Vår resa till Reunion & Mauritius

När vi letade efter en annorlunda resa för familjen, inför min 50-års dag, fastnade vi till slut for ”kombon” 1 vecka på Reunion Island och 1 vecka på Mauritius.

Marcus på Moments hjälpte oss att skräddarsy resan, och delade engagerat med sig av all sin kunskap och erfarenhet av dessa båda öar så att resan blev som vi önskade – ett paket med både äventyr och upptäcktsfärder, kombinerat med skön, avkopplande lyx och bad på kritvita sandstränder.

Mauritius har väl alla hört talas om, men vad är Reunion för ett ställe? Ja, det ar svårt att förklara men Reunion liknar inget annat ställe vi hade rest till tidigare. Inget fel på Mauritius, men det som etsat fast sig i minnet blev vår vecka på Reunion Island. Ön Reunion är helt unik och gudomligt vacker. Reunion är en av världens yngsta öar vilket främst märks på den aktiva vulkanen på sydöstra sidan på ön. Lava-floden som bildades 2007 (vid senaste stora utbrottet) bildar nu en unik kontrast mot allt det gröna, och det var en spännande känsla att kunna vandra runt på den kolsvarta lavan som går som bred motorväg från toppen av vulkanen och ner i Indiska Oceanen. Man verkligen ”ser” ön växa vidare, då små växter har slagit rot i den karga lavan och har påbörjat återskapandet av naturen.

Att åka runt på Reunion är som att befinna sig mitt i en filminspelning med en helt unik fauna och natur. Tropisk grönska, spetsiga bergstoppar med helt lodräta väggar och kraterdalar där stora och små vattenfall skapade magiska kulisser. Våra upptäcktsfärder till Le Maido, Grand Galet samt Cilaos var alla fantsatiska och att rekommendera. Framförallt var de slingriga vägarna upp på bergen ett hissnande äventyr i sig.

Vi valde även att ta en helikoptertur över ön, och detta visade sig vara en ”once-in-a-lifetime” upplevelse och något som inte får missas (även om det kostar en hel del). Vår pilot flög oss till ställen som enbart kan nås med helikopter. Vi flög över berg, ner i dalar och fortsatte in i smala Canyons för att mötas av en magisk vägg av vattenfall som störtar 100-tals meter ner i ravinen. Detta var en helt unik upplevelse och en upplevelse vi aldrig kommer att glömma!

Efter en vecka med äventyr var det dags att flyga vidare till Mauritius. Det var en kort flygtur på 20 minuter, med en gigantisk Airbus 340 – lite komiskt val av flygplan, men det var faktiskt fullsatt. Även om Mauritius är granne med Reunion så ar ön helt annorlunda. Vyerna ar inte lika dramatiska och det odlas sockerrör överallt. Då vi hade haft en vecka av äventyr var det nu skönt att checka in for en vecka med sol och bad.

Hotellet (Le Cardinal) ligger i princip på stranden och efter frukost går man de 10 stegen ner till hotellets privata strand och njuter av lugnet och utsikten. Vi gjorde några utflykter till bland annat Grand Baie dar det finns trevliga restauranter och shopping. Våra barn tog även lokalbussen till Port Louise där de hittade en Mc Donalds och trevliga basarer.

När det var dags för mig att fylla 50 så hade övriga familjen bokat en heldags segling till öarna norr om Mauritius. Detta blev en helt magisk dag med familjen. Stränderna i lagunen på Flat Island var verkligen som i resebyråerna – kritvit sand och azur blått vatten. Vi snorklade i reven och såg massor av färgglada fiskar. På öarna finns även kolonier av de vackra fåglarna (white-tailed tropicbird) som Air Mauritius har valt som logotyp. På ön hade familjen (mha besättningen) fixat grill-buffé och till och med en tårta. Det var helt fantastiskt att sitta på en tropisk ö med närmaste familjen och fira sin födelsedag. Något jag/vi aldrig kommer att glömma.

Efter sju dagar på Mauritus var det så dags att flyga hem till Sverige igen. Summerat så var den perfekta kombon för en aktiv och nyfiken resenär, som uppskattar både äventyr och relax och bad vid en lugn privat strand. Hotellen som valts ut med omsorg med hjälp av Moments (Diana Lodge och Blue Margouillat på Reunion och Le Cardinal på Mauritius) var riktiga ”hidden gems”. Inga stora turistkomplex utan mindre unika hotell med få rum med fantastisk service och mat.

Fantastiska vattenfall och natur
Detta vattenfall är troligtvis helt naturligt
Detta berg är minst sagt högt och brant
Bada på Mauritius
Vissa är flyttfåglar från Sverige
Lava som har stelnat
Detta är på lavabeach
Så här är det att flyga privat
Välj en rund- eller paketresa med oss till Mauritius
På en paketresa med oss
Detta par ser ut att en lyckad sammanhållning på en rolig resa
Vilken fantastisk vy!
Solnedgångarna här kan bli mycket vackra
Bassängen ligger högt beläget
Res med oss till Mauritius
Denna vy är nog ganska svårslagen

Skrivet av: Familjen Barkman

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Paketresa Mauritius, Émeraude Beach

På den kilometerlånga, vita sandstranden ligger Émeraude Beach Attitude där gästerna åtnjuter en hänförande utsikt över det turkosa havet.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Outrigger Resort

Chosefri lyx på Mauritius gröna och sköna sydkust. Upplev havet och korallreven. Smaka den goda maten! Upptäck den lummiga grönskan och kullarna runt Bel Ombre.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Heritage Awali

I harmoni med naturens egen skönhet bjuder Heritage Awali Golf & Spa Resort, Mauritius en magisk plats med exklusiv service och komfort. Vi rekommenderar detta hotellet till familjer och par samt alla som spelar golf!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Golfresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Mauritius, Heritage Villas

Drömmer du om den perfekta villan? Kika då på våra läckra villor i Bel Ombre, på Mauritius sydkust. I omedelbar anslutning har du en fantastisk golfbana och två förstklassiga hotell.

Läs mer om resan

Generationsresor | Golfresor | Grupp & konferensresor

Resa Mauritius, Shandrani Resort

Shandrani ligger på en egen halv-ö på Mauritius sydöstkust. Hotellet är idealiskt för familjer som vill ha en lyxig resa.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa till Mauritius, Pointe aux Biches

Barfota. Ställ redan nu in dig på att ta av dig skorna när du checkar in på hotellet för att sedan ta på dem när det är dags att checka ut.

Läs mer om resan

Familjeresor | Sol & Bad

Bröllopsresa Mauritius

Säg ja. Säg det med ett leende. Gärna på en kritvit sandstrand med det gnistrande blå havet som bakgrund. Vi hjälper er gärna att förverkliga drömmen om ett bröllop på Mauritius

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Sydafrika & Mauritius

Upplev det bästa av två världar. Sydafrika och Mauritius är en idealisk kombination där intrycken, smakerna & dofterna stannar kvar länge.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Generationsresor | Golfresor | Rundresor | Safariresor | Sol & Bad

Resa Mauritius, Le Cardinal

Le Cardinal är ett förstklassigt lifestyle hotell som ligger i vackra Trou aux Biches på Mauritius nordvästra kust.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Mauritius, Trou aux Biches Resort

Mauritius mest romantiska hotell? Ja, i alla fall enlig hotellet själva! Trou aux Biches Resort är ett lyxigt hotell som ligger på Mauritius vackra nordvästkust där solnedgångarna är dramatiskt vackra och stränderna pudervita.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness