Vår resa till Aruba och Bucuti & Tara

Resan startade tidigt med ett morgonflyg från Göteborg till Amsterdam. Kort väntetid och byte av plan sedan dags för långflygningen till Aruba. Vi landade precis som man beskriver det på ”one happy island”!

Aruba är fullt av vänliga människor som gärna hjälpte till, en smidig taxiresa och strax efter satt vi i hotellfoajén med ett glas iskall champagne! På vår resa valde vi att bo på Bucuti & Tara Beach Resort. Låg direkt på den berömda stranden Eagle Beach. Vi hade bokat på Tara-avdelningen, fick ett jättefint rum med altan mot havet. Jättebekväma sängar, litet pentry och välstädat och modernt. Läget var underbart, vi kunde lyssna på vågornas brus och ett par steg från altanen fick vi sand mellan tårna.

Alltid lediga solstolar, en fräsch pool och mycket rent och snyggt runtomkring. På kvällarna samlades man runt utebaren och tog en kvällsdrink. Härliga och sociala gäster som pratade om allt mellan himmel och jord. Många gäster från Amerika som var nyfikna på Sverige på ett positivt sätt.

Frukosten var ljuvlig, och vi provade även restaurangen en kväll. Mycket god mat och bra service från personalen. Har nog aldrig ätit så god mat under en resa. Vi åt mest fisk och skaldjur under vår tid på ön, men det fanns allt att välja mellan. För att nämna några ställen:

Passion of the Beach, ligger på Eagle Beach – Ljuvlig mat i vacker miljö. Sitter med fötterna i den vita lena sanden. Tips att sitta där under solnedgången, magiskt!

Riccardo blev en favorit, härlig miljö.

Vi hyrde bil en dag, lätt att köra, samma trafikregler som hemma. Avstånden är små så man hinner med mycket på en dag eller två. Vi körde till Baby Beach, en strand i en mysig liten bukt.
Vi åkte till fyren, fantastisk utsikt över ön. Vi åt på Zeerover, det får man absolut inte missa! Ett väldigt enkelt ”hak” med plaststolar och bord. Man köper sin fisk o skaldjur i en lucka, betalar – obs! De tar endast kontanter. Man får en nummerlapp sedan är det bara att slå sig ner. Efter en stund dyker det upp nygrillad fisk och skaldjur, kan fortfarande känna hur det smakade.

Hotellet hjälpte oss att boka en utflykt till Renaissance Island. Man åkte taxibåt ut till denna privata ö. Solade, badade och massage. Behandlingen utfördes i små hus ute på bryggor med underbar utsikt och avskildhet. Att få se de berömda pink flamingos var såklart en höjdpunkt på dagen. God mat och dryck fanns där också sedan tog man taxibåten tillbaka när man kände sig nöjd.

En kväll provade vi lyckan på Casinot, men tyvärr…vi är tillbaka i Sverige och jobbar på som vanligt. Tillbaka i kalla Sverige så tänker vi tillbaka på vår resa med värme. En härlig ö med underbar miljö. Trevliga människor, ingen kriminalitet, fantastisk mat och kritvita stränder. Med god hjälp från Annika såsom tips, hjälp med bra effektiva flygtiderna och hennes erfarenheter från resmålet gjorde vår resa till ett minne för livet.

Skrivet av: Anna-Karin

Dela i sociala medier:


Bokningsförfrågan


Liknande Resor

Resa Aruba, Manchebo Hotel

Välkommen till Aruba i södra Västindien eller som lokalbefolkningen kallar sin ö ”One happy island”. Här njuter man av lata dagar på stranden och lugna romantiska kvällar.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad

Resa Aruba, Bucuti & Tara Beach Resort

Bonbini! Välkommen till Arubas kritvita stränder, varma sol, kristallklara vatten och vänliga befolkning

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad