Vår resa till Zanzibar och Pemba Island

Efter en smidig flygresa med Qatar Airways, från Köpenhamn via Doha, landade vi på Zanzibars flygplats. Vi blev upphämtade av en bil från Hotel Z som ligger på norra Zanzibar där vi skulle tillbringa vår första vecka. Bilfärden tog ca 1,5 timme och det var ett utmärkt tillfälle att få se lite mera av denna ö.

Då vi kom fram till Nungwi där hotellet låg blev vi väldigt trevligt mottagna med en svalkande drink och en rundvisning av hotellet. Z Hotel är ett ganska litet, familjärt hotell som ligger på den bästa delen av stranden. Fina rum med alla bekvämligheter och en serviceinriktad personal. Tidvattnet på denna sidan av ön är mindre uttalad än runt andra delar. Även om vattnet drog sig utåt under dagen så var det fullt möjligt att bada. Otroligt varmt vatten och likaså i luften, här krävs det rejäla mängder solskydd! Många ”beachboys” på stranden som försökte sälja utflykter. Detta kändes lite påträngande stundtals när vi var ute och promenerade, men ju fler dagar vi varit på plats, desto mer lät dom oss vara i fred.

Vi valde att ta en dagsutflykt till Zanzibar Town och bl a besöka Prison Island med alla sköldpaddor. Sedan fortsatte vi med vandring i Stonetown som är ett myller av människor och trafik. Vår guide var inte så duktig på engelska vilket gjorde att en del av upplevelsen gick lite förlorad, så ett tips är att ställa krav på att guiden pratar engelska redan då utflykten bokas.

En av oss är väldigt fiskeintresserad så givetvis blev det även denna gång en fisketur! Höjdpunkten av våra utflykter var en eftermiddag på ”Cheetah´s Rock”. Vi blev tipsade om detta av 2 svenska par som bodde på samma hotell. Detta är en ranch som ligger på Zanzibars västra sida och drivs av tyskan Jenny. Här tar hon hand om djur som inte hade klarat sig av olika orsaker. Bl a har hon ett vitt lejon, hyenor, zebra, lemurer mm. Och givetvis en cheetah (gepard) vid namn Tyson. Vi fick berättat för oss historien bakom varför varje djur finns här samt umgås med alla djuren (förutom att vi ej fick gå in hos den vuxna hyenan eller lejonet). Nämnas bör att Jenny tränar alla djuren på belöningsbasis och att det inte förekommer några som helst droger här! Priset är 140 dollar per person vilket ju inte är helt billigt, men värt varenda dollar då detta drivs helt ideelt. Bokning går endast att göra direkt via mail till Jenny. Kontaktuppgifter hittar man på hennes hemsida. Då det gäller mat så finns det mesta att välja på och det smakar bra. Priserna varierar och ligger högst på hotellen men man hittar många fantastiska restauranger längs med stranden.

Efter 1 vecka var det dags att ta sig tillbaka till flygplatsen för att efter en ca 30 minuters flygtur landa på Pemba Island och the Manta Resort, som ligger norr om Zanzibar. Här blev vi också upphämtade av hotellets bil och efter en skumpig färd kom vi fram till ett litet paradis. Detta hotell är känt för sitt undervattensrum! Även här möttes vi av en svalkande drink och blev presenterade för en kille som skulle se till att serva oss under vår vistelse.

Vi bodde i en fantastisk bungalow som bestod av ett rum på ca 50 kvm och en uteplats på ca 30 kvm! Här hade vi all-inclusive helt utan buffeer, allting serverades som a la carte och det fanns ett par rätter att välja på till varje måltid. Både maten vinerna var goda och det räckte med att vi första dagen gick och hämtade ett glas vin och några öl att avnjuta på uteplatsen efter sol och bad, för att vi återstående dagar alltid fick en kylväska med vin, öl och snacks till rummet på eftermiddagen! Här var tidvattnet väldigt uttalat, under flertalet timmar dagligen gick det inta att bada i havet (men det fanns ju pool). En fantastisk sak på detta ställe var att i all-inclusive ingår en valfri spa behandling dagligen, så det blev många massage, manikyr och pedikyrbehandlingar!

Utflyktsmässigt finns det inte så mycket att välja på om man bortser från aktiviteter kopplat till havet. Vi tog en promenad till en fyr och fick då samtidigt träffa bybor i trakten. Hann även med en fisketur och lite snorkling. Detta hotell är ett ställe som lämpar sig för total avslappning! Sista kvällen fick vi en seafood middag uppdukad för enbart oss på stranden, en otrolig avslutning på denna resa.

Väl tillbaka i Zanzibar Town hade vi rätt många timmar på oss innan flyget hem gick. På rekommendation av Annika tog vi en taxi till The Serena Hotel där vi i lugn och ro avnjöt en lunch samt fick utnyttja dusch och hotellets övriga utrymmen kostnadsfritt!

Stort tack till Moments och framför allt Annika som hjälpte oss att komponera ihop denna resa! Som vanligt klaffade allt och vi kom hem med många fina minnen!

Skrivet av: Susan & Rikard

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Resa Zanzibar, Baraza Resort

Det finns många paradis här på jorden, men väldigt få har ett av världens 60 bästa hotell och en strand som rankas som en av världens 30 bästa. Välkommen till Baraza på Zanzibar!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa till Zanzibar, The Residence

Den bedårande vackra kryddön Zanzibar är ett fantastiskt komplement till en safariresa och vi har valt ut ett av Zanzibars vackraste hotell för att du ska få bästa möjliga upplevelse.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa Pemba Island, The Manta Resort

Det handlar inte om femstjärnig, överdådig lyx. Det handlar om lyxen i att finna det oupptäckta, det intima och den familjära känslan som The Manta Resort förmedlar.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Resa Tanzania, The Z Hotel, Zanzibar

Detta exklusiva boutiquehotell ligger beläget på norra delen av Zanzibar där ni har Indiska Oceanens pudervita sandstränder direkt utanför dörren. Resorten ligger skönt inbäddad bland kokospalmer, tropiska trädgårdar och givetvis de fantastiska stränderna.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Safariresor | Sol & Bad

Safariresa Tanzania

"Schhh!"
Min sambo slår mig lagom hårt på armen och pekar mot ett buskage. Jag anar rörelser i det höga gräset. Jeepen girar sakta åt höger och helt plötsligt ser jag dem, lejonen. En hona med tre ungar som lojt leker i skuggan av buskarna.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Safariresor