Exklusiva camps och lodger del 1 – Uga Escapes Chena Huts, Sri Lanka

På ön Sri Lanka utanför Indien ligger Uga Escapes Chena Huts mitt ibland Sri Lankas tropiska stränder och exotiska natur i nationalparken Yala. Naturen som omgiver Chena Huts är det som har inspirerat till själva hotellet, och stugorna är utvecklade att matcha den tropiska djungeln och de fantastiska vyerna över vattnet. På Uga Ecapes Chena Huts går det att koppla av i sin luxuösa privata stuga samtidigt som en omringas av den grönskande lankesiska naturen och har även chansen att få syn på en leopard i det vilda!

Uga Escapes Chena Huts ligger i nationalparken Yala på ön Sri Lanka utanför Indien. Den närmsta staden Tissamaharama ligger bara ett par mil ifrån hotellet, samt bara några minuter ifrån vägen som går mellan Tissamaharama och Yala. En av anledningarna till att hotellet ligger så pass avlägset som det ändå gör är för att kunna skapa en perfekt tillflyktsort för sina gäster – en tillflyktsort mitt i den magnifika naturen som finns i Yala-nationalpark. Chena Huts fokuserar på att bevara och omfamna naturen som finns här, och ta vara på de möjligheter som finns att upptäcka i den lankesiska flora och faunan. Här kan man bland annat åka ut på spännande safariturer ute i nationalparken Yala, samt fågelskådning i Bundala, alla med erfarna guider.

Ordet safari kommer från det gamla arabiska ordet för ”byteshandel”, men har senare kommit in i språket swahili som där betyder ”resa”. Och safari är synonymt med att resa, särskilt i västvärlden. En safariresa kanske drar tankarna till afrikanska länder så som Kenya och Tanzania, och att beskåda de välkända djuren så som lejon och elefanter. Men att åka på safari i Asien är inget ovanligt, där det bland annat går att åka ut på safari för att se stora katter så som tigrar och leoparder. Och det är precis vad du kan göra på resan till Sri Lanka: åka på safari för att få syn på leoparder! Nationalparken Yala är nämligen hem för dessa ståtliga katter och är inte ovanliga att få syn på. Tillsammans med en luxuös vistelse till Uga Chena Huts och safari blir denna resa till Sri Lanka garanterat en oförglömlig sådan!

 

Stranden nära Chena Huts på Sri Lanka

Sri Lanka bjuder på makalösa stränder. Den här alldeles vid resorten.

 

Att bo hos Uga Escapes Chena Huts

Detta femstjärniga hotell lever upp till sitt rykte med deras exklusiva och luxuösa stugor! Man kan väl knappast kalla dem för stugor då dessa fjorton boenden är som privata små lyxiga hus med tillhörande stora trädgårdar och privat pool! Vissa av dem är belägna vid den glittrande lagunen, medan vissa är gömda inne i den tropiska djungeln fast med direkt tillgång till stranden och havet. Vattnet är en väsentlig del av Chena Huts, och vågorna från havet kan till och med höras upp till restaurangerna.

Varje boende har en stor dubbelsäng och en stor soffa att koppla av i, samt ett stort badkar där två får plats i samtidigt. Inredningen går i harmoniska naturfärger med gröna undertoner, samt är väggarna pryda med bilder på Yalas permanenta gäst, leoparden. Eftersom Chena Huts vill vara så miljövänliga som möjligt så har alla stugor blivit placerade mellan träden och buskarna på ett så skadefritt vis som möjligt. Detta har gjort att vissa verandor till stugorna är omringade av stora träd som varit där långt innan Chena Huts bestämde sig för att bygga sitt hotell här.

Stugorna är noggrant utrustade för att kunna förse sina gäster med allt man kan tänkas vilja ha på sin resa hit till Chena Huts. Känslan av att vara ett med den lankesiska naturen är i fokus här, och det är inte svårt att undgå när till exempel stugorna är byggda på det sättet att naturen är runtomkring dig hela tiden, istället för att bara vara framför dig. Med dess perfekta läge mellan all vegetation inger det en privat atmosfärs, så pass att det går bra att gå runt naken utan att någon upptäcker dig! Eller, ja, en och annan ödla kanske ser dig då de inte är helt ovanliga gäster här.

 

Rum ut i det fria på Uga Escapes

Naturskön inredning i Chena Huts stugor!

 

Leopardsafari och SPA på en och samma plats

En av de främsta anledningarna att göra en resa till Uga Escapes Chena Huts är för att gå på leopardsafari. Faktum är att nationalparken Yala inte bara är hem för leoparden, utan här finns den största mängden av leoparder på ett och samma ställe i hela världen. När du bor på Chena Huts har du privilegiet att kunna åka ut i nationalparken från tidigt på morgonen till sent på kvällen för att få syn på denna ståtliga stora katt – ett måste på resan till Sri Lanka! Förutom leoparder sprudlar naturen här på djurliv, bland annat finns här över 200 fågelarter och mängder av olika däggdjur så som vänliga och söta apor.

Förutom denna fantastiska safariupplevelse så finns det inte så mycket annat att göra hos Chena Huts när det kommer till fysiska aktiviteter. Det mesta av dagen spenderas med att slappna av vid poolen eller i sin privata stuga, njuta av utsökta måltider, eller svalka sig med en nyplockad kokosnöt. Trots att havet och stranden är så pass nära så är ett besök till stranden inte att rekommendera då vågorna och undervattensströmmarna är så starka här att det blir en farorisk. Men detta är inga problem för den som bara vill slappna av på sin resa, och för att späda på lyxiga ännu mer så har Chena Huts även sitt egna exklusiva spa. Efter en hel dag ute på safari är en spadag något som din hy kommer att skrika efter. På spaavdelningen, som är en av de bästa i hela Yala-området, kan du njuta av att någon annan tar hand om dig och skämma bort dig själv med några av deras behandlingar, till exempel aromaterapi och föryngrande skönhetsbehandlingar.

 

Leopard-safari på Sri Lanka

Åk på safari och få chansen att se livs levande leoparder.

 

Om du är sugen på att göra en resa till Sri Lanka, närmre bestämt Yala-området, så är Uga Escapes Chena Huts ett måste! Deras stugor är ljuvliga, privata, exklusiva och perfekta att slappna av i och komma bort ifrån vardagsstressen. Chena Huts är den perfekta destinationen på Sri Lanka för en kombination av total avslappning, vacker natur och chansen till ett oförglömligt möte med leoparden!

Läs mer om vad Uga Escapes Chena Huts har att erbjuda på deras hemsida.

Läs mer om Moments paketresor till Sri Lanka.

Bildkällor: Uga Escapes Chena Huts

Skrivet av: Moments

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Resa till Sri Lanka, 10 nätter

Sol och bad är ju alltid underbart, men VAR man lägger sin handduk är långt ifrån oviktigt. Och vad vore lata dagar i solen om det inte fanns spännande aktiviteter att varva med? På Sri Lanka hamnar du mitt i målbilden direkt.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Rundresa Sri Lanka, 12 nätter

På denna fantastiska rundresan får du uppleva en undangömd pärla i kombination med ett av de nyaste, snyggaste hotellen vi sett på Sri Lanka. Utöver detta lovar vi att Sri Lankas vackra natur kommer att göra intryck som varar länge...

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Rundresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Kombinationsresa Sri Lanka & Maldiverna

Paradis möter Paradis. Njut av en fantastisk kombinationsresa och upplev både Sri Lanka & Maldiverna.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Kombinationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Rundresa Sri Lanka, 7 nätter

Denna spännande rundresan bjuder på några av Sri Lankas vackraste platser där underskön natur blandas med kristallklart vatten och vidsträckta sandstränder.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Rundresor | Sol & Bad | Spa & Wellness