från lokala specialiteter till crossover mat serveras. Här finns hur mycket som helst att hitta på och vi har bland annat gjort matlagningsevent, promenader i stadsdelarna Alfama och Bairro Alto där vi hoppar på 28:ans spårvagn för att komma upp till stadsdelen som ligger uppe på en av kullarna i stan. Golf är naturligtvis ett annat populärt inslag om man åker på konferensresa till Lissabon. Här finns en handfull banor som ligger inom 1 timmes bilresa från Lissabon, bland annat berömda Quinta da Marinha.

Vi har såklart en stor palett av olika resmål och hittils 2020 har vi bokat en del av våra kunder till Dubai, Verona, Warszawa, Island, Dublin & franska rivieran. Hör av dig så kikar vi på en lösning till dig och ditt företag.

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan