Vår resa till Mauritius och Heritage Awali

Den 20 februari 2016 var äntligen här. Vad vi hade längtat och sett fram emot detta. Vi hade väldigt höga förväntningar på Mauritius, hört en del, varit ute på internet och kollat olika sajter. Och nu äntligen bar det iväg!

Vi lämnade ett regnigt och blåsigt Göteborg tidigt på morgonen och körde bilen mot Kastrup.  Detta gick väldigt smidigt och väl på Öresundsbron kände vi att nu är vi verkligen på väg.  Nu hade äventyret börjat. Väl incheckade och klara gick vi mot vår Gate. Vi flög med Emirates och deras A380. Bara flygningen i sig var en upplevelse.  Vilken service, vilken mat och dryck för att inte tala om underhållningen, det fanns allt man kunde önska sig. Mellan landning i Dubai och vi var lite trötta men snart satt vi på nästa A380 som styrde mot Mauritius.

Väl framme tog vi en taxi till Heritage Awali Golf and Spa Resort.  Taxin hade vi förbokat via hotellet och även detta fungerade väldigt bra. Trots att vi hade varsin resväska plus golfbagar fick vi med oss allt. Tur att det finns takräcken även på Mauritius.

Det bar iväg på kurviga vägar mellan sockerrörsfälten  och framme på hotellet välkomnades vi av ett trumsolo.Våta handdukar delades ut som vi kunde torka oss med.  Stegen gick in mot hotellets reception och synen som mötte oss var nästan overklig.  Ljummen vind blåste lätt, vackra pooler, stranden och havet som låg utanför med sitt turkosa vatten.

Stranden lockade och där blev vi denna första dag.  Bekväma solstolar och något gott att dricka så var vi hemma. Bruset från vågorna som bröt utanför vid korrallrevet hade en sovande  effekt . Middag på kvällen med ett gott vin och dagen var fulländat.

Då vi älskar att spela golf så var detta ett av syftena med resan. Hade fått indikationer på att golfbanan som låg en liten bit från hotellet var superb. Golf ingick vid boende på hotellet så vi hade bokat upp många teetimes. Hotellets shuttelbuss tog oss på ett par minuter till golfbanan och där blev vi väl bemötta. Vi hade tänkt att dra klubborna runt banan men värmen satte stopp för det. Vi hyrde golfbil och det var nog klokt.

Banan hade vi sett på TV året innan då Europa Touren för herrar spelades där så vi väntade oss en tuff bana, vilket stämde. Första dagen spelade vi själva men under resten av vistelsen spelade vi även ihop med par från bl a Sydafrika, Schweiz, Belgien , Danmark.  Detta är en utav charmen med golfspel, man möter folk från världens alla hörn.

En dag bestämde vi oss för att hyra taxi. Chauffören lade upp rutten i samråd med oss. Vi besökte en Teafabriken Bois Chéri  som ligger i Södra delen på ön. Här gick vi fabriksvisning och provsmakade säkert 10 olika sorters tea.

Vi tog oss vidare till Chamarel ett vackert område med vattenfall  och grönska.  Här finns Coloured Earths of Chamarel. Jorden här är i sju olika nyanser, sägs bero på metalliska ämnen i jorden. Väldigt vackert och annorlunda. Ett besök på Chamarels Romfabrik hann vi också med. Rundtur och provsmakning.

Ut på havet ville vi och vi bokade en båttur. Visade sig att vi delade båten med ett annat par från Spanien, vilket var väldigt trevligt. Vi möttes vid vattenbrynet tidigt på söndagsmorgonen och himlen öppnade sig . Regnet fullkomligt bara öste ner och det kändes sådär. Bor man i Göteborg vet man att det kan regna väldigt mycket och länge. Men inte på Mauritius här regnar det kraftigt en kort stund och sen blir det uppehåll, även denna söndagsmorgon.

Vi tog oss utanför korallrevet och styrde mot delfinerna.  Fick se delfiner för första gången i livet, visade sig att dom är väldigt snabba och svåra att fånga på bild.  Vidare åkte vi till en liten ö där vi ankrade och skulle få lunch från grillen utav våra guider. Himlen öppnades sig igen, denna gång med en stark vind. Vi stod under en liten presenning mellan palmerna och funderade på livet. Detta hindrade inte våra guider utan dom bjöd på en utsökt lunch, bestående av grillad kyckling, korv och hummer, med en coleslaw  till. Som tidigare på dagen blev det uppehåll och båtresan hem gick lugnt och fint.

Sammanfattningsvis vill jag säga att Mauritius helt klart är värt att besöka. Att sitta vid vattnet och höra vågornas brus, se ut över horisonten, ha lyckan att kunna bo på ett fantastiskt fint hotell med bra service och god mat och dryck, då njuter man av livet.

Vill även passa på och tacka Marcus på Moments för hans engagemang och hjälp så att vår resa skulle bli så bra som vi önskade, det blev den. Stort Tack!

Vid pennan  Catharina Dempe och Jonas Claesson

Skrivet av: Catharina Dempe & Jonas Claesson

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Paketresa Mauritius, Émeraude Beach

På den kilometerlånga, vita sandstranden ligger Émeraude Beach Attitude där gästerna åtnjuter en hänförande utsikt över det turkosa havet.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Outrigger Resort

Chosefri lyx på Mauritius gröna och sköna sydkust. Upplev havet och korallreven. Smaka den goda maten! Upptäck den lummiga grönskan och kullarna runt Bel Ombre.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Heritage Awali

I harmoni med naturens egen skönhet bjuder Heritage Awali Golf & Spa Resort, Mauritius en magisk plats med exklusiv service och komfort. Vi rekommenderar detta hotellet till familjer och par samt alla som spelar golf!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Golfresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Mauritius, Heritage Villas

Drömmer du om den perfekta villan? Kika då på våra läckra villor i Bel Ombre, på Mauritius sydkust. I omedelbar anslutning har du en fantastisk golfbana och två förstklassiga hotell.

Läs mer om resan

Generationsresor | Golfresor | Grupp & konferensresor

Resa Mauritius, Shandrani Resort

Shandrani ligger på en egen halv-ö på Mauritius sydöstkust. Hotellet är idealiskt för familjer som vill ha en lyxig resa.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Pointe aux Biches

Barfota. Ställ redan nu in dig på att ta av dig skorna när du checkar in på hotellet för att sedan ta på dem när det är dags att checka ut.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Bröllopsresa Mauritius

Säg ja. Säg det med ett leende. Gärna på en kritvit sandstrand med det gnistrande blå havet som bakgrund. Vi hjälper er gärna att förverkliga drömmen om ett bröllop på Mauritius

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Sydafrika & Mauritius

Upplev det bästa av två världar. Sydafrika och Mauritius är en idealisk kombination där intrycken, smakerna & dofterna stannar kvar länge.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Generationsresor | Golfresor | Rundresor | Safariresor | Sol & Bad

Resa Mauritius, Le Cardinal

Le Cardinal är ett förstklassigt lifestyle hotell som ligger i vackra Trou aux Biches på Mauritius nordvästra kust.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Mauritius, Trou aux Biches Resort

Mauritius mest romantiska hotell? Ja, i alla fall enlig hotellet själva! Trou aux Biches Resort är ett lyxigt hotell som ligger på Mauritius vackra nordvästkust där solnedgångarna är dramatiskt vackra och stränderna pudervita.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness